Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

UN INCEPUT PROMITATOR...

Mesajde niculita » 02 Dec 2012, 19:55

Buna seara si bine v-am gasit.Ma numesc Nicu , am 42 de ani si sunt pensionar.Sunt un incepator in ale albinaritului,dar a inceput sa-mi placa ff mult.In urma cu cca 6 luni de zile din discutiile purtate cu un coleg mi-am dat seama ca stuparitul este ceva frumos si ff placut.Fapt pentru care dupa ce m-am pus serios pe studiat de pe forum cit si din alte surse(cunostinte,carti),m-am hotarit si mi-am cumparat in urma cu 3 luni de zile un nr de 6 stupi orizontali pe 10 rame.Bineinteles ca atunci cind i-am cumparat de la Vaslui am luat pe cineva cu mine mult mai priceput in asa ceva.Dupa ce mi i-am vazut acasa(in lazi imprumutate de la acel coleg)m-am apucat si mi-am facut proprii mei stupi in care mi-am mutat albinele.Dupa ce m-am mai documentat mai bine mi i-am impachetat pentru iarna facind cuibul in partea dreapta,punindu-le deasupra peste podisor un strat de carton,o bucata de panura de lina si alta bucata de carton peste panura.Urdinisul l-am inchis lasind liber cam 4-5 cm,iar in fata am pus capcanele pentru soareci cum am citit pe forum.In spatele stupilor am construit un paravan contra vintului din leaturi cu carton asfaltat.Si iata ca dupa multe studii pe forum cred ca i-am impachetat bine.Oricum multumesc tutror celora care sunt mai vechi in ale meseriie de apicultor pentru toate postarile si sfaturile.
Uitam ceea ce este mai important.Am un atelier de timplarie cu abric,circular,flex,si cam tot ce trebuie pentru constructia stupilor si dupa ce am luat modele de aici de pe forum mi-am facut 18 stupi pe care sper sa-i umplu anul viitor(cu ce voi mai cumpara si cu ce poate voi mai inmulti din cei pe care ii am).Ramele mi le fac tot singur tot datorita postarilor dvs(am furat patentul unui dispozitiv de incheiat rame de la alt stupar mai vechi),hranitoarele la fel le fac tot singur cu freza de la abric.Am norocul ca pina in anul 1990 cind am mers la serviciu am sculptat citiva ani buni si ma pricep la timplarie si dulgherie ca despre restul sa speram ca va fi bine si voi iesi si eu din iarna cu stupisorii mei.a multumesc inca o data tuturor pentru postarile si sfaturile date.I-mi pare rau ca m-am trezit cam tirziu cu stupii mei,dar mai bine mai tirziu decit niciodata.O seara frumoasa va doresc tuturor si o sa revin cu fotografii cu atelierul meu si cu mica mea stupina... Am facut un nr de 8 stup orizontali pe 16 rame,iar restul toti pe 12 rame(cei cu care voi intentiona sa merg in pastoral cind voi avea vre-o 40-50 cu ajutorul bunului D.zeu.O seara frumoasa va doresc tuturor!!!! ;)
niculita

Re: UN INCEPUT PROMITATOR...

Mesajde Dila Daniel » 02 Dec 2012, 20:05

Bun venit pe forum!
Eu iti doresc sa ai numai satisfactii(sufletesti,materiale,etc...) ,ca urmare a deciziei tale de a face si apicultura!
Si sunt convin ca nu o sa intarzie sa apara...din ce in ce mai mari.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde popageorgian » 02 Dec 2012, 20:20

bun venit pe forum!
asteptam pozele dvs cu ceea ce aveti.
iernare usoara va doresc!
http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

Mesajde mihaibob » 02 Dec 2012, 20:28

Bun venit!
Asteptam poze cu atelierul
mihaibob

Mesajde proapis13 » 02 Dec 2012, 20:28

Bun venit in marea familie a apicultorilor forumisti :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde ves.lucian.zabrani » 02 Dec 2012, 20:33

te salut si aici !!! bine ai venit printre noi !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde niculita » 02 Dec 2012, 20:47

ves.lucian.zabrani scrie:te salut si aici !!! bine ai venit printre noi !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!! :P :P :P

Multumesc tuturor de urarile facute si va multumesc de primirea calduroasa.Nu stiu de ce dar nu imi primeste nici o fotografie la incarcare.Probabil dimensiunile sunt prea mari si sunt prea multi pixeli.Acesta este motivul pentru care inca nu am postat nici o fotografie cu mica mea stupina si cu atelierul unde imi fac singur stupii si cam tot ce imi trebuie.Ma poate si pe mine lamuri cineva de ce nu pot sa postez fotofrafii???MUltumesc anticipat.O seara frumoasa va doresc :?:
niculita

Mesajde Dila Daniel » 02 Dec 2012, 20:49

formatul nu permite poze mai mari de 256k
Trebuie micsorate.
Daca nu stii cum,uite aici viewforum.php?f=35
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde niculita » 02 Dec 2012, 21:10

Dila Daniel scrie:formatul nu permite poze mai mari de 256k
Trebuie micsorate.
Daca nu stii cum,uite aici viewforum.php?f=35

Multumesc.Am incercat dar tot nu merge.Probabil datorita faptului ca eu la calculator nu lucrez cu WINDOWS sau Vista ci am instalat programul UNBUNTU.Multumesc de sfaturi.O sa mai incerc si alte modalitati.Daca nu o sa fac cu aparatul cu setari mai mici
niculita

Mesajde FLORINELU » 02 Dec 2012, 21:16

bine ai venit printre forumisti,si iti urez sa ai multi stupi si multa miere. niciodata nu este prea tarziu ca sa faci ceva frumos,placut si util.
stii ce mi-a placut cel mai mult din ce ai scris aici? ai folosit un cuvant pe care nu l-am auzit de mult "panura",se folosea mult pe plaiurile mele natale si probabil se mai foloseste de catre cei varstnici. ma rascolit putin.s-ar putea ca multi sa nu cunoasca acest cuvant. :o
FLORINELU

Mesajde niculita » 02 Dec 2012, 21:30

:) :) :)
Ultima oară modificat de niculita pe 02 Dec 2012, 21:36, modificat 1 dată în total.
niculita

Mesajde niculita » 02 Dec 2012, 21:32

niculita scrie:
FLORINELU scrie:bine ai venit printre forumisti,si iti urez sa ai multi stupi si multa miere. niciodata nu este prea tarziu ca sa faci ceva frumos,placut si util.
stii ce mi-a placut cel mai mult din ce ai scris aici? ai folosit un cuvant pe care nu l-am auzit de mult "panura",se folosea mult pe plaiurile mele natale si probabil se mai foloseste de catre cei varstnici. ma rascolit putin.s-ar putea ca multi sa nu cunoasca acest cuvant. :o[/quot
MUltumesc de urarile facute.Pai tocmai de aia se numeste „panura„ si nu patura.Panura este ca un fel de patura tesuta de batrini mai dedemult din lina de oaie scarmanata si la ora actuala nu prea se mai gaseste.Eu am avut citeva panuri de la bunici intr-un dulap aruncate in magazie si cind a venit vreamea sa impachetez stupii pentru iarna mi-am adus aminte de ele.Le-am taiat exact cit formatul unui stup.(Din una mi-au iesit 4 bucati)Si am rezolvat problema.De fapt aproape toate lucrurile mi le-am facut singur.DE exemplu afumatoarea m-a costat 5 lei(un surub si citeva cuiute),MI-am facut-o dintr- o bucata de teava,pe care am gaurit-o lateral pentru a avea pe unde sa intre aerul si i-am pus o tevusca mica de aluminiu.Mai greu a fost cu capacul,la care i-am gasit un capac de la o olita mica din inox care s-a potrivit perfect si la care i-am facut o gaura cu bormasina in directia unde trebuie sa mearga fumul si merge mai ceva ca una nou.O sa v-o arat in zilele urmatoare.Am fotografii cu micul meu atelier si cam tot ce fac dar dimensiunile fotografiilor nu-mi permit sa le descar si nici sa le micsorez,trebuie sa umblu la setarile aparatului.o
seara frumoasa va doresc tuturor si multumesc inca o data de incurajari... :)
Pina o sa fac alte poze iata ca va arat un pastrav curcubeu reproducator de 4 ani,de 4,5 Kg ,fotografie care are mai putini pixeli si am putut sa o descarc
Fişiere ataşate
P120811_14.51_[04].jpg
Ultima oară modificat de niculita pe 02 Dec 2012, 21:35, modificat 1 dată în total.
niculita

Mesajde ves.lucian.zabrani » 02 Dec 2012, 21:34

m-ai dat gata cu poza asta !!! prima poza si m-ai lovit direct in palarie !!! superb pastravul !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde niculita » 02 Dec 2012, 21:37

Daca vrei mai multe detalii sunt ff priceput la pastravi.Am avut pastravarie la Moldova Sulita.Cunosc ede la reproducere pina la servit pe masa...

Aici am invatat in 15 ani f mult despre pastravhttp://moldova-sulita-sv.blogspo ... ghita.html

O PASTRAVRIE ADEVARATA SITUATA IN NORDUL BCOVINEIhttp://moldova-sulita-sv.blogsp ... ghita.html
niculita

Mesajde ves.lucian.zabrani » 02 Dec 2012, 21:50

nu mai am timp de pescuit !!! numai Dumnezeu stie cat de mult mi-a placut !!! poate la pensie !!!
treaba este ca cu albinele mai bine merge vanatoarea decat pescuitul !!!
dar nu mai am timp nici de una nici de alta !!! :P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde niculita » 02 Dec 2012, 21:55

Dar aici nu este vorba de pescuit.Este vorba despre cresterea pastravului in bazine anume destinate.Este o munca la fel de frumoase precum apicultura.La mine problema este ca in momentul de fata unde mi-am facut casa nu am apa curgatoare.. :P
niculita

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?