Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Stupi stil Dan Margarit

Mesajde catalin.profiri » 17 Ian 2014, 14:55

Am creat acest topic pentru ca nu am gasit informatii sau topicuri similare.
Daca aveti experienta, va rog ajutati-ma la urmatoarele intrebari:

1.Ce as putea folosi pentru acele dopuri de hranire? Cele de pe stuparul.ro sunt excluse pt ca sunt scumpe si eu as vrea sa intre in interiorul capacului, nu sa stea in afara. Inca un argument e ca este compus din 2 piese si as prefera una singura.
2.Cum credeti ca s-ar preta Tego pt capace de stupi? Facuti stil Dan Margarit, cu gaura de hranire pe centru si dop, si fiert in parafina. Rezista 5 minute la 170 de grade?
3.Cum rezista Tego la funduri? facute tot in stil DM, cu panta de 5 grade, etc.
4. Aveti idee de preturi pt faguri de plastic de la pierco ? inca nu au raspuns la mailul trimis acum 3 zile. La Mann Lake, am primit oferta de 90$ / 100 de bucati neceruiti. Am intrebat de greutatea unui asemenea colet, si nu mai raspund nici ei. Mann Lake UK nu raspunde de nici un fel. Am pe cineva acolo care le-ar putea pune la vapor, ma costa 1,8$/kg si incerc sa imi fac calcul de rentabilitate.

Cu respect,
Catalin Profiri
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Re: Stupi stil Dan Margarit

Mesajde lucky5strike » 17 Ian 2014, 17:01

Nu sunt neaparat stupi stil Dan Margarit, sunt stupi Langsroth, sistem canadian. Cred ca e mai corect asa.

Daca vrei sa zici ceva adevarat, zi ca DM e un om si un apicultor onorabil.

Fiindca este!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde catalin.profiri » 17 Ian 2014, 17:06

L5S, ai dreptate. Daca poti, modifica te rog titlul topicului.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde lucky5strike » 17 Ian 2014, 17:16

De titlu am scris la prima impresie, ma sfatuiesc un pic cu colegii ce si cum.
-----
Fii atent, nu vreau sa te descurajez, doar sa iei in seama chestiile astea:

1. De dopuri, fa-ne trimitere directa la poza, ca nu stiu sa ajung acolo.
2. Tego, fiind dens, cand se incinge, pai se incinge! Cand e rece, e chiar rece! La noi vara e fierbinte, spre deosebire de canadieni, deci un capac tot ar trebui. Ca daca nu, la 36 grade in iulie, hm, e vai de familie daca nu e ferita. Si iarna trebuie neaparat invelitoarea.
3. Fundul lucreaza cel mai mult la stupi. Iar tego am obs. ca mai corfeaza in timp, si cam rau. Plus ca te costa multisor, dar aici un tamplar ti-ar explica mai clar. Dupa mine, la fund as merge pe scandurele.
4. Aici e comert cu vama... transportul de acolo e ceva, si se justifica la mari cantitati, zeci de mii.

O vatra stil DM o am si eu in plan, nu ies la "pensie" pana nu o pun pe roate, macar 4-5 paleti acolo.
Sa-i zgandar de doua ori in cuib si apoi sa-i las in pace pana in august cand imi iau partea! Fara sa ma aplec!

:lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde catalin.profiri » 17 Ian 2014, 17:30

Site-ul de mai sus are dopuri din astea ca in poza de mai jos
Mie nu imi plac si caut variante.
Imagine
Ultima oară modificat de catalin.profiri pe 17 Ian 2014, 17:34, modificat 1 dată în total.
catalin.profiri

Mesajde catalin.profiri » 17 Ian 2014, 17:31

Tot cautand informatii, am mai dat de un nene pe youtube care foloseste un fel de capace din plastic pentru tevi de 37mm, rotunde.
inca nu am fotografii, dar ar fi undeva la 2.20 lei bucata...
La partea de aerisire, cred ca s-ar rezolva cu inca un urdinis, superior ca in filmuletele prezentate.
catalin.profiri

Mesajde catalin.profiri » 17 Ian 2014, 17:46

In principiu, din motive financiare, cel putin anul asta voi sari peste partea cu foite din plastic.
L5S, la partea cu vama, o sari din calcul.
Daca ai pe cineva acolo, poate sa iti trimita pachet, pe vapor, si ... nu platesti nici o vama. Am mai multe cunostite care au primit pachete asa.
Iar asta deschide o multime de orizonturi: iti dai seama ca un circular DeWalt DW745 e 300$, iar la asta poti pune si panze dado ... pai eu am dat atat pe un Einhell 1825...
Problema e ca... astepti 2-3 luni sa vina pachetul. Dar se deschid muulte orizonturi.
Sau un abricht DW735 la 500-530$ ?
+1.8$/kg pt shipping...
catalin.profiri

Mesajde lucky5strike » 17 Ian 2014, 18:01

Capacul ala negru nu merge, din ce vad.

Despre tego la capac, logic ca-i faci miniurdinisul. Ala e bun pt zboruri de iarna, sa nu umbli sa dai zapada... sa iasa albina mai usor... sa scape vaporii...

Dar totusi, soarele de iulie are incidenta maxima, la 36 grade umbra, temperatura pe capacul de tego va fi maricica! Si se transmite inauntru.
Cand ramele din mijloc au puiet pana spre sus, ca se intampla... puietul ar fi afectat si e dureros!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 17 Ian 2014, 18:17

Cataline, la o prima vedere, ia fi atent la asta - viewtopic.php?f=22&t=2501&p=171619#p171619
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde RazvanTi » 21 Ian 2014, 10:30

adica asa de ieftin te-ar coafa?!?!?!

urasc forumu' asta ca ma pune sa micsorez pozele...
din cuvinte: freza de lemn de fi 50 dai gaura in ce pozitie vrei si infigi de deasupra dop de PET de 5 sau 10 litri
spor!!!
RazvanTi

Mesajde Domn_sergiu » 16 Feb 2014, 22:25

Referitor la intrebarea 1 sunt recipienti de plastic pt miere de 1/2 kg tip ursulet care au un dop cu filet +o protectie tip palarie asta are diam 44mm h 16mm si buza de 5mm.Cred ca e perfect pt ce sa cere.Succes!
Domn_sergiu

Mesajde ApiSinica » 06 Iun 2014, 23:34

intr-o vara pe canicula patru roi pe un corp erau morti cazuti pe fundul lazi cei pe doua corpuri nu aveau nimic si cu erisiri la capac asa ca la noi.Ziceti bine cu tego stil Canada ii prajim bine.Cum au zis multi nu lada face mierea.
ApiSinica

Mesajde M@rinero » 19 Iun 2014, 15:47

Un pont si de la mine, pentru ME a la DM (mare domn acest Margarit) varianta folosita de mine:
daca se vopseste capacul in alb nu e nici o problema cu caldura vara, iar iarna se pune plapuma de polistiren pentru izolare la frig + invelitoarea laterala( eu folosesc de 3 ani si nu am avut probleme nici chiar la roi), am iernat si roi pe 3 intervale iesind cu bine in primavara.
Pentru capace, pun tego folosit la carosarea autoutilitarelor, care rezista in ploaie fara sa se deformeze, fara nici o tratare doar vopsesc alb cu lavabil sau orice are aderenta la capac.
Dintr-o coala ies 10 capace pentru corp ME si 7 capace pentru lazi de roi 5 rama (tot a la DM)
Fac gaura de 5 cm si pun dopuri folosite pentru damigene de vin, din pluta sau cauciuc.
Pace.
M@rinero

Mesajde catalin.profiri » 21 Iun 2014, 05:41

Marinero, de unde si cu cat cumperi coala de tego ?
Pana la urma singurul lucru pe care am reusit sa il aplic a fost urdinisul superior la o parte din stupi, dar e o adaptare temporara: am un podisor in OSB cu o rama de 1.5 cm, iar in partea din fata am lasat un urdinis cam de 2 cm.
catalin.profiri

Mesajde delorin I » 21 Iun 2014, 09:15

Catalin pe cand o poza?:)
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 21 Iun 2014, 09:22

catalin.profiri scrie:Marinero, de unde si cu cat cumperi coala de tego ?
Pana la urma singurul lucru pe care am reusit sa il aplic a fost urdinisul superior la o parte din stupi, dar e o adaptare temporara: am un podisor in OSB cu o rama de 1.5 cm, iar in partea din fata am lasat un urdinis cam de 2 cm.

Podisorul ,,aplicat'' de tine se numeste snellgrove :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Următorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE