Nu prea e bine...eu sper ca la noi fiind mai la nord racoarea sa le tina sub control si sa nu se apuce de trasnai...la mine Delonii par a fi foarte linistiti, murmura incet de tot, ma gandesc ca daca ar avea puiet ar tura mai tare motorasele. La ME se aude ceva mai tare poate pt ca efectul ecoului e mai mare fiind mai mult spatiu gol sau din cauza faptului ca albina e mai mare si zgomotul de fond e mai puternic. La Deloni am niste gauri de zbor care sunt obturate cu buretei, am scos unul sa vad daca se vede albina si surpriza...se gasea albina si intre lateralele hofmann si doaga stupilor, deci ghemul ocupa bine laditza si controleaza bine miscarea aerului pe verticala.
Colectoare de polen cu 2 urdinise, unul prin care albina intra direct fara sa mai treaca prin sicane si unul care o forteaza sa treaca prin placa activa....se folosesc foarte simplu inchizand si deschizand unul din urdinise in functie de ceea ce dorim sa facem. Se poate atasa o placuta de zbor iar in gauri se fixeaza tuburi de 1o mm.
Jumatate din materialul folosit la aceste colectoare este refolosit din desfiintarea vechilor mele capace cu colector integrat si a unor caturi.....ce am mai avut si eu pe langa casa Fotografia e facuta in noua hala in care voi lucra, nu singur sper si in care acum 2 sapt era un munte de gunoi O sa pun niste poze mai explicite cu noua locatie.