delorin I scrie:Salut! Am trecut la decriptarea fotografiilor cu sistemele confectionate cu 6 mandrine. As avea nevoie orientativ de niste date! Care sunt dimensiunile interioare ale camasii? Dar cele exterioare? Sau ce lungime are axul de la punctul de infiletare si pana in mandrina? Sau macar orientativ ce fi are axul?
Intrebare: de cate ori trebuie sa mestec inainte de a inghiti, daca am muscat dintr-un mar?
Delorin, ai nevoie de cate 2 rulmenti pentru fiecare ax. Diametrul axului e dat de interiorul rulmentilor, dar nu mai mic decat cel al filetului de le mandrina. Lungimea filetului, depinde tot de mandrina. Lungimea axului ... trebuie sa incapa rulmentii si fulia.
Fa rost de o teava groasa in carne, apoi de rulmenti mai mici decat exteriorul tevii, dar mai mari decat interiorul. Strungarul va taia teava, finisa interiorul si confectiona o bucsa distantoare care vine bagata in teava, intre rulmenti, capace filetante ...In teava, pe mijloc e bucsa, apoi rulmentii si capacele. Pe mijlocul tevii poti face o gaura si monta gresor sau la montare, umplii cu vaselina.
Axul are la un capat filetul pentru mandrina, la celelalt conul pentru fulie si filet pentru piulita de strangere a fuliei. La mijloc e mai gros pe distanta dintre rulmenti.
Tevile astea in care vin rulmentii le sudezi pe masa sau si mai bine sa aibe sudate urechi si un sistem de prindere prin insurubare de masa. La montare le pui primele pe cele de la capete, apoi fir intre burghie si montexi urmatoarele cu grija sa ai burgiele pe aceeasi linie.
Poti cumpara asa ceva si ai rezolvat. Avand astea, mandrina si fulia, te duci la strungar sa-ti faca axele.