Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

APICULTURA-NOUA MEA PASIUNE

Mesajde joohny » 12 Dec 2013, 11:19

Va salut.Cu putine emotii si cu gindul ca o sa mai acumulez informatii atit teoretice cit si practice incerc si eu sa intru in rindul apicultorilor incepatori, virtuali.Ma numesc Ciopei Ionel ,sint din jud. Vaslui,com. Berezeni.Alte amanunt ca:inaltime ,nr. la pantofi marimea bustului etc cred ca nu sint importante.Am inceput apicultura teoretica in anul 2011 iar cea practica in 02.05.2012 ora 17.30 cumparindu-mi 5 stupi.Pina in toamna mi-am mai facut 4 roiuri.Deci,am intrat in iarna cu 9 stupi iar in primavara am iesit tot cu 9 stupi.In 28.04.2013 mi-am mai cumparat inca 7 stupi.Mincind mai vegetarian(mai un bors cu cartofi mai un bors cu fasole) am intrat in aceasta iarna cu 30 stupi.Am stupi cu 10 rame Dadant cu 2 caturi de 1/2 cu fund antivaroua,achizitionati de la d-ul Lucian Avram iar ca mentor am avut Biblia Apicultorului si pe d-ul David Nicu.Cu aceasta ocazie tin sa le multumesc ptr. ajutorul dat mai ales cel practic.In viitor trebuie sa mai continui a fi vegetatian ceva timp.Cam atit.Va doresc multa sanatate,iernare usoara si un an mai bun.JOOHNY.
joohny

Re: APICULTURA-NOUA MEA PASIUNE

Mesajde mausica » 12 Dec 2013, 11:34

Bine ai venit, sanatate si spor in toate!!!
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde ignatov andrei » 12 Dec 2013, 13:49

joohny scrie:In viitor trebuie sa mai continui a fi vegetatian ceva timp.

Bine ai venit!
As vrea sa-ti spun asta cand ajungi la Dumasca!
E departe, drum "pe ocolite", dar o gaina, un cocos (normal ca "vegetarieni") sau o oala de sarmale si un pat bun (pe malul garlei) gasim noi. Sa stii ca toate bucatele pentru "musafiri" le pregatesc numai eu! Te risti ?????
ignatov andrei

Mesajde joohny » 12 Dec 2013, 14:58

Va salut d-le Andrei.Cu siguranta o sa vin.Pai daca e vorba de o gaina,un cocos atunci mai scap si eu de mincarea vegetariana.Insa ptr. a nu-mi iesi din obicei o sa vin si eu cu ceva vegetarian.Un vin puterea ursului.Apropo,cum e drumul Husi-Duda Epureni-Dumasca?Sanatate.
joohny

Mesajde ignatov andrei » 12 Dec 2013, 15:08

joohny scrie:Va salut d-le Andrei.Cu siguranta o sa vin.Pai daca e vorba de o gaina,un cocos atunci mai scap si eu de mincarea vegetariana.Insa ptr. a nu-mi iesi din obicei o sa vin si eu cu ceva vegetarian.Un vin puterea ursului.Apropo,cum e drumul Husi-Duda Epureni-Dumasca?Sanatate.

Intreaba-l pe Lucian Avram, poate el mai vine la vanatoare. Eu n-am mers niciodata pe acolo!
ignatov andrei

Mesajde joohny » 12 Dec 2013, 15:17

Ok.O sa incerc sa iau legatura cu el.Sanatate.
joohny

Mesajde paul » 12 Dec 2013, 15:41

joohny scrie:Am stupi cu 10 rame Dadant cu 2 caturi de 1/2 cu fund antivaroua,achizitionati de la d-ul Lucian Avram iar ca mentor am avut Biblia Apicultorului si pe d-ul David Nicu.

Apai mai joohny, cu astia doi care i-ai pomenit (LA si DN) ... te-ai scos !!! Vegetalele o sa ti se para ... pasca ! :lol: Coaja de copac va fi meniul zilnic ! :lol: Dar ... o sa si ajungi la cateva sute de stupi in 2-3 ani ! :idea:
Ce mai ... ai gasit cei mai mari meseriasi din viitoarea Regiune Nord Est :!:
LE ... da' Lucian Avram mai are albine ??? Ca tot pune poze facute acum ... un deceniu ! :lol:
LE 2 ... pacat ca nu-s mai aproape de voi . Trebuie si eu sa mai dau jos vreo ... 20 de kile !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde joohny » 12 Dec 2013, 15:57

Va salut.Da ,mai are stupi.Treci la mincarea vegeteriana si o sa ajungi gras ca,biscuitele-n dunga.Sper ca nu am sarit girla.Din postarile tale an retinut ca stii de gluma.Sanatate.
joohny

Mesajde joohny » 12 Dec 2013, 16:08

Si inca ceva Paul,ptr. a a junge la citeva sute de stupi ,mult timp de-acum incolo,coaja de copac o sa fie muschi tiganesc.Sanatate.
joohny

Mesajde proapis13 » 12 Dec 2013, 16:38

joohny scrie:...In viitor trebuie sa mai continui a fi vegetatian ceva timp.

Bun venit la pagini personale si-mi place de tine ca esti ambitios :!:
Vezi sa nu fii mai ambitios decat..... magarul tiganului :lol:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde joohny » 12 Dec 2013, 16:50

O sa tin cont de asta d-le Proapis.Tin sa va multumesc inca o data ptr. raspunsurile date la intrebarile mele de pe MP.Sanatate.
joohny

Mesajde catalin_vl » 12 Dec 2013, 20:54

foarte frumos inceputul si cu mare avant in a face un nr mare de stupi.
eu unul incep mai incet din douo motive: 1 nu am atata experienta si deci o las mai moale, 2 in apicultura iti mai trebuie si bani ;)
in rest multa sanatate si noroc in ceea ce iti propui....! :)
''albinele au nevoie de flori ca sa traiasca si florile au nevoie de albine ca sa rodeasca''
catalin_vl

Mesajde FLORINELU » 12 Dec 2013, 21:12

eu iti urez un bun venit printre apicultorii virtuali ca am impresia ca printre apicultorii reali esti cam vechi. si aici ai vrut sa ne fentezi,. drept pedeapsa sa ne pui melodia ionel ionelule ca john johnelule nu prea merge.
succesuri maxime in ale apiculturii si butoaie pline............de miere de albine.
FLORINELU

Mesajde ves.lucian.zabrani » 12 Dec 2013, 21:15

bine ai venit printre noi !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Mircea_63 » 12 Dec 2013, 23:24

Joohny, iti apreciez onestitate vegetariana si ambitia si iti prevad un bun viitor.
Ai un inceput foarte vertiginos plecand de la scoarta de copac. Esti un norocos! Ma refer la aluat si vecini.
Succes in continuare!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde joohny » 13 Dec 2013, 09:55

Va salut si va multumesc pt. primire.Sa trecem la lucruri mai serioase.Fiind biban si cu mult puf am dreptul sa pun mai multe intrebari decit sa dau sfaturi(e parerea mea).Neavind experienta,insa vreau sa fiu documentat si pregatit mai din timp.Este prea devreme insa m-ar interesa cum pregatiti fam. de albine pt. cules(de ex. la rapita)?Sa stiti ca si parerile d-tra conteaza.Daca s-a mai discutat aceasta problema(eu nu am gasit),va rog o trimitere in acel loc. Va multumesc
joohny

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?