Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA POZE

Sectiune pentru poze , unde poti incarca diferite poze care au ca subiect apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: poze de ping pong 2

Mesajde janese » 02 Mai 2012, 14:56

trantor scrie:Va rog o informatie care o sa ma coste ca nu am gasit-o prin carti.
Cat timp ar putea sa stea in afara stupului o botca si cum ar trebui transportata ( temperatura, ventilatie, AC...)?
Eu nu ma vad decat sofand cu o cutie in san sute de Km.

intr-o cutie de polistiren cu capac pui o sticla PET cu apa ..apa la 32-34 grade c....langa sticla asta pui botcile...sau botcile le pui in basca si basca pe cap..este treaba serioasa,nu fac misto!!
janese

Mesajde adycnst » 02 Mai 2012, 22:03

nea' janese te-ai lasat de albine, te-ai apucat de bricolat masti?... :lol: offf ai pierduit si alea 3 albine.
adycnst

Mesajde janese » 12 Mai 2012, 19:15

ma gandeam sa plec de la dridu undeva la alt salcam....am cules informatii si mi-ar fi placut bustenari-ph...locatia unde adycnst are avere...il sun...imi spune unde are pamantocu.....plec in recunoastere....zic la stanga...la dreapta...iau repere pe ziua....m-am hotarat...si azi noapte hi pe mutat stupii...treaba a mers bine pana cand m-am ratacit intr-un deal impadurit...era plin de drumuri petroliere...si m-am invartit in cerc de la 1.30 pana la 5 dimineata....toate drumurile semanau leit!!!!am ajuns...am descarcat....tocmai unde a intarcat mutu iapa....ca sa nu mai zic ca nu e semnal la telefon!!!...plus ca de te prinde ursu cu chilotii in vine...tzi-o trage!!!sau te fura de pe c...t
Fişiere ataşate
logistica.jpg
Ultima oară modificat de janese pe 12 Mai 2012, 19:42, modificat de 4 ori în total.
janese

Mesajde janese » 12 Mai 2012, 19:15

mai multe utilaje decat familii de albine!!
Fişiere ataşate
logistica1.jpg
Ultima oară modificat de janese pe 12 Mai 2012, 19:24, modificat 1 dată în total.
janese

Mesajde janese » 12 Mai 2012, 19:16

parapante..jumpyng....harnasamenteeee...legati fedeles si tot a cazut unu din remorca pe hartoapele ,,rustice"..ale lui adycnst!!!
Fişiere ataşate
harnasament.jpg
Ultima oară modificat de janese pe 12 Mai 2012, 19:36, modificat de 2 ori în total.
janese

Mesajde janese » 12 Mai 2012, 19:17

le -am dat drumu...si ....au aparut victimele colaterale...nectar proaspat..popor..ventilatie a la janese...rataciri..zdruncineli=sufocare...sa plang?..sa rad?..sa zic fi-mi-ar capu al dracu???sau sa-mi abata pe adycst cu averea lui?....la noapte vine si el cu stupina...doi pumni tot ii dau pe cocoasa!!!ca numai el e de vina!!!doar n-oi fi eu!!! :P..m-am intins pe toata averea lui...la noapte nu-l mai primesc pe avere..chiar daca el este propretaru...ca legea pastoralului zice clar...distanta intre stupine corespunzatoare!!!...si el nu are unde se aseza decat in coasta mea!!!voi ce ziceti??sa-l primesc sau sa-l trimit la salcamu lui din bucuresti???
Fişiere ataşate
victime colaterale.jpg
janese

Mesajde Bee Happy » 12 Mai 2012, 21:50

Eu zic sa nu-l primesti. Unde-i lege, nu-i tocmeala. Legea apiculturii spune clar: ''Stuparii au obligativitatea sa se ajute, oferindu-si reciproc amplasamente in pastoral. Daca aceasta reciprocitate nu este posibila, se va incheia un acord unilateral, dupa consultarea vecinilor de gradul I (sau gardul I, ca citez din memorie si nu mai stiu exact :twisted: ) de la adresa vetrei permanente a stupinei. Daca acordul unilateral cu consultarea vecinilor nu este posibil, poate fi intocmit un acord bilateral, la una mica.''
Asa ca ...sa mearga si el pe averea altui vecin. Daca averea lui e ocupata... :mrgreen:
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde trantor » 13 Mai 2012, 22:16

Ce-ai facut bre, te-ai dus cu toate albinele bagate intr-un singur stup si acolo in pastoral pui cate doua polonice in fiecare din cutiile alea multe?!?!
As veni si eu ca asta, dar nu i-am pus inca manerele!
....
trantor

Mesajde janese » 14 Mai 2012, 07:55

acu, ce faceti ma???radeti de janese amaratu????
trantoreee......vezi ma ,,sa nu-i cada pluta"!!!!
janese

Mesajde Cristian IONITA » 14 Mai 2012, 10:45

platforma remorca e pe una sau 2 axe?

stupi aia de-au avut probleme erau pe pltaforma sau in bena utilitarei?

Ce mobil ai? (ca aparat vorbesc nu numar) .... vezi ca unul care are gps incorporat nu e chiar asa o avere (gasesti si la mai putin decat costa un stup acum cu bani de UE) iar cand faci recunopasterea bagi traseul pe GPS apoi cand vii noaptea cu stupii o asculti frumos pe Ioana cand iti spune sa faci dreapta / stanga.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde janese » 15 Mai 2012, 10:37

Cristian IONITA scrie:platforma remorca e pe una sau 2 axe?

Ce mobil ai? (ca aparat vorbesc nu numar) .... vezi ca unul care are gps incorporat nu e chiar asa o avere (gasesti si la mai putin decat costa un stup acum cu bani de UE) iar cand faci recunopasterea bagi traseul pe GPS apoi cand vii noaptea cu stupii o asculti frumos pe Ioana cand iti spune sa faci dreapta / stanga.

ce ma faceam eu ma fara tine???? :P nu auzi ca nu e semnal???..si apoi.....ma ratacesc o data la cinci ani!!!..pana evit ratacirea...este depasit moral aparatul!!!
te salut ci-ule!!chiar mi-era dor de matalutza!!!! :D
platforma e pe doua axe.....cu roti ca de avion...adusa din germania...incap 72 de bucati pe ea cu cat 1/1........pe camioneta iveco, 2500cc, incap pe un rand 7stupix4randuri=28buc cat 1/1...merge si al doilea rand...deci 56.... cat 1/1...nu sunt utilajele mele!!!
stupii plini cu miere... o anvelopa ,doua, de la remorca face explozie...asta asa ca fapt divers!!!!
janese

Mesajde trantor » 15 Mai 2012, 11:34

De unde atata miere, daca-i vremea tot ca pe aici ies cate doua - trei curajoase si se intorc una - doua cu gusa goala!
Mai bine mergeti cu o cisterna de zeama ca mor de foame!
....
trantor

Mesajde janese » 15 Mai 2012, 11:40

pana acum s-a adunat la cantar...a plecat de la 52 de kile si acu are 65.....avantajul pastoralului...la salcam a fost si vreme buna...dar trebui sa te duci dupa salcam....acum ratam...dar mai e inca unul.....rabdare!!
janese

Mesajde janese » 15 Mai 2012, 12:28

nectar este destul,ma...doar ca e iarna la mine
ps...ce o mai fi facand ma, gicanu???
dar tu cushmane,esti bine????
Fişiere ataşate
iarrna1.jpg
janese

Mesajde Cristian IONITA » 16 Mai 2012, 07:44

janese scrie:
Cristian IONITA scrie:platforma remorca e pe una sau 2 axe?

ce ma faceam eu ma fara tine???? :P nu auzi ca nu e semnal???..si apoi.....ma ratacesc o data la cinci ani!!!..pana evit ratacirea...este depasit moral aparatul!!!
te salut ci-ule!!chiar mi-era dor de matalutza!!!! :D
platforma e pe doua axe.....cu roti ca de avion...adusa din germania...incap 72 de bucati pe ea cu cat 1/1........pe camioneta iveco, 2500cc, incap pe un rand 7stupix4randuri=28buc cat 1/1...merge si al doilea rand...deci 56.... cat 1/1...nu sunt utilajele mele!!!
stupii plini cu miere... o anvelopa ,doua, de la remorca face explozie...asta asa ca fapt divers!!!!

Da da .... ti-e dor de mine .... ca nu mai ai pe care sa-l injuri. Vezi ca-s in tara pentru catva timp .... pe unde umblii ca poate ne vedem sa terminam ce-a ramas neterminat.

Semnalul de GPS nu e tot aia cu semnalul de la mobil (nu cu astea GSM de are tot omu vreau sa zic) .... GPS-ul e direct de la satelit asa ca daca nu ai ceva beton armat deasupra (sau alta ecranare) nu exista sa nu functioneze. Amu daca nu te deranjeaza sa belangai de nebun toata noaptea pe coclauri cu stupii plini de miere fa-te si tu ca nu vezi ce-am scris, dar e pacat de albinute sa se prapadeasca doar pentru atat lucru.
Chiar ma si intrebam ce-ai fi patit de te-ai "dotat" asa de bine, dar m-ai lamurit .... umbli cu utilaje de imprumut

Bafta multa
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde janese » 17 Mai 2012, 16:22

ma lasa vederea pe an ce trece...si transvazarea lasa de dorit anu asta!...asa ca ma adaptez.....casca cu lupa si lanterna.....am doi caini pitici la vatra stupinei...cand intram acolo pana nu le dadeam doua franzele nu taceau din latrat...acu...am pus casca pe cap si s-au bagat in cotetz..de nu au mai miscat!!!
Fişiere ataşate
1.jpg
janese

AnteriorUrmătorul

Înapoi la POZE