gica.mosu scrie: Am cite doua, marginaseleee....In rest si-si...!!!!
Eu as face altfel: ramele alea de colectie le-as baga in mijlocul cuibului si pe cele "si-si"le-as pune pe laterale !
gica.mosu scrie: Am cite doua, marginaseleee....In rest si-si...!!!!
balu scrie:ar fi bine , ca le-ai da de lucru, sa mute mierea din centru , la margine
gica.mosu scrie:Pentru baietii buni...
-Foto-2..Protejarea urdinis de zapada...
Florin Dobre scrie:gica.mosu scrie:Pentru baietii buni...
-Foto-2..Protejarea urdinis de zapada...
Sa traiesti mosule! Buna ideea.
Is baiat bun.
gica.mosu scrie:CIOBI,sa traiesti si tu....toate-s bune si la locul lor,acu fac ultimele impachetari la cei care au mai ramas si astept sa se acreasca feteasca si apoi sarbatorile ce vin..Ma bucur ca ai invatat cite ceva de la Mosu...Sper sa revin la B-Felix cit de curind...pina atunci ne mai "vorobim" la un telefon...Bafta!!!!
gica.mosu scrie:Cer o parere pertinenta despre intoarcerea partiala sau totala a cuibului in perioada 03-15 ianuarie.
Descriu mai jos procedeul practicat de mine din anul 1986 :
Cand temperatura exteriara este 6-12 grade (obligatoriu), dintre cele 7 rame din cuib intorc rama 2,4 si 6 cu 180 de grade urmarind ca mierea din spate sa ajunga in fata unde este ghemul .Daca pe rama 3 sau 4 gasim puiet intoarcem numai ramele 2 si 5 verificand in acelasi timp cantitatea de miere pe rame. In caz de lipsa hrama adaugam rame de la rezerva sau turte cu miere zaharisita(poliflora).Scopul urmarit este rezerva de miere din stup si reducerea mortalitatii familiilor de albine.
Folosind aceasta metoda (nu toti apicultorii sunt de acord cu aceasta) nu am mai avut nici o pierdere in stupina.
gica.mosu scrie:1-se intorc ramele 2,4,6 cu 180*,qastfel mierea din spate ajunge in fata...
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori