Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui Jonny_it :)

Mesajde jonny_it » 17 Sep 2013, 11:26

cristi_vidican scrie:Azi am lucrat în condiții mai puțin prielnice pentru munca cu albinele. Din când în când mai cădea câte o ploaie scurtă. De la rapiță n-am mai luat mănușile, dar acum luasem prea multe ace. Unde deschideam și era BK, era o plăcere, chiar dacă mai și ploua. Foarte frumoasă rasă!

Nu am probleme cu agresivitatea nici la capratine, adica sunt ok fata de ce vad pe la altii :lol: dar ce ma mira este ca desi majoritatea roilor cu matci carpatine nu mai au puiet de aproape 2 saptamani astea cu buckfast inca mai au cate 2-5 rame cu puiet, inclusiv larve, oua foarte putine, deci toamna o mai lungesc cu puietul cel putin 2 saptamani.

La prima vedere mi se par niste albine mai rezistente la frig, cules pe ploaie/vant chiar si decat albinele de aici de la munte. Dimineata sunt primele care ies. Cand este racoare uneori doar ele zboara. Vedem la primavara.

Sunt al naibii de curios cate albine raman pt iarna, cel putin la cativa roi cu matci buckfast sunt undeva la 15 rame pline cu albine. In conditiile in care la majoritatea roilor(buckfast sau carpatine) au cam ramas albinele care ierneaza, adica 6 - 9 rame cu albine. Polen au, deci ar trebui sa fie ceva popor pt iarna :lol:
jonny_it

Mesajde ignatov andrei » 17 Sep 2013, 11:41

Am si eu o curiozitate:
- primiti comision pentru ca laudati BK, sau pe voi va ajuta albina...?!?
ignatov andrei

Mesajde jonny_it » 17 Sep 2013, 12:19

ignatov andrei scrie:Am si eu o curiozitate:

Ca sa va rezolv problema si sa nu mai fiti curios va spun doar ca: Nu. Este doar o discutie cu alti apicultori care folosesc buckfast, nimic mai mult.
Este ca si cum noi am discuta despre bmw-uri; dumneavoastra daca ai dacie si vrei sa ramai cu ea nu ne deranjeaza, dar totusi nu ne scoate ochii ca noi vrem ceva mai performant. Sper ca am fost destul de clar.

Sfat(pt ca sunteti moldovean de-al meu :) ) Incercati sa va creati o patina personala pe forum, asa ca sa stim si noi cu cine vorbim; nu de alta dar sunt multi pe aici care doar critica si cand vine vorba despre ei = zero.

Sanatate!
jonny_it

Mesajde ignatov andrei » 17 Sep 2013, 13:02

jonny_it scrie:i noi cu cine vorbim; nu de alta dar sunt multi pe aici care doar critica si cand vine vorba despre ei = zero.

Sanatate!
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 17 Sep 2013, 13:10

jonny_it scrie:nu de alta dar sunt multi pe aici care doar critica si cand vine vorba despre ei = zero.

Adica nu mai au tupeu sa spuna ceva...?!?
Exista ochelari speciali pentru a fi vazuta "patina", ca... slava Domnului, cred ca am postat destule...
Afirmatiile de genul:
- 14 rame... pe cand celelalte...
Ce sa mai creada omul?!?
Scuze, nu am vrut sa fiu rau, dar nu pot accepta asemenea comparatii (denigrari ale Carpatinei), cand, in realitate, lucrurile stau cu totul altfel, mai ales ca nu sunt un "oarecare" crescator de matci!
ignatov andrei

Mesajde jonny_it » 17 Sep 2013, 13:20

ignatov andrei scrie:Adica nu mai au tupeu sa spuna ceva...?!?
Exista ochelari speciali pentru a fi vazuta "patina", ca... slava Domnului, cred ca am postat destule...
Afirmatiile de genul:
- 14 rame... pe cand celelalte...
Ce sa mai creada omul?!?
Scuze, nu am vrut sa fiu rau, dar nu pot accepta asemenea comparatii (denigrari ale Carpatinei), cand, in realitate, lucrurile stau cu totul altfel, mai ales ca nu sunt un "oarecare" crescator de matci!

Ati postat destule, dar nimic despre dumneavoastra. Fara sauparare dar cumpar/vand de ceva timp matci/roi in toata zona dar nu am auzit niciodata de dvs, de aceea va rog sa puneti cateva poze cu ce faceti dvs, eventual o poza cu dvs, poate va cunosc si nu imi dau seama. Sa stim si noi cu cine vorbim. Cand intri intr-un loc nou mai intai te prezinti si apoi incepi sa faci caracterizari. Asa ar fi frumos, chiar nu am chef de cearta. ;)

Da, unele familii cu matci buckfast sunt pe 14 rame, pe cand cele cu matci carpatine sunt mai slabe. Poate nu am carpatine suficient de bune. Spuneam situatia de la mine, de ce sariti asa ca ars?
jonny_it

Mesajde ignatov andrei » 17 Sep 2013, 13:32

In regula! Cu timpul o sa ne cunoastem!
Toate cele bune!
ignatov andrei

Mesajde jonny_it » 17 Sep 2013, 13:33

ignatov andrei scrie:In regula! Cu timpul o sa ne cunoastem!
Toate cele bune!

Abia astept. ;)
Sanatate!
jonny_it

Mesajde cristi_vidican » 17 Sep 2013, 19:02

ignatov andrei scrie:Am si eu o curiozitate:

Nu primesc nici un comision pentru lăudarea BK. Când l-am văzut prima dată nu am fost prea bucuros. Cineva mi-a făcut cadou BK să văd cum e. Acum mă uit la el cu alți ochi și sunt convins că dacă cineva are o linie bună de BK, ar vorbi altfel despre el.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde jonny_it » 17 Sep 2013, 20:28

cristi_vidican scrie:Nu primesc nici un comision pentru lăudarea BK. Când l-am văzut prima dată nu am fost prea bucuros. Cineva mi-a făcut cadou BK să văd cum e. Acum mă uit la el cu alți ochi și sunt convins că dacă cineva are o linie bună de BK, ar vorbi altfel despre el.

Hai recunoaste, spune tot! :lol: :lol: :lol:
jonny_it

Mesajde nicu68 » 18 Sep 2013, 20:42

eu sunt interesat de matcile BK si citesc paginile lui Jonny si Cristi cu mare placere si ma bucur ca ne tine la curent cu evolutia matcilor in tara noastra,eu va respect si va salut si tu Jonny cand mai ai drum prin Paris nu evita sa imi scri un mesaj.
nicu68

Mesajde Mircea_63 » 18 Sep 2013, 22:00

De scrisori Nigeriene am auzit, dar e-mailuri Pariziene inca nu. :o Jonny_it, te rog io, daca ajungi prin Paris, scrie-mi si mie sa vad ce-i asa deosebit. :lol:

PS. Imi cer scuze daca am suparat...prea era ridicata la fileu. :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde nicu68 » 19 Sep 2013, 07:49

:lol: :lol: :lol:
nicu68

Mesajde paul » 19 Sep 2013, 10:30

Mircea_63 scrie:Jonny_it, te rog io, daca ajungi prin Paris, scrie-mi si mie sa vad ce-i asa deosebit. :lol:

Hai mai Mircea, da' tu nu stii ca la Paris toate-s deosebite ??? :o Hainele, femeile, bulevardele, bordelurile... :idea: Mailurile de ce n-ar fi ??? :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde kamy » 19 Sep 2013, 10:52

ehei ,v-am prins ca vi-i dor de arena da hai nu va puneti manusile sa-i murdariti omului covoru ca nu-i fain!
kamy

Mesajde jonny_it » 19 Sep 2013, 11:19

nicu68 scrie:eu sunt interesat de matcile BK si citesc paginile lui Jonny si Cristi cu mare placere si ma bucur ca ne tine la curent cu evolutia matcilor in tara noastra,eu va respect si va salut si tu Jonny cand mai ai drum prin Paris nu evita sa imi scri un mesaj.

A fost neprogramata vizita mea la Paris / Bruxelles; cand mai ajung prin zona te anunt.
jonny_it

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?