Va salut
Stie cineva cum se face descarcarea cu paleti si macara? Am vazut filmuletul pe youtube dar tot imi este neclar.
Ai stupii pe cu 2 magazine, inainte de plecare extragi mierea si lasi un singur cat/magazin , depozitezi al doilea cat/magazin separat, ok?
Apoi vii cu macaraua, aici e o chestie pe care eu nu o inteleg, care de fapt are legatura cu descarcatul: cand descarci paletii , mai aranjezi paletii? adica ii pui intr-o ordine? ii aliniezi? cum ii aliniezi ?, ca e posibil ca bratul macaralei sa nu permita acest lucru. Daca ai stupi pe camion si remorca este destul de complicat sa ii pui din prima intr-o ordine., destul de aerisiti, nu inghesuiti ca pe pavilion. Apoi cum aranjezi stupii cu urdinisurile? est-vest sau nord-sud? daca ai un camion cu o remorca de 7 metri, pe 3 randuri iti intra in total vreo 240 de stupi, adica 60 de paleti pe care ii descarci cam in 2 ore. Cum aranjezi sa spunem 60 paleti? ii lasi dezordonat? camionul in prima faza nu prea se poate misca cand are macaraua, ar trebui sa se redispuna pentru o noua rearanjare. Pe youtube este un film a d-lui de la Tg Mures, dar el ne arata prima miscare de descarcare/incarcare. dar mai departe?
Eu sunt adeptul optimizarii transportului , maximizarea numarului de stupi. Daca ai un camion si o remorca atunci incarci la maxim.
De asemenea nu prea imi place ideea pavilion si stupi pe culoar pe care sa ii descarci. daca tot te apuci sa descarci X stupi de pe culoarul pavilionului si a camionului mai bine o faci cu toti stupii. Va multumesc