BUNKA scrie:CristianBee scrie:Cotele unui stup ME daca ai avea , aici includ ( soclu , corp , podisor ( optional ) si capac . In ultima poza de pe pagina , ME pe 2 corpuri este parafinat , dat cu ulei de in , cum anume , cu ce ? .
Eu nu mi-am facut lazile dupa stasuri, sunt pur si simplu negandite...am 2cm intre plasa de pe fund si leaturile de jos ale ramelor...fundurile mele au 6 cm inaltime, din care sipca de 2cm inaltime care se capseaza pe rama fundului pe care se.prinde plasa.
Rama fundului e formata din talpici care au inaltimea.de 4 cm si scandurile din fata si.spate care.au 2 cm inaltime. Foarte simplu si robust...o sa bag niste poze sa vezi cum arata. Podisorul se poate face oricum, cu plasa, din lemn...iar capacul se poate face la aceeasi cota cu lada sau sa imbrace lada..sa se poata face gauri de ventilatie si sa ai loc sa bagi o foaie de polistiren inauntru.
De ex eu la deloni am facut capacul ala din lemn cu gaura de hranire modelul folosit de Dan Margarit si peste care voi pune o foaie de polistiren si un capac adanc de tabla.
Spatiul acela de 3 mm dintre speteaza inferioara a ramei si gratie nu este propolizat ? Ai putea sa imi prezinti o lista de utilaje pentru fabricarea stupilor , am o lista dar nu stiu daca este buna ?