Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: centrifuga

Mesajde eugen_branici » 31 Mar 2013, 21:25

Buna seara.Chiar nu cred ca nu stie nimeni de unde as putea cumpara un cos pt o centrifuga 4 rame 1/1 stas din inox
eugen_branici

Mesajde eugen_branici » 31 Mar 2013, 21:26

as dori ca,cosul sa fie casetat
eugen_branici

Mesajde bostina constantin » 08 Apr 2013, 10:23

Am montat centrifuga dupa ce i-am facut unele modificari si am revopsit-o.
I-am inlocuit angrenajul, cu un ahgrenaj de la un flex cu panza de 230 mm, la manivela am introdus un antrenor cu clichet.
Axul cosului se sprijina pe o bila de rulment cu diametrul de 10 mm [sa traiesti Jenica :) ], si protejat de un rulment 6200 2rs
Pe axul cosului, la partea de jos, am bagat un burduf de planetara de Dacie, pt a proteja lagarul cu bila si rulment impotriva apei si mierii.
I-am facut probe, ,,la rece'', si functioneaza perfect, de aceea recomand, colegilor mai ,,firavi''. sa faca aceste modificari, si vor fii foarte multumiti.
Numa bine :)
Fişiere ataşate
DSC03057 (Medium).JPG
cu angrenaj si manivela noi
DSC03058 (Medium).JPG
cu capacele ridicate
DSC03059 (Medium).JPG
cu capacele puse
bostina constantin

Mesajde davcosti » 08 Apr 2013, 16:46

"de eugen_branici » 31 Mar 2013, 20:25 "
Salut Ma poate ajuta cineva unde pot gasi un cos pt o centrifuga din inox pe 4 rame 1/1?
Răspuns-Pentru eugen_branici: Nu le fac reclamă,dar este o altă secțiune a forumului unde poți găsi-comanda:
VANZARI ECHIPAMENTE APICOLE http://anunturiapicole.stuparitul.com/v ... m.php?f=11 ...Am văzut și componente centrifugă!
davcosti

Mesajde vio-trutza » 21 Apr 2013, 22:44

Un sfat asi vrea si eu in lagatura cu vopsirea interiorului unei centrifugi din tabla galvanizata. A fost vopsita cu ceva bronz cred pe interior si acum s-a cojit vopseaua si cade in miere.Eu asa am cumparat-o. Am dat eu cu peria de sarma pe unde era cojita vopseasua si a cazut, dar totusi mi-e frica sa nu se cojasca peste tot.
Ce solutii imi dati? Mai are si ceva puncte de rugina pe unde a fost lipita tabla.
Centrifuga este pe 3 rame si am luat-o de la cineva care nu a mai folosit-o de 3 ani.
vio-trutza

Mesajde B.K » 13 Mai 2013, 13:36

vio-trutza scrie:Un sfat asi vrea si eu in lagatura cu vopsirea interiorului unei centrifugi din tabla galvanizata. A fost vopsita cu ceva bronz cred pe interior si acum s-a cojit vopseaua si cade in miere.Eu asa am cumparat-o. Am dat eu cu peria de sarma pe unde era cojita vopseasua si a cazut, dar totusi mi-e frica sa nu se cojasca peste tot.
Ce solutii imi dati? Mai are si ceva puncte de rugina pe unde a fost lipita tabla.
Centrifuga este pe 3 rame si am luat-o de la cineva care nu a mai folosit-o de 3 ani.

Vopsea alimentara , daca gasesti pe unde locuiesti.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde jenica67 » 13 Mai 2013, 14:32

Sa sti ca pe tabla zincata, nu sta vopseaua pra mult timp. Eu iti indic un spray de corectat emailul la vane, se gaseste la magazinele cu acest profil.
jenica67

Mesajde gigibecalul » 13 Mai 2013, 14:33

Satutare!...ai mai putea încerca sablarea...este un procedeu folosit cu succes la curățarea metalului, dar necesită scule speciale (compresor + pistol de sablat + materialul de sablat, care poate fi nisip foarte fin, sau un anume tip de bicarbonat de sodiu...nu știu care tip anume)...cu siguranță o să găsești un atelier de tinichigerie auto care să poată face așa ceva și nu ar trebui să coste foarte mult. Prin acest procedeu se asigură o curățare perfecta chiar in locurile greu accesibile...
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde vio-trutza » 13 Mai 2013, 15:54

Va multumesc pt sfaturi. Am rezolvat altfel problema. Am luat un decapant pt vopsea si s-a luat foarte usor cu un spaclu vopseaua. Am lasat interiorul nevopsit deocamdata. Sper sa nu rugineasca, daca o folosesc cu grije si o usuc bine dupa spalare.

Am facut ceva ce nu trebuia la ea. Am sudat 3 pisioare cu lungimea de 25 cm din placbanda, iar in momentul centrifugarii vibreaza picioarele si se misca foarte tare. Trebuie o persoana sa o tina si una sa dea la manivela :D .

Credeti ca e mai bine fara picioare?? :?: Sau sa mai tai din picioare?
vio-trutza

Mesajde un OM » 13 Mai 2013, 22:50

Sau mai intaresti picioarele?
un OM

Mesajde vio-trutza » 13 Mai 2013, 23:09

un OM scrie:Sau mai intaresti picioarele?

Am sa iau in calcul si aceasta varianta. Va multumesc! :D
vio-trutza

Mesajde cristi_vidican » 28 Iun 2013, 18:06

Mi-am pus ochii pe 2 modele de centrifuga radială - 20 rame radial 1/2.
http://www.mezpergeto.hu/index_ro.php?c ... m_20ker_ro - Model unguresc
http://viitorsanatos.ro/viitorsanatos/p ... roduct=324 - Model polonez - Lyson.
Prețurile sunt cam apropiate. Dacă cineva folosește vreun model de radial din cele indicate, sau altceva, ar fi bine-venită o discuție.

Pentru că stupii noștri cresc ca număr (bine-ar fi să crească și cantitatea de miere), o centrifugă performantă este absolut necesară.
Vorba cuva care vinde centrifuge: o centrifugă 20 radial 1/2, full automată, scoate din lucru oameni, adică îi trimite în șomaj.
Nu că n-ar merge și cea tangențială pe 3 rame, dar e altă viață radiala, mai ales electrică.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Bambucha » 28 Iun 2013, 22:40

Cristi,
Am primul model de la firma ungureasca si am apucat sa o murdaresc de 3 ori sezonul asta. Daca inainte de ea stateam dupa centrifuga tangentiala (eu fiind pionul ce scoteam ramele din stupi) ei bine cu asta de 20 rame, un om mai dibaci descapaceste si extrage singur si mai are timp sa bea si o cafea si sa faca glume de cel ce scoate rame pe caldura mare :lol: Foarte buna! Foarte stabila! Diametrul 63 este perfect pentru un MER-ist, incape pana si intr-un logan pe bancheta din spate cu un pic de chin! singurul dezavantaj pe care il vad ar fi ca motorul este prins sub centrifuga si e un pic mai greoi de spalat.
In rest oamenii trimisi in somaj pot ataca alte sarcini ;)
TVA-ul in Ungaria este de 27%, eu l-am taiat din pix si am ajuns la un pret foarte bun, pret cu circa 25-30 % mai mic fata de ce se comercializeaza in RO.
Succese!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde cristi_vidican » 01 Iul 2013, 19:28

Mersi de răspuns!
Încă o întrebare pentru cei care v-ați motorizat (deși știu că numai timp de forum nu aveți acum)

Cum e mai avantajos, cu 12 v sau cu 220 v?
Știu că depinde de contextul fiecăruia, dar mă refer în principal la munca în câmp, că fiecare mai extragem și în zone unde nu avem acces la curent sau pe la alții și nu am vrea să ne rugăm să ne dea curent.
Pentru cei care ați cumpărat, de ce ați ales o variantă? Nu știu dacă pot fi și ambele?
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde un OM » 01 Iul 2013, 20:00

Cu un transformator pot fi ambele. Mai costa nitel.
un OM

Mesajde Mircea_63 » 01 Iul 2013, 20:10

Cristi, ai doua variante:

-12 V si atunci acasa umblii cu un acumulator dupa tine sau un transformator care sa scoata si amperajul necesar si sa redreseze curentul -evident in camp tot acumulatorul e baza- sau...

-220 V si acasa e simplu, iar pentru lucrul in camp cumperi un invertor.

La 12 V nu mai ai si alte investitii necesare, dar trambalezi acumulatorul. Pune-l pe masina, da-l jos. Sau daca ai un acumulator in plus... ca redresor pentru incarcare precis ai.

La 220 V mai dai banii pe invertor, dar poate fi o investitie utila. Ai 220 V in camp.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE