Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde mellis » 25 Mar 2015, 00:55

Faina stupina, albine frumoase, ajutorul si mai fain...pana o sa am si eu ajutor, mai trec cativa ani buni..
Sa fiti sanatosi...
Bun scenariul - cum mergi in filmul 2 spre stupi ca un balaur scotand fum in urma ta ;)...
Despre ceara, am scris la povestea cu capacele - posibil sa creasca ceara din cauza ca ai intors capacele si au mult spatiu gol deasupra, un cat mai mic ;)..din cate tin minte la filmarile mai vechi stateau ciorchine agatate de capac, cred ca torceau ceara..
Mare atentie la scoaterea ramelor din spatiul stupului, matca mai grea poate sa cada pe jos, nu ai patit niciodata - eu da si m-am lecuit? sau sa iti alunece o rama, este riscant sa duci rama langa stup..
Ai sa faci treaba anul acesta cu stupii, ajutorul si bunavointa Celui de sus..
Numai de bine...
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde duma » 26 Mar 2015, 02:51

stefanmadalin scrie:
duma scrie:Nu înțeleg? Lipsește fagurii lipiți de leatul de jos ??? Te rog ajută-mă sa înțeleg!

Da, am observat ca unele rame au la baza inferioara fagurii rosi. Ai lipit cumva fagurii de leatul inferior si albina a ros fagurii, nemaiavand loc de trecere?

Stefanmadalin
Am urmărit dinou filmulețul duar pentru a vedea acei faguri ......sa sti ca , cred ca ai dreptate ....de ce si cand nu știu dar am sa fiu foarte atent la acest detaliu pe viitor .
Multumesc .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 29 Mar 2015, 18:19

:lol: Eu unul ma pregatesc usor , usor sa nu mai patesc ca si anul trecut ...sa ma uit la roii cum zboara ( roi dar nu de la mine sa ne intelegem )
Fişiere ataşate
rsz_img_20150329_162252.jpg
dupa igienizare a urmat slefuirea si revopsirea ....asteapta si cea galbena sa intre si ea pe mana mea .
rsz_img_20150329_162157.jpg
este a doua lada a mea de cand am inceput aceasta pasiune sa o pun in practica ....este lada de pavilion pe 12 rame in pat cald si rece dupa cum vrea muschiul meu . Va fi un test anul acesta .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 29 Mar 2015, 18:24

cam asa le spal eu !!!
duma

Mesajde duma » 29 Mar 2015, 18:36

cAM ASA A FOST VREMEA ASTAZI IN ZONA MEA !
duma

Mesajde ionut iasi » 29 Mar 2015, 19:17

:o Esti norocos rau Duma ....eu sunt cu 2 sapt in urma fata de tine dar asta e .Toate cele bune
ionut iasi

Mesajde nae » 29 Mar 2015, 19:49

De ce le speli cu detergent sau sapun (n-am retinut ) ?
Bine ca n-ai 100 sau e rau? :lol:
nae

Mesajde duma » 29 Mar 2015, 20:23

Nae le spăl cu o axion sau ce prind cu peria și după le clătesc cum se vede și sunt ca noi după ce mai dau și un strat nou de vopsea. Dacă ajung la 100...atâta miere cred, ca fac sa plătesc pe unul să-mi calce pe umbra și ca sa își justifice salariul vă face și treaba asta. :lol:
duma

Mesajde duma » 29 Mar 2015, 20:24

Ionuț...la toți ni greu......dar nu la fel! ;) :lol:
duma

Mesajde daffid mihailov » 29 Mar 2015, 20:32

Te-ai apucat sa largesti cuibu?
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde duma » 29 Mar 2015, 21:08

Inca nu ....mai las o saptamana după care vin cu siropul si atunci cand întorc înapoi podisoarele am sa ma uit daca necesita ....si la cum este vremea la mine ca , corcoduși sunt in plină floare mai mult ca sigur unde am " mărva " am sa lărgesc .
duma

Mesajde BRUMITA » 29 Mar 2015, 21:13

Foarte frumoase culorile. :)
Dacă ai mult , dă și altora din bunurile tale .
Dacă ai puțin, dă din inima ta.
(Fernad Fauriner Avery )
BRUMITA

Mesajde duma » 29 Mar 2015, 21:40

De sâmbăta mare cand împlinesc 3 ani sper sa fie gata ceea ce-mi doresc cat de cat ....si atunci sa va pozez întreaga Prisaca . Multumesc Doamna Brumita
P.S. Ați observat culoarea albastra si albă ca va fi inclusă in " curcubeu " ;)
duma

Mesajde mellis » 29 Mar 2015, 22:14

duma scrie:Inca nu ....mai las o saptamana după care vin cu siropul si atunci cand întorc înapoi podisoarele am sa ma uit daca necesita ....si la cum este vremea la mine ca , corcoduși sunt in plină floare mai mult ca sigur unde am " mărva " am sa lărgesc .

Pai de ce nu dai sirop deja? Nu mai este mult pana la salcâm, as zice ca este târziu chiar pentru o ponta sănătoasă.
Seara este cald, am dat deja tura 2 de sirop, ma pregătesc de 3.
Unii sunt la tura 4 din cate am văzut...
Sănătate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde FLORINELU » 29 Mar 2015, 22:51

Mellis,cu atata sirop sa-ti cumperi si o scara lunga sa te poti urca prin pomi,stii tu dupa ce.
FLORINELU

Mesajde duma » 30 Mar 2015, 00:20

Mellis ....am cules de nectar natural momentan si turtele de polen sunt si ele terminate in proporție de 99% le mai las usor sa digere , acum am Corcodușul in floare , urmează pomii fructiferi , nu vreau cum spunea nea Florin la salcâm sa fug cu scara prin pomi după roiuri .......vremea nu se arată chiar favorabilă la salcâm ( este puțin probabilă ) insa după experiența de anul trecut de la salcâm ...încă imi tremura genunchi .....pana la salcâm mai am rapița care vreau sa fug de ea ....si asa le fur cand sunt pașnice darmite la rapița :lol: am sa stau ascuns sa nu ma vadă nimeni .
duma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?