Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui Bucovineanu

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 22 Dec 2019, 14:05

Vasile_Bucovineanu scrie:
tiih scrie:
kiloz scrie:)..... iti voi spune doua criterii pentru evaluarea matcilor
1.)starea de sanatate a matcilor
2.)prolificitatea lor
ATENTIE!!! de acest lucru nu iti poti da seama decat dupa aproape un an de la cumpararea matcii,dupa ce ai trecut cu brio de vicisitudinile iernii ,la sfarsit de aprilie.
Atunci daca gasesti minim 5-6 rame1/1 de puiet COMPACT(50-60 dm2 minim) si albine mustind pe 12-14 rame 1/1(minim 30.000-35.000) treaba e buna cel putin pe jumatate.
Asta inseamna ca esti printre cei norocosi si matca ta nu are probleme de sanatate-indiferent de rasa- ca nu se regaseste printre cele aproape jumatate din stupinele acestei tari, avand matcia atinse de nozema apis!!!...
PS.In unele tari cu apicultura avansata din Europa,crescatorii de matci autorizati nu au voie sa puna in vanzare nici o matca fara tratamentul efectuat impotirva acestei boli ,in nucleul respectiv ,cu un medicament gen FUMIDIL B- nu ceaiuri sau fel si fel de tincturi cu efec limitat!-
La noi totul e posibil ...si cand ai depopulari sau pierderi peste iarna se da vina pe "bietul paduche"! :idea:
PS2.Celalalte criterii:instinctul de acumulare,instinctul de roire,blandetea sunt criterii secundare....

Cu primul criteriu sunt de acord in totalitate. Cu al doilea numai partial. Daca regina ponteaza in nestire in tot timpul sezonului, mai degraba familia va intra in friguri si albinele vor trebui adunate de prin pomi. E bine sa aiba o explozie la inceputul si la sfarsitul sezonului.
Eu consider ca criteriul esential este productia de miere. Daca o familie este recordista inseamna este sanatoasa, a iernat in bune conditii si nu a intrat in friguri. Desigur nu vom selecta pentru prasila familiile foarte agresive, chiar daca acumuleaza bine.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde jonny_it » 23 Dec 2019, 08:10

kiloz scrie:Nozema nu are granite. Interesant, ca de când au apărut hibrizii din toate partile si de tot felul, cu ei au aparut si bolile purtate. Se spune ca vin deja gata "injectate" sa fie sigur contaminarea. Comertul mondial este o garantie, prabusirii a tot ce este sau a fost intrun fel o zona protejata.

Iarna tot din cauza hibrizilor nu vine. Nu ar ierna bine BK-ul daca ar veni, asa ca nu mai vine deloc! :lol:
jonny_it

Mesajde Neafiliatul » 23 Dec 2019, 10:01

Apicultură făcută la marginea pădurii(și a țării). Creșterea albinelor înconjurat de floarea soarelui și vii,cu tratamente continui,v-ar oferi o altă viziune asupra a ce înseamnă apicultura pentru mulți din sudul țării.
https://www.youtube.com/watch?v=MWwU38pNT5A&feature=youtu.be
Neafiliatul

Mesajde Balian » 23 Dec 2019, 10:24

Neafiliatul scrie:Apicultură făcută la marginea pădurii(și a țării). Creșterea albinelor înconjurat de floarea soarelui și vii,cu tratamente continui,v-ar oferi o altă viziune asupra a ce înseamnă apicultura pentru mulți din sudul țării.
https://www.youtube.com/watch?v=MWwU38pNT5A&feature=youtu.be

Nu numai din sudul și din vestul țării.
E ceva secret și cu stupinele zonelor dealuroase de vin așa mulți la rapiță și fs pe câmpie. :lol:
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 23 Dec 2019, 13:13

Si totusi se poate face apicultura si in stationar. Se poate obtine o miere fara nici un fel de pesticide sau alte chimicale care se vinde la un pret mult mai mare decat 7 lei. Poate fi rentabila si o astfel de aicultura, desi unii o iau in deradere.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 29 Dec 2019, 17:33

https://www.youtube.com/watch?v=IIJxcqYCLYU&t=35s
Un filmulet cu modelul de stup cu nuclee pentru imperechere regine
Vasile_Bucovineanu

Mesajde mausica » 29 Dec 2019, 20:15

Mie imi place maxim varianta de 6r impartit in 2 compartimente ca cel de la sfarsit de filmare. Cand nu mai doresc sa fac cresteri las acolo matca si unitatea se dezvolta pe 6 r + ca ii pun in cap magazii facute special pt ei(magazii de 1/2)
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 30 Dec 2019, 19:24

In Bucovina a venit in sfarsit iarna, desi cu mare intarziere. Incerc sa atasez cateva poze si nu reusesc.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Balian » 30 Dec 2019, 20:06

Trebuie redimensionate pozele înainte de atașare. Vedeți aici cum se face:
viewtopic.php?f=35&t=17
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde jonny_it » 30 Dec 2019, 20:30

Vasile_Bucovineanu scrie:In Bucovina a venit in sfarsit iarna, desi cu mare intarziere. Incerc sa atasez cateva poze si nu reusesc.

A venit zapada mai bine zis, ca frigul(daca minus 5-7 grade il putem numi asa) din ce stiu eu a venit putin mai repede. :)

Sarbatori fericite!
jonny_it

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 30 Dec 2019, 21:47

Erau mult prea mari pozele
20191230_122722 mic.jpg
20191230_122401 mic.jpg
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 30 Dec 2019, 21:49

20191230_122926 mic.jpg
20191230_122804 mic.jpg

Inca doua
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 30 Dec 2019, 21:54

jonny_it scrie:
Vasile_Bucovineanu scrie:In Bucovina a venit in sfarsit iarna, desi cu mare intarziere. Incerc sa atasez cateva poze si nu reusesc.

A venit zapada mai bine zis, ca frigul(daca minus 5-7 grade il putem numi asa) din ce stiu eu a venit putin mai repede. :)

Sarbatori fericite!

Pana acum a fost toamna. Daca ziua temperaturile ajung la 16-18 grade nu se poate spune ca e iarna, chiar daca noaptea sunt temperaturi negative.
Multumesc pentru urare.

La multi ani!
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Shrek » 30 Dec 2019, 22:17

[quote="jonny_it"....
A venit zapada mai bine zis,......./quote]
La mine nu! Io sunt inca la....iarba! Ii ase verde..... Totuși va recomand să consumați cu moderație....zăpadă! Altfel cine ne mai vinde regine ce nasc pui vii?!
Dom' Vasile, scuze pentru deranj! Numa mâne nu-i poimâne, ase că îmi permit să te felicit de ziua numelui! La multi ani, fericiți , " sfinte" Vasile!
Shrek

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 30 Dec 2019, 22:29

Se vede ca unii sunt invidiosi ca nu au zapada. :)
Multumesc pentru urare si
SARBATORI FERICITE
Vasile_Bucovineanu

Mesajde lucky5strike » 01 Ian 2020, 14:44

Frumoasa Bucovina !! Am plecat cu mare regret asta vara, dupa vreo doua spatamani de concediu... si acolo am sa ma intorc cu prima ocazie!

Un an deosebit va doresc, dl Vasile!! Si sedere placuta in poiana noastra... care de acum e si a dvs. !

;)
Pax vobiscum!
lucky5strike

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?