Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

rusu vasile

Mesajde vasea57 » 09 Aug 2011, 20:45

buna seara sunt un incepator cu 4 familii de albine de fapt roiuri de anul asta mai bine zis Am reusit sai aduc la 8 rame fieare acoperite zic eu destul de bine inca nu prea ma pricep sa evaluez depozitele pt iarna deci putin ajutor . Asa am uitat sa ma prezint sunt din jud neamt com vanatori neamt am 27 de ani si mam apucat de apicultura din hobby .
pana acuma am facut 2 hraniri suplimentare desi am cules am zis sa le ajut iar in seara aceasta a fost a 3 cu sirop 3/1 facut dupa retete de pe acest forum
am mai patit si o mica istorie o familie sa hotarat sa fugareasca trantori si eu eram prim preajma eu incepator e furtisag imi zic si incep sai afum si sai gonesc si care stateau ii omoram si asa am omorat eu vreo 10 trantori pana sa sun la un apicultor care mi a explicat care e treaba si a mai ras si de mine :lol: . deci toate au un inceput
cam atat pt moment promit sa revin
greu e doamne la-n ceput da razbat eu pan 'laurma
vasea57

Re: rusu vasile

Mesajde ves.lucian.zabrani » 09 Aug 2011, 20:50

salut Vasile . ma bucur pentru tine si pentru cei 4 roi !!! si eu asta toamna tot 4 am avut . cu ajutorul Domnului acum am 26 . cauta postarile lui Adi Hodis si acolo vei citi perioada in care se face stimularea si dupa perioada in care se face completarea cu sirop . multa sanatate tie si familiei tale !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde vasea57 » 13 Aug 2011, 23:26

domnilor care ma vizitati am si eu o intrebare daca se poate
as mai putea adauga o rama necladita la stupi mei adica roi mei momentan is pe 8 rame toti
vasea57

Mesajde CORNEL V. » 13 Aug 2011, 23:31

Daca vrei sa o scoti tot asa cum a-i bagato ,poti.
Acum nu mai are rost sa bagi f.a.
CORNEL V.

Mesajde Adi Hodis » 13 Aug 2011, 23:37

Salutare vasea57
Uite ce-ti propun eu sa faci ... parcurge ce gasesti in link, vezi ca gasesti si prima pagina ... http://www.stuparitul.com/lucrari_toamn ... ltura.html
Apoi vei sti ce ai de facut.
Te salut si s´auzim de bine. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde vasea57 » 15 Aug 2011, 13:17

va multumesc ma apuc de studiu nu de alta dar asta fac de vreo 4 5 luni de cand am fetitele
vasea57

Mesajde un OM » 15 Aug 2011, 22:12

La familii de 8 rame este nevoie de hraniri de stimulare , nu de completare, deci siropul ar trebui dat in proportie de 1/1. Numai daca este nevoie stringenta de hrana, atunci pui 3/1
un OM

Mesajde vasea57 » 22 Aug 2011, 13:35

domnilor astazi am fost le cucoane asa fara masca doar cu dalta sa vad ce mai fac si dupa un scurt control uitati ce am constatat:
- 2 rame pline ochi cu mere dar nu capacita in totalitate
- pe urmatoarele 4 - 6 coroana cu miere si foarte mult puiet ce mi se pare ciudat e ca puietul e de toate varstele si care e capacit si am si necapacit pe aceias rama si din experenta mea nu stiu daca e bine sau nu
-albinele is mai blande cu mine fara costum mi am luat doar o muscatura :shock: :shock: :shock: :shock:
-dupa aproximatia mea cred cas pregatit pt iarna adica sa zic ca din 8 rame raman pe iarna cu 6 7 ca am cate 1 2 rame bagate anul asta in stup si am inteles ca nu sunt asa de bune in cuib pt iarna daca nu au fost crescute cel putin 2 generatii de puiet gresesc
da stiti ce placere am sa umblu la ele pt o ora sau si mai mult stau si ma relaxez e o placere desi cred ca daca mas grabi as termina si in 15 20 min dar e prea frumos sa le vezi cum se agita prin stup
CE MAI E O ADEVARATA PLACERE :D
vasea57

Mesajde liviu1965 » 22 Aug 2011, 13:47

Te rog eu frumos pune masca.....
Gandeste-te, asa relaxat cum stai ..... vin 5-6 doamne si te pupa pe gat......si se umfla locul cu pupicul..... si ai dat de belea dupa aia....si nu mai esti relaxat.....
liviu1965

Mesajde vasea57 » 22 Aug 2011, 20:04

da asa e abia acuma imi dau seama ca mi sa cam umflat mana de toata frumusetea invatare de minte
vasea57

Mesajde liviu1965 » 22 Aug 2011, 20:46

Cu mana e usor....... se umfla si te gadila....
La gat....salvarea...doamne fereste de mai rau
Si asa de simplu e sa pui masca....
liviu1965

Mesajde un OM » 22 Aug 2011, 21:34

Cu toata placerea de care esti cuprins atunci cand umbli intr-o familie incearca sa intervii cat mai rapid, avand in vedere sa rezolvi cat mai multe probleme. Familia de albine are nevoie de o anumita temperatura pe care si-o face cu mult chin. Orice interventie de o mai lunga durata le face sa munceasca mai mult.Larvele si ouale trebuiesc ferite pe cat posibil de razele soarelui.
un OM

Mesajde vasea57 » 28 Aug 2011, 14:20

am si eu o mica spre mare problema de fapt e cred problema tuturor incepatorilor trebuie sa schimb cutiile in care am stupi acuma in niste stupi adevarati si din ce am citit pe forum as fii tentant spre cei MER si ce vreau sa va mai zic e ca pt inceput cred ca am sa practic doar stationar. intrebarea mea de fapt doua: 1 unde gasesc schite sau modele de MER sau sai cumpar gata facuti (eu as vrea sa mii fac singur am un abric ,circular un tamplar la pensie si ce mai trebuie pt tamplarie ) si a 2 intrebare tot de incepator din 4 roi din acest an la anul viitor as putea face .............. cu o mica cantitate de miere pt consum propriu macar de de la o familie deci cam asta am avut de intrebat si promit ca in momentul cand o sa ajung mare sa va inpartasesc din experenta mea :lol: :lol: :lol:
si promit ca am sa ajung si sunt convins ca totul depinde de cum iernez anul acesta si stiti care e faza e primul meu an cand am albine deci prima iarna primele emotii primele intepaturi prima ......
SI CAND O SA FIU MARE :P :P
vasea57

Mesajde vasea57 » 28 Aug 2011, 15:25

haideti ca ma m informat nitel si iata un mic proiect.
corpul de 145 inaltime
ramele de ( astept ca nu stiu deci un mic ajutor)
hai ca o sa radeti la asta dar va spun urdinisul e pe fund nu in corp cum credeam eu
doua corpuri = un corp dadanat sau o rama normala
fund cu sita complet deschis
vasea57

Mesajde CORNEL V. » 28 Aug 2011, 15:42

Daca ai utilajele alea de tamplarie,apuca-te si fa-i in regie proprie,iesi mai ieftin.
Referitor la cealalta intrebare,depinde inmultirea de mai multi factori:daca iesi cu ei in primavara,cum iesi cu ei ...slabi sau puternici...,ce culesuri ai ,priceperea de a-i ingriji.
Daca toate sunt ok , parerea mea sa nu faci mai multi de 2-3 roi ,punand la socoteala ca mai scoti si ceva miere pentru consumul familiei.
CORNEL V.

Mesajde jenica67 » 28 Aug 2011, 19:14

La MER, rama de 146, corpul de 155. Ca sa poti sa pui rame de D1/1, in 2 corpuri de MER suprapuse.
In ceea ce priveste mierea pt consum propriu, daca iesi cu toti 4 roiuri in primavara, eu asi face asa :
- de la incepitul lui martie cand apare polenul de alun, verifici si ii strangi cuibul, sa fie ramele cat mai bine ocupate de albina, eventual dai turta daca nu mai au miere.
- pe la inceputul lui aprilie, incepi stimularea cu sirop
- pe la 10-15 aprilie in functie de timp, faci o verificare, si la stupii cei mai dezvoltati (2 din cei 4), mai dai de la cei slabi cate o rama de puiet, cu albina de acoperire, stropiti cu tuica sau cu zeama de ceapa.
- eventual i-asi duce la rapita.
- inainte de salcam, asi da 2 rame cu puiet capacit, de la stupii care acum sunt mai tari, la cei slabi, de la care le-am luat la inceputul lui aprilie, dar fara albina acoperitoare.
In felul asta vei ave 2 familii sigur mai puternice care o sa culeaga ceva la salcam, si sigur la tei si floarea soarelui, daca mergi cu ei.
jenica67

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?