În Columbia, apicultura este o activitate profitabilă, cu mari posibilități de dezvoltare, datorită diversității sale de produse și avantajelor geografice ale teritoriului său. Să însoțească Grupul Apicultural al Universității Naționale din Columbia (GAUN) să lucreze din greu cu apicultorii în cercetarea, dezvoltarea și predarea metodelor și tehnicilor care îmbunătățesc producția și rentabilitatea albinelor africanizate. Vom intra și vom cunoaște bine lumea minunată a albinelor.
Și alții se laudă cu carpatina lor .....dar cât e adevăr și cât e propagandă....... Albinele albanezi vor merge în Canada (albinele carpatice vor merge în Canada)
Albinele ucrainene merg la călătorii de afaceri de peste mări. Ei așteaptă foarte mult în Canada, unde albinele se află în pragul dispariției. Pentru a salva rudele distante canadiene încredințate Transcarpatiei
Leo Famulla a crescut de peste 20 de ani. Este unul dintre cei mai de succes crescători de rase din Baden. În spatele hobby-ului său este un fundal ecologic. Fiecare albină, fiecare colonie de albine are caracterul caracteristic al reginei sale. Prin urmare, toți apicultorii se străduiesc să aibă cea mai bună regină posibilă în stup. Raportul însoțește Leo Famulla de luni de zile la lucru.
Publicat pe 6 Nov. 2018 Albinele sunt insecte fundamentale pentru pământ, proliferarea naturii, a plantelor și a fructelor, dar mai ales pentru supraviețuirea omului. Dacă albinele au dispărut, aproape toată hrana ar dispărea atât pentru oameni, cât și pentru animale. Vă mulțumim Mielizia și Conapi - Asociația Națională a Apicultorilor - Am avut ocazia să cunosc îndeaproape această lume, o lume puțin cunoscută, dar atât de fascinant și uimitoare, lumea de albine. Diego Pagani și Giorgio Baracani, doua dintre cele mai mult de 600 de apicultori partenerii Conapi, mi-au arătat un stup, ne-am deschis împreună și, așa că am fost în stare să descopere viața albinelor, să înțeleagă regulile de organizare stricte. Am văzut regina albină, am învățat să o recunosc și am descoperit că se hrănește numai cu jeleu regal, o mâncare foarte prețioasă. Am înțeles dragostea cu care apicultorii se ocupă de stupi, păstrând albinele și garantând supraviețuirea lor într-o lume din ce în ce mai poluată de pesticide. Apoi am mers să vizităm sediul Conapi și Mielizia unde am admirat sute de butoaie de miere. Am putut verifica grija cu care este analizat și ambalat pentru a fi apoi trimis la punctele de vânzare. Elisabetta Tedeschi mi-a arătat parcul educațional în care Mielizia întâmpină anual peste o mie de vizitatori, mai ales copiii de școală, care merg la vizită pentru a descoperi lumea minunată a albinelor. În cele din urmă, Nicoletta Maffini mi-a spus și mi-a arătat produsele Mielizia: miere de monofloră, suplimente pe bază de jeleu regal, polen și propolis, compoturi de fructe, o lume cu adevărat extraordinară! Luați timp pentru a vedea toate aceste înregistrări video, realizate între Castel de Britti și Monterenzio, pe dealurile din Bologna, și împărtășiți-le cu prietenii.
Secretele stupului Deseori discutăm despre dispariția albinelor și a pericolelor acesteia pentru polenizare, dar neglijăm un alt aspect, acela de a vedea mierea rărite și tot ceea ce albinele produce în stup, polen, jeleu regal, propolis.
Deoarece mierea este un produs care, mâine, ar putea deveni rar. Producția mondială scade. În Franța, importurile s-au triplat în ultimii cincisprezece ani, iar printre aceste volume mari importate, în special din China, calitatea este adesea o problemă.
Ce este o miere bună? Un polen bun? Un bun jeleu regal? Și care sunt virtuțile lor pentru sănătate? Sau reușim să producem o abundență? În oraș, în mod paradoxal. Deoarece albina are o poluare mai bună a orașelor decât pesticidele și insecticidele vărsate în mediul rural.
Acest documentar de 52 de minute face o anchetă reală despre lumea produselor de miere și de stup și subliniază, deoarece acestea sunt comori reale pentru sănătatea noastră, nevoia de a continua să consumăm în timp ce cerem calități.