Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Gica.mosu

Mesajde paul » 17 Noi 2013, 11:38

gica.mosu scrie: Am cite doua, marginaseleee....In rest si-si...!!!!

Eu as face altfel: ramele alea de colectie le-as baga in mijlocul cuibului si pe cele "si-si"le-as pune pe laterale !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde balu » 17 Noi 2013, 11:59

ar fi bine , ca le-ai da de lucru, sa mute mierea din centru , la margine
balu

Mesajde paul » 17 Noi 2013, 12:50

balu scrie:ar fi bine , ca le-ai da de lucru, sa mute mierea din centru , la margine

Posibil ... doar daca nu scad prea mult temperaturile ! ;)
Rame full in centrul cuibului ... scutire de turte in februarie ! Si ... nu-i putin lucru ! :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde gica.mosu » 17 Noi 2013, 13:37

Cu asa rame in stup aproximativ 20 kile am avut anul trecut vre-o 20 fam si nu am deranjat deloc pina la controlul de fond 6-8 martie....ce bineee au mers si dupa ce le-am "tras"cite-o proteica in cap si-un laptic....apoi acel aprilie de-VIS...comprat cu alti ani!!!!

P.S-Paule.....Eu fac o impachetare bilateral-central,adicalea ,pun marginasele pline si una3/4 capacita in mijloc,in rest SI-SI...SPOR!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 24 Noi 2013, 13:06

Pentru baietii buni....citeva poze din stupina unui prieten:
-Foto-3....Mod de impachetare a st cu fund-A.V...cu doua folii(are podisor cu hranitor pe mijloc)...
-Foto-2..Protejarea urdinis de zapada....
-Foto-1...Suporti pt stupi...si amplasarea lor...
Fişiere ataşate
poze felix 076.JPG
poze felix 074.JPG
poze felix 073.JPG
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 24 Noi 2013, 13:16

gica.mosu scrie:Pentru baietii buni...
-Foto-2..Protejarea urdinis de zapada...

Sa traiesti mosule! Buna ideea.
Is baiat bun. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gica.mosu » 24 Noi 2013, 21:42

Florin Dobre scrie:
gica.mosu scrie:Pentru baietii buni...
-Foto-2..Protejarea urdinis de zapada...

Sa traiesti mosule! Buna ideea.
Is baiat bun. :D

Da,Florine si io mis mos buuun :shock: pamintu-i rau...dar nu ma pling prea tare ,am un "ingrer" care ma iubesteeee...chiar daca mai fac greseli(gramaticaleee)...
P.S-Am avut ce vedea si poza de la un apic deosebit,cadru militar in aviatie...un om destept si in acelasi timp ff modest cum f rar intilnesti :!: revin cu amanunte-sanatate la toti!!!!
gica.mosu

Mesajde csabio » 24 Noi 2013, 22:17

Traiti Nea Gica! Ce mai faceti? Fetele-s bine? la noi vineri am avut vre-o 19 grade aduceau polen pe rupte.Inca n-am reusit sa pun poza cu marcatul matcilor .Va multumesc pentru lectia de aranjare a cuibului de iernare si pentru vizita facuta in Oradea.Sper ca a-ti petrecut bine in Felix si v-ati intors cu amintiri si pareri bune despre oamenii din Bihor. stima
De ce albinele fac miere? Fiindca au regina,daca aveau presedinte faceau un r...t ;)
csabio

Mesajde gica.mosu » 24 Noi 2013, 22:44

CIOBI,sa traiesti si tu....toate-s bune si la locul lor,acu fac ultimele impachetari la cei care au mai ramas si astept sa se acreasca feteasca si apoi sarbatorile ce vin..Ma bucur ca ai invatat cite ceva de la Mosu...Sper sa revin la B-Felix cit de curind...pina atunci ne mai "vorobim" la un telefon...Bafta!!!!
gica.mosu

Mesajde kamy » 25 Noi 2013, 06:12

gica.mosu scrie:CIOBI,sa traiesti si tu....toate-s bune si la locul lor,acu fac ultimele impachetari la cei care au mai ramas si astept sa se acreasca feteasca si apoi sarbatorile ce vin..Ma bucur ca ai invatat cite ceva de la Mosu...Sper sa revin la B-Felix cit de curind...pina atunci ne mai "vorobim" la un telefon...Bafta!!!!

Hai sa traiesti mosiule!la noi se spune corect vorovim!
kamy

Mesajde csabio » 25 Noi 2013, 22:15

Ok,vorovim ;)) Apropo ! Aveti un motto foarte frumos si dupa cum am vazut va si caracterizeaza.
De ce albinele fac miere? Fiindca au regina,daca aveau presedinte faceau un r...t ;)
csabio

Mesajde gica.mosu » 23 Dec 2013, 22:57

gica.mosu scrie:Cer o parere pertinenta despre intoarcerea partiala sau totala a cuibului in perioada 03-15 ianuarie.
Descriu mai jos procedeul practicat de mine din anul 1986 :
Cand temperatura exteriara este 6-12 grade (obligatoriu), dintre cele 7 rame din cuib intorc rama 2,4 si 6 cu 180 de grade urmarind ca mierea din spate sa ajunga in fata unde este ghemul .Daca pe rama 3 sau 4 gasim puiet intoarcem numai ramele 2 si 5 verificand in acelasi timp cantitatea de miere pe rame. In caz de lipsa hrama adaugam rame de la rezerva sau turte cu miere zaharisita(poliflora).Scopul urmarit este rezerva de miere din stup si reducerea mortalitatii familiilor de albine.
Folosind aceasta metoda (nu toti apicultorii sunt de acord cu aceasta) nu am mai avut nici o pierdere in stupina.

Iata siii poze pentru a va convinge :idea: ...cu precizarea ca nu deranjez toti stupii,ci doar cei cu 12-14 kg miere(si au ghemul sus) la intrarea in iarna :!:
Dupa ...mesajele voastre mi-am dat seama ca nu toti faceti ca mini :| si va respect parerea-SPOR!!!
Fişiere ataşate
P3210460.JPG
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 23 Dec 2013, 23:03

Mosu' Gica...ce inseamna x-ul ala de pe rame? :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gica.mosu » 23 Dec 2013, 23:05

1-se intorc ramele 2,4,6 cu 180*,qastfel mierea din spate ajunge in fata...
Fişiere ataşate
P3210461.JPG
gica.mosu

Mesajde proapis13 » 23 Dec 2013, 23:17

Mosneagule,nu e prea devreme pentru operatia asta?? :o
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde nae » 23 Dec 2013, 23:21

gica.mosu scrie:1-se intorc ramele 2,4,6 cu 180*,qastfel mierea din spate ajunge in fata...

Si albinele de pe 2,4,6 !? :(
Rotatia intregului corp (fund mobil) , DA ,facuta operatia inaintea inceperii ouatului (dec) si doar la stupii cu ghemul in fata .
Cu respect .
(parere valabila pt stupii cu fata la soare )
Ultima oară modificat de nae pe 23 Dec 2013, 23:24, modificat 1 dată în total.
nae

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?