Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA POZE

Sectiune pentru poze , unde poti incarca diferite poze care au ca subiect apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dispozitive apicole

Mesajde dicu.ion57 » 19 Apr 2014, 18:46

Am fost nevoit sa bag sirop ,sa nu am alte surprize si mai neplacute.Cind dau sirop nu este nevoie sa deschid stupul ,ca am facut un orificiu in scindurica de la podisor,doar trag presul bag gitul la pilnie ,pun sirop invelesc din nou si gata.
Fammilia nu este deranjata deloc.
Fişiere ataşate
phpyBfMTAAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde jenica67 » 19 Apr 2014, 21:55

Mi-am facut si eu un furetto, din pacate nu am gasit inca ulei de parafina sa il incerc, am gasit Lichid ecologic 100% vegetal, din ulei de palmier, am si ulei de cocos, am gasit la peco si ceva lichid de aprins carbuni, dar nu prezenta incredere, ca zicea sa il pui ianite de a pune ceva pe gratar si sa il lasi sa arda in totalitate. Va pun niste poze pentru cei interesati, poate vreti sa va construiti unu.
Fişiere ataşate
002_resize.JPG
jenica67

Mesajde jenica67 » 19 Apr 2014, 21:56

Asa arata ansamblata :
Fişiere ataşate
004_resize.JPG
jenica67

Mesajde jenica67 » 19 Apr 2014, 21:57

Asta este pompita ce o sa o folosesc :
Fişiere ataşate
004_resize.JPG
jenica67

Mesajde rihmond » 19 Apr 2014, 22:00

De unde ai achizitionar pompita. :?:
rihmond

Mesajde jenica67 » 19 Apr 2014, 22:06

Si asa arata racordurile pentru pompita :

rihmond, pompita am cumparat-o de la Ocico, noua in punga cu 15 lei daca nu ma insel.
Fişiere ataşate
001_resize.JPG
jenica67

Mesajde dicu.ion57 » 20 Apr 2014, 08:51

Felicitari Jenica ,este o scula foarte buna ,si merita toti bani.
dicu.ion57

Mesajde jenica67 » 20 Apr 2014, 09:59

Multumesc domnul Dicu. Eu sunt mai la inceput cu dotarea, nu am atata experienta ca dumneavoastra, dar incerc sa imi fac toate un minim de scule necesare. Urmatorul proiect ce este ca si finalizat, o sa va arat un dispozitiv de alungat albinele de pe rame, in vederea stoarcerii, si apoi un dispozitiv de gaurire multiax, cu roti dintate.
jenica67

Mesajde dicu.ion57 » 21 Apr 2014, 11:00

Jenica eu apreciez tot ce face omul cu mina lui,ca lucrind astazi la ceva miine altceva se capata experienta si intradevar,acesta se poate numi apicultor care mai face si ceva cu mina lui si nu numai sa cumparam,chiar daca uni colegi dispune de bani dar parca atunci cind fac ceva cu mina mea sadisfactia este si mai mare. Astept sa postezi dispozitivul de izgonit ca este de mare ajutor si daca da rezultate si este conceptie proprie cred o sa-mi dai acordul sa fac si eu unu.
Referitor la dispozitivul de gaurit multiax chiar ca este ceva indinspensabil ,ca ramele sa poata fi gaurite mai repede.Eu am facut un dispozitiv foarte simplu ,cu un cost derizoriu ,care ma sadisface din toate punctele de vedere. Poze sint postate dar ma mai sunat niste colegi si ar vrea sa vada practic cum se lucreaza. zilele acestea o sa pun pe Youtube ,ca sa se vada mai bine si constructia si cum se lucreaza.Jenica mult succes.
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 22 Apr 2014, 15:18

La Urziceni timpul este frumos,albinele au zbor intens,rapita arata foarte bine,si este vizitata de albine.
Fişiere ataşate
phplOnTX4AM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 22 Apr 2014, 15:21

Cintarul bate bine in sus,indicind faptul ca rapita secreta nectar.
Fişiere ataşate
phpA5ZqSrAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde jenica67 » 22 Apr 2014, 18:03

Multumesc domnu Dicu de incurajeri si succes la culesul de la rapita ! Azi am facut si o poza cu dispozitivul de alungat albinele de pe rame. Nu este inca 100 % finalizat. Mai trebuie sa ii pun folia, interupatorul si picioarele. Eventual un sac, in care o sa adun albinele, care vor putea fi folosite imediat pentru formarea roiurilor. Va arat si dumneavoastra varianta mea, desi ati vazut o varianta cu doua motoare, la nea Marin.
Fişiere ataşate
002_resize.JPG
jenica67

Mesajde dicu.ion57 » 22 Apr 2014, 20:06

Jenica ,arata foarte bine.Se vede ca esti pasionat nu numai de albine dar si de tehnica,care ajuta in stupina.
Daca ai posibilitatea cind finalizezi lucrarea ,cu toate accesoriile sa mai pui o foto si ceva explicatii cum se foloseste ca sint sigur ca cel putin o parte din colegi nostri vor aprecia acsasta scula,Mult succes.
dicu.ion57

Mesajde almasel » 22 Apr 2014, 21:02

jenica67 scrie: rihmond, pompita am cumparat-o de la Ocico, noua in punga cu 15 lei daca nu ma insel.

Frumoasa lucrarea!
O problema, totusi: citeam undeva (poate chiar in instructiunile aparatului cumparat de mine, nu mai retin exact) ca pompa elibereaza la un "puf" 2 ml de substanta. Esti sigur ca pompa asta face treaba asta?
Eu am cautat o pompita pentru un vaporizator sarbesc (asta e denumirea corecta, nu "furetto"- ala e originalul), deoarece a mea s-a defectat; pana la urma am renuntat si am cumparat alt vaporizator nou... asta din cauza grabei. Dar nu am renuntat la a gasi o alta pompa si sa o inlocuiesc pe cea stricata, nu de alta, dar e bine sa mai am un vaporizator de rezerva...
In alta ordine de idei, ai gasit ulei de parafina? Daca nu ai gasit si ai cumva drum prin Lugoj, anunta-ma si te ajut eu (sau variante sa ti-l trimit, ca prin curier e prea scump).
almasel

Mesajde jenica67 » 22 Apr 2014, 22:12

Ms, daca poti, o sa vad cu fiul meu cand are drum prin zona si mai vorbim.
Nu stiu cat debit scoate, ca nu am ulei ca sa o testez. Am incercat cu apa si scoate numai 0,76 ml. Dar trebuie testata cu uleiul folosit, pentru a sti exact. Dar sa sti ca pompita nu este o problema, ori ce debit ar scoate. Important este sa scoata acelasi debit. Acum iti spun si de ce nu este important. Pompita din ce am citit eu, trebuie sa scoata 1 ml ca la un puf, concentratia de 5% varachet, sa asigure concentratia necesara de substanta activa. Daca scoate mai putin, este bine sa dai doua pufuri. Acum sa vedem substanta activa pentru un alt debit : sa zicem ca scoate 0.75 ml, vom da atunci 2 pufuri care fac 1,5 ml. Daca trebuie sa ai 5ml intr-o suta de grame de ulei pentru pompa de 1 ml, de data asta trebuie sa ai 5 ml in 150 ml de ulei. Deci daca initial teoretic cu 100 ml solutie tratai 100 de stupi, in varianta a doua, o sa tratezi 100 de stupi cu 150 ml ulei in care vei pune 5 ml de varachet. Apropo de pompita, sa sti ca am vazut la polonezi, ca ei folosesc pompa de benzina de masini gen Dacia 1300, la care cu un surub reglabil ii regleaza debitul. pot sa iti pun un link : http://allegro.pl/dyfuzor-do-zwalczania ... 25388.html
jenica67

Mesajde almasel » 23 Apr 2014, 20:48

Sa ma anunti te rog inainte cu cateva zile astfel incat sa iti pot comanda.
Ca si principiu calculele tale sunt ok in ceea ce priveste puful, respectiv cantitatea de substanta activa eliberata printr-un puf.
Tu ai spus in mesajul tau de concentratia de varachet. Am incercat cu varachet, dar nu am fost multumit de rezultate (numar de paduchi cazuti) cu varachet. Probabil datorita faptului ca varachetul a fost gandit sa fie administrat prin fumigatie pe banda. Am mai discutat si cu alti apicultori, unii au pareri pro, altii contra; nu pot sa ii contrazic, ci spun doar ca in cazul meu nu am fost multumit de varachetul folosit cu vaporizatorul.
De anul trecut, daca nu ma insel (sau de 2 ani... nu mai sunt sigur) eu folosesc Taktik in proportie de 8.5 %, este concentratia la care am ajuns la rezultatele cele mai bune cu un singur puf, folosind doar ulei de parafina. In timp am incercat concentratii incepand cu 5% pana la 10%, rezultatele cele mai bune au fost incepand cu 8%, pana la 10%, peste nu am incercat, nedorind sa risc intoxicatii la albine.

Pe de alta parte... interesanta varianta cu pompa de benzina folosita la vaporizator. In lei pompa aia costa vreo 370 ron, nu stiu ce ridica pretul atat de mult, vaporizatorul in sine sau pompa :D
almasel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la POZE