Sa fi gasit micronucleii aia oare ?
ves.lucian.zabrani scrie:IGI scrie:Rama oarba.
IGI , prietenul meu , de ce rama oarba este insarmata ???
gica scrie:Prunele astea par a fi Tuleu.Ia da-le d'Agen sa vezi ce zic.
IGI scrie:ves.lucian.zabrani scrie:IGI scrie:Rama oarba.
Eu insarmez rama deoarece nu tai fagurele ca sa i-l arunc, ci i-l pastrez in cuib tot sezonul.
Doar descapacesc si scutur puietul (cat iese binenteles), restul i-l scoate albinele.
Daca rama nu ar fi insarmata, nu ar rezista la aceste lucrari (s-ar rupe).
Stiu ca altii taie fagurele si-l da la gaini.
Consider ca albina are mai mult de lucru ca sa refaca un fagure complet, decat sa curete celulele.
ves.lucian.zabrani scrie:IGI scrie:ves.lucian.zabrani scrie:IGI scrie:Rama oarba.
Eu insarmez rama deoarece nu tai fagurele ca sa i-l arunc, ci i-l pastrez in cuib tot sezonul.
Doar descapacesc si scutur puietul (cat iese binenteles), restul i-l scoate albinele.
Daca rama nu ar fi insarmata, nu ar rezista la aceste lucrari (s-ar rupe).
Stiu ca altii taie fagurele si-l da la gaini.
Consider ca albina are mai mult de lucru ca sa refaca un fagure complet, decat sa curete celulele.
am mai citit pe forum ca fagurii din RC se plaseaza in topitorul solar !!! se recupereaza ceara si larvele de trantori se aduna in sita topitorului !!! puii de gaina sunt interesati de larve si nu de ceara !!!
fagurii care i-am dat la pui nu i-am putut recupera pentru ceara !!!
asa ca solutia este topitorul solar !!! la primavara vreau sa-l pun in functie !!!
B-father scrie:Cum sa va explic.....eu merg deocamdata pe dezvoltare, nu-mi permit sa fortez roii sa construiasca fagure de fiecare data cand vreau sa scap de varooa, pun in fiecare primavara o rama insarmata si o folosesc tot sezonul, in toamna merge la topit.
Din umila mea experienta roii nu prea cladesc rame cu celule de trantori atata timp cat matcile sunt OK
Rama claditoare isi face treaba la mine doar la familiile puternice.
Roii cladesc chiar si in rama oarba celule de lucratoare.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori