A venit incet si iunie. Situatia se prezinta dupa cum urmeaza, incepand de la stanga la dreapta. Primii doi si cei mai mici sunt tip warre in care am bagat familia warre ramasa de anul trecut. Divizarea am facut-o acum vreo doua saptamani, moment in care le-am ajutat si cu niste miere ca sa treaca de vremea nefavorabila. Oricum, de mers nu le-a mers prea bine. Sunt putine albine, una dintre familii nu are nici acum matca, desi am zarit totusi o botca anemica. Cealalta avea matca, dar mi-e ca tocmai am reusit sa o las fara ea. Am incercat sa le ajut pe fiecare cu cate o rama de albina scuturata din stupii cei mari si cred ca mai rau am facut. A inceput furtisagul si inghesuirea matcii. Om vedea peste cateva zile ce va iesi si ce se va alege de ei...

In continuare, cei trei stupi de lemn in sistem multietajat cu doua corpuri pe rama 3/4 stau binisor. Au construit faguri si au cules cat le-a permis vremea, adica mai nimic. Au reusit sa-si faca matci toti trei si era ceva puiet, ce-i drept cam multi trantori, dar una peste alta se descurca. Sunt cele doua familii ramase de anul trecut, care au supravietuit mai bine peste iarna in stupii de polistiren. Din doua familii au devenit trei, se pare ca in cazul lor divizarea si mutarea in casa noua a reusit binisor.
La final, cei doi stupi din polistiren, model dadant cu un corp 1/1 si un magazin de 3/4. In ei am bagat albinele noi, o familie puternica pe 10 rame 1/1 cumparate de la vecinul. Din pacate, dupa divizare unul din stupi n-a reusit sa-si faca matca. L-am mai ajutat cu o rama de puiet de la vecinul in speranta ca vor reusi sa traga o botca si sa rezolve problema. Miere la fel de putina, cel fara matca statea un pic mai bine pentru ca n-a avut puiet care sa-i consume mica agoniseala.
Cam asta este, una peste alta un inceput de sezon prost. Dupa iarna grea, un mai al naibii de ploios, completat cu niste greseli de apicultor incepator. Am constatat si ceva umezeala pe foliile de nailon pe care inca nu le-am inlocuit cu scandurele, dar la cat a plouat in ultima vreme totusi situatia se prezinta decent. Sa speram ca iunie va veni cu vreme mai buna si voi reusi sa le pun totusi pe picioare pana in august ca sa intre cu bine in iarna.