Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde mellis » 30 Mar 2015, 00:53

FLORINELU scrie:Mellis,cu atata sirop sa-ti cumperi si o scara lunga sa te poti urca prin pomi,stii tu dupa ce.

Nu o sa umblu prin pomi, nici anul trecut nu am umblat, i-am divizat la momentul potrivit..daca este cazul ii impartim in cutii noi..mai am goale si am facut comanda noua...si daca o fi - pomii sunt inca mici la noua locatie , ii culeg din picioare ;).
Albina de iarna se duce incet, vreau sa fie inlocuita cum trebuie, nu imi este frica de multa albina, sa dea Dumnezeu cat mai multa. Am descoperit o padurice de salcam langa vatra noua, tanara inca dar cu potential..daca nu va fi sa fie, ii impartim pe masura..apoi vanez floarea soarelui/tei. Rapita este exclus pentru mine, dar nu se stie niciodata.
Sirop dau putin de stimulare, constant, nu exagerez, o sa vad ce zic si ele ;)...Momentan l-au tras si ma asteapta cuminti in prag la ora stabilita - sa le mai dau ;)
Sanatate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde mellis » 30 Mar 2015, 01:01

duma scrie:Mellis ....am cules de nectar natural momentan si turtele de polen sunt si ele terminate in proporție de 99% le mai las usor sa digere , acum am Corcodușul in floare ,

Vremea nu prea este favorabila culesului, vant, nu prea ies la cules, cel putin zilele acestea. Aici corcodusul e aprope trecut..Ar fi bine sa aduca nectar dar cu vremea aceasta ma indoiesc ca o fac constant. Ponta este bine sa nu fie intrerupta...parerea mea, am vazut ca si tu ai destule lazi goale si daca nu o sa fie salcam..150 ml sirop la 2 zile nu o fi asa de rau..O sa vedem ;) (vorba orbului)..
Sanatate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde duma » 30 Mar 2015, 14:46

Da Mellis ..incep si eu //atentie STIMULARILE cu sirop dar nu mai mult de 250 ml ..astfel in cat sa apuce sal traga sa nu stea peste noapte prea mult . .....ai noroc cu pomii , la mine deja o parte necesita scara si unii chiar drujba :D
Mai trebuie sa investesc pe cineva daca trebuie sa imi dea la 2 zile siropul sa am continuitate .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde daffid mihailov » 30 Mar 2015, 22:10

Nu stiu cum dati voi 150 de mll :lol: Cu seringa? Dincolo de gluma, eu le-am dat si peste un litru si l-au lins tot. :)
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde duma » 30 Mar 2015, 23:34

Da.......eu încep cu 250 ml adică cu o cana gradată prima data , a doua oară măresc doza 350 si a treia oară in funcție de familie si puterea ei de absorbție încât sa nu rămână peste noapte TARE mult .....si eu in toamna țin hranitoarele încărcate ful pana sunt pline ramele .....dar atunci este toamna ...acum este 2 -3 grade noaptea si nu știu cat de bine este să-ți rămână in hrănitor . Atunci iau un bazin de o tona de sirop si le trag furtunoase la fiecare si sa bea ca vacile cand vin de la păscut ....sau viceversa stupului care circula pe FB care da drumul la robinet si curge mierea numai .....adio centrifuga , descapaceala , adio ridicat caturi , adio bani aruncați pe la neuro chirurgi ....... ;)
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 04 Apr 2015, 19:36

Salutare !!!! muncim , muncim ......ne pregatim !!!
Fişiere ataşate
rsz_20150404_153315.jpg
t20150404_150941.jpg
duma

Mesajde BRUMITA » 04 Apr 2015, 19:43

Stupul roz e de vanzare :?: :P
Colectoarele le-ai pus....acum astept sa livrezi polenul. :D
Dacă ai mult , dă și altora din bunurile tale .
Dacă ai puțin, dă din inima ta.
(Fernad Fauriner Avery )
BRUMITA

Mesajde liviutzbogos » 04 Apr 2015, 21:24

Dumitreee.. am facut rost de bani, cand merem la Giarmata? Hai, zi repede... te astept cu un telefon. :D
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde FLORINELU » 04 Apr 2015, 21:35

liviutzbogos scrie:Dumitreee.. am facut rost de bani, cand merem la Giarmata? Hai, zi repede... te astept cu un telefon. :D

ce ai gasit vreo nemtoaica la Giarmata? :?: :lol:
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 04 Apr 2015, 21:45

Nea Florine, te stiam om serios. Pai eu mai un pic si ma fac popa, ii si post si pe deasupra mai sunt si insurat, ce nemtoaice imi trebe mie cand am salajeanca acasa? :lol: Am tras de la gura si mi-am facut bani de vre-o 5 lazi :)
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde FLORINELU » 04 Apr 2015, 21:55

ce are gradul meu de seriozitate cu nemtoaica,popa sau salajeanca :?: :lol:
FLORINELU

Mesajde duma » 04 Apr 2015, 22:42

:lol: liviule mergem , mergem . Nea Florine las la mine nemtoaica :lol:
duma

Mesajde duma » 04 Apr 2015, 22:46

BRUMITA scrie:Stupul roz e de vanzare :?: :P
Colectoarele le-ai pus....acum astept sa livrezi polenul. :D

Stupul roz este emblema stupinei ..........polenul mai un pic sa=mi ajunga si comanda de anul acesta SI LE MONTEZ PE TOATE O DATE !
duma

Mesajde liviutzbogos » 04 Apr 2015, 23:05

FLORINELU scrie:ce are gradul meu de seriozitate cu nemtoaica,popa sau salajeanca :?: :lol:

Pai nu stiu, depinde pentru ce crezi dumneata ca am gasit nemtoaica. Sa-mi dea bani sau... nu :D
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 04 Apr 2015, 23:06

duma scrie::lol: liviule mergem , mergem . :lol:

Mergem, mergem, dar cand? :?
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde duma » 05 Apr 2015, 01:22

......
Fişiere ataşate
rsz_img_20150404_163528_hdr.jpg
rsz_img_20150404_161459_hdr.jpg
duma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?