Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tot din apicultura canadiana...

Mesajde Adi Hodis » 23 Dec 2015, 01:42

Angellily scrie: Vreti sa facem o proba live?, mergem cu camera si pe care zici tu pe ala il desfac,. Daca castig, imi trimiti o vadra de palinca si un cartus de L&M rosu?

Prin aprilie de obicei ies la zbor,

Cu pariurile nu ma stiu descurca ( poate zic sa te tot duci pina la stiva de nuclee goale :lol: )... dar cu un cadou da. Dar n-o fi bai ca ajunge dupa sarbatori ?. :)

PS
ai un mesaj p.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde eduard.rotaru » 23 Dec 2015, 01:46

. si de la capat...
e mult de rumegat dar in acelasi timp extrem de putin...
eduard.rotaru

Mesajde eduard.rotaru » 23 Dec 2015, 01:49

...pai Nelu la ce sa te mai chinui cu solutia caspica?!...lasa-ne pe noi astia muritorii de rand sa le dopam pe fete ca poate asa vom ajunge si noi macar la jumate din carniolanele tale :D
eduard.rotaru

Mesajde Angellily » 23 Dec 2015, 06:07

danipowsoft scrie:
Mesaj de Angellily » 21 minute în urmă

italianu scrie:
stuparulvesel

stuparulvesel zicea ca stupii in Canada mor de foame ca au tot timpul iernii puiet (sigur si cei de afara au puiet toata iarna) si consuma foarte mult si nu le ajunge siropul dat
Se observa in film cum ramele au mult consumat din ele
Il rog pe Angellily sa ne confirme/infirme presupunerile

Dupa cum sa vazut; am ridicat peimul corp si am scos doar 2 rame, corpul ridicat era suficient de greu, 6 rame pline cu miere, prima rama ridicata, as zice aprox 70% miere, rama cu puiet, 20% as spune. Pot garanta ca pana la jumatatea lunii aprilie cel putin, nu ar trebuii sa imi fac griji, dar daca as reusii sa ii fac o stimulare cu un sirop subtire in primele zile din aprilie (5 litri) , in luna mai, as putea sa il transfer direct in 2 corpuri mari, cu o galeata de 15 litri sirop in cap. . ( cu ocazia asta ti-am spus si care e planul de bataie in privinta roilor, bineanteles, nu e batut in cuie, pana atunci ma mai pot schimba de 3 ori) depinde de evolutie; dar 98% pot garanta ca va ramane asa.
Angellily

Mesajde Angellily » 23 Dec 2015, 06:18

Avram scrie:Angellily temperatura in adapost este controlata ... sau ?

Roiul filmat este super ! Cum procedezi cu el la iesirea din iarna ? (pentru a ajunge sa culeaga in rand cu familiile de productie )

Da, temperatura este controlata, un mic computer face toata treaba. La inceput am avut-o intre 4 si 8,gr, acum o am intre 3 si 7gr, setarile le fac un functie de temperaturile de afara, ma orientez dupa long term forecast.
Angellily

Mesajde Neafiliatul » 23 Dec 2015, 08:34

Angellily,

Suntem la sfârşit de decembrie,aproximativ jumătatea perioadei de iernare,atât acolo cât şi la noi.După toate teoriile de aici(şi practica),lipsa zborului de curăţire după 3o-45 de zile,creează probleme,mai ales la
populaţia ACTIVĂ din acel "ROI". Cum explici faptul că după 5-6 luni de iernare,cu atâta popor de albine,şi mai ales în activitate şi în spaţiu protejat(fără posibilitate de a face zbor de curăţire în ferestre),
nu sunt problemele semnalate? Dreptatea este de partea ta,suntem tari în teorie aici,dar nu în daltă.
Îţi mulţumesc pentru cursul apicol PE VIU ! Toate cărţile şi revistele de apicultură vor rămâne în raft,iar în memorie,ceea ce scrii aici şi video prezentate.
Mulţumesc anticipat pentru răspuns!
Neafiliatul

Mesajde Angellily » 23 Dec 2015, 09:36

Neafiliatul scrie:Angellily,

Suntem la sfârşit de decembrie,aproximativ jumătatea perioadei de iernare,atât acolo cât şi la noi.După toate teoriile de aici(şi practica),lipsa zborului de curăţire după 3o-45 de zile,creează probleme,mai ales la
populaţia ACTIVĂ din acel "ROI". Cum explici faptul că după 5-6 luni de iernare,cu atâta popor de albine,şi mai ales în activitate şi în spaţiu protejat(fără posibilitate de a face zbor de curăţire în ferestre),
nu sunt problemele semnalate? Dreptatea este de partea ta,suntem tari în teorie aici,dar nu în daltă.
Îţi mulţumesc pentru cursul apicol PE VIU ! Toate cărţile şi revistele de apicultură vor rămâne în raft,iar în memorie,ceea ce scrii aici şi video prezentate.
Mulţumesc anticipat pentru răspuns!

Aici singura explicatie este fumidilul pe care voi refuzati sa il administrati. E adevarat, la voi e posibil sa aveti cateva zboruri de curatire pe perioada iernii dar asta nu e o motivatie sa renuntati la administrarea acestuia.
Si albina iese la zborul de curatire in functie de temperatura din exterior si de cea din interiorul stupului. Daca temperatura din exterior este putin peste limita acceptata de albine, familiile mai slabe, neavand populatie, simt asta mai greu iar sansa de a iesi la un zbor de curatire este foarte mica. De ce sa nu eliminati acest risc?
Cu 2 ani in urma, un prieten apicultor din apropiere care manuieste peste 5000 de familii si ierneaza totul in interior, foarte agitat, ma chemat la el sa ii vad stupii, 90% dintre ei aveau diaree in prima faza. I-am spus de la prima strigare care e problema, insista pe faptul ca el a facut tratamentul si ca alta e motivatia, nici cand i-am facut analiza la albina nu ma crezut, am avut o cearta groaznica cu el, cu injuraturi ca doar eram prieteni, si pe romaneste l-am injurat si tot nu a anteles, si stiu sa injur bine. Dupa cateva zile m-a sunat sa imi spuna ca tot fumidilul ce il cumparase in toamna pentru albine, la gasit in depozit. Muncitorii lui nu l-au administrat. Le-am facut un drench cu fumidil de 5 zile si o hranire cu sirop si fumidil la urdinis si asa i -am pus pe picioare, sansele erau mici, am avut norocul ca i-am luat din fasa, a pierdut aproape 700 de familii dar era atat de fericit de parca ar fi castigat 700.
Deci, in apicultura treaba nu functioneaza nu deviza: LAS-O BA CA MERGE ASA.
Angellily

Mesajde danipowsoft » 23 Dec 2015, 09:49

Afară peste iarna este puiet? A ramas vreun stup afara fara mancare peste iarna? Cu cred ca este careva nebun de pe forum să zică ca să desfaceți unul să se convingă.
Scuze dacă am repetat întrebarea dintr-un fel sau altul
danipowsoft

Mesajde Angellily » 23 Dec 2015, 10:01

danipowsoft scrie:Afară peste iarna este puiet? A ramas vreun stup afara fara mancare peste iarna? Cu cred ca este careva nebun de pe forum să zică ca să desfaceți unul să se convingă.
Scuze dacă am repetat întrebarea dintr-un fel sau altul

Intentionam sa deschid unu azi, dar m-am luat cu altele, daca o sa gasesc o fereastra libera maine , sm sa o fac,
Am deschis si la -32 gr. Acum e mai caldut, de ce nu.
Angellily

Mesajde Florin Dobre » 23 Dec 2015, 10:06

Deja ma pregatesc sufleteste. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde lucky5strike » 23 Dec 2015, 10:31

Nelu, barem ia-l si du-l in hala, daca e sa-l desfaci, e pacat sa-l chinui taman afara... :idea:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde tuturicius » 23 Dec 2015, 12:49

Nelu, primavara ce cantitate de fumidil primesc roiurile, ce cantitate primesc familiile?
tuturicius

Mesajde Adi Hodis » 23 Dec 2015, 14:52

Angellily scrie:
Aici singura explicatie este fumidilul pe care voi refuzati sa il administrati. E adevarat, la voi e posibil sa aveti cateva zboruri de curatire pe perioada iernii dar asta nu e o motivatie sa renuntati la administrarea acestuia.
Si albina iese la zborul de curatire in functie de temperatura din exterior si de cea din interiorul stupului. Daca temperatura din exterior este putin peste limita acceptata de albine, familiile mai slabe, neavand populatie, simt asta mai greu iar sansa de a iesi la un zbor de curatire este foarte mica. De ce sa nu eliminati acest risc?
Cu 2 ani in urma, un prieten apicultor din apropiere care manuieste peste 5000 de familii si ierneaza totul in interior, foarte agitat, ma chemat la el sa ii vad stupii, 90% dintre ei aveau diaree in prima faza. I-am spus de la prima strigare care e problema, insista pe faptul ca el a facut tratamentul si ca alta e motivatia, nici cand i-am facut analiza la albina nu ma crezut, am avut o cearta groaznica cu el, cu injuraturi ca doar eram prieteni, si pe romaneste l-am injurat si tot nu a anteles, si stiu sa injur bine. Dupa cateva zile m-a sunat sa imi spuna ca tot fumidilul ce il cumparase in toamna pentru albine, la gasit in depozit. Muncitorii lui nu l-au administrat. Le-am facut un drench cu fumidil de 5 zile si o hranire cu sirop si fumidil la urdinis si asa i -am pus pe picioare, sansele erau mici, am avut norocul ca i-am luat din fasa, a pierdut aproape 700 de familii dar era atat de fericit de parca ar fi castigat 700.
Deci, in apicultura treaba nu functioneaza nu deviza: LAS-O BA CA MERGE ASA.

Nelu, cred ca ai prins niste ani de dupa revolutie in Romania. In primii ani de dupa, vreo 10, nu s-a pus problema antibioticelor dar de prin 2 000 ne-au faultat autoritatile cu interdictia de a mai folosi. Multi sau trezit cu mierea refuzata de procesatori, ca deh, matzul neamtului nu mai suporta orice fel de miere.
Sa mai zic de zeci de tone de "miere" cumparata de STATUL nostru din afara ? ... si distribuita pe la camine de batrani, de copii, pe la scoli, samd ... cand noi aveam miere adevarata in tzara !.
Sa mai zic de ,,valul BIO" ? ... unde nu se mai admite nici amitrazul la tratamente. Multi au pierdut efective importante de albine ... pe acelasi principiu. Uniunea Europeana impune ... reguli !. :(
Si asa se face ca multi apicultori au renuntat definitiv la administrarea antibioticelor. Ba chiar si la BIO, unii.
Acum avem necazuri cu neonicotinoidele, eu fiind unul patzit rau cu ele, ca la noi au permis utilizarea lor.

Si uite asa, dupa revolutie, inventarea legilor a fost dupa ureche ... iar noi ne scarpinam dupa cealalta ureche si ziceam ce stii tu sa zici ... bine !.

Asa se face ca autoritatile noastre, au dovedit interes inspre ... faceti asa, ca merge !. :evil:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
Adi Hodis

Mesajde Adi Hodis » 23 Dec 2015, 15:00

Inca ceva, dupa ce a trecut inflatia si daramarea industriei, ne-am procopsit cu preturi occidentale la toate cele, iar mierea si salariile au ramas ... romanesti.
Ba chiar am avut preturi la motorina si benzina mai mari ca in occident.
La un moment dat, unii de sus pusi, aveau impresia ca stupul e putz de titei si au gasit de cuviinta se ne aplice si impozit.
- Nah, fa apicultura in Romania !. :mrgreen:
Adi Hodis

Mesajde Angellily » 23 Dec 2015, 16:54

tuturicius scrie:Nelu, primavara ce cantitate de fumidil primesc roiurile, ce cantitate primesc familiile?

Fumidil le dau doar toamna.
Angellily

Mesajde Angellily » 23 Dec 2015, 18:17

Adi Hodis scrie:Inca ceva, dupa ce a trecut inflatia si daramarea industriei, ne-am procopsit cu preturi occidentale la toate cele, iar mierea si salariile au ramas ... romanesti.
Ba chiar am avut preturi la motorina si benzina mai mari ca in occident.
La un moment dat, unii de sus pusi, aveau impresia ca stupul e putz de titei si au gasit de cuviinta se ne aplice si impozit.
- Nah, fa apicultura in Romania !. :mrgreen:

Da, am fost anul trecut in tara si am vazut, in special combustibilul, pret dublu fata de aici. Mi-a trecut dorul de tara din primele 3 zile.
Angellily

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII