Salutare.
A trecut ceva timp de cand nu am mai scris pe pagina personala.
De fapt, nu prea am scris.
Am fost zilele trecute la stupina sa le pun a doua turta proteica, prima am pus-o la 15 Februarie profitand de temperaturile de afara.
Una peste alta familiile sunt ok, am verificat prezenta puietului si rezervele de hrana...la o singura familie ar mai fi ~ 6 kg de miere, restul stand mult mai bine (la unii rezerve de peste 10 kg miere).
O familie a iesit slabita din iarna, din ce am vazut a fost prinsa de frig intr-o zona fara rezerve de miere...cred ca am pierdut cam 2 rame de albina din aceasta cauza...am restrans-o la 4 rame si am impachetat bine cuibul.
Famiiliile achizitionate anul trecut au avut o infestatie maricica de Varooa (comparativ cu ai mei), le-am facut tratamentele dar parca tot nu sunt multumit... doi dintre ei avand si puiet pana tarziu in iarna.
La una din aceste familii am zarit o albina cu aripile roase, deci clar nu este in regula.
As vrea sa fac in aceasta primavara cand permite vremea un tratament impotriva varooa.
In acest moment sunt in dubiu, sa fac un tratament cu Varachet sau sa pun benzi cu Mavrirol.
Astept si sugestiile voastre.
Daca fac tratamant cu varachet, sa fac unul singur sau sa-l repet la 7 zile?