Norbert Poeplau este nu numai un apicultor entuziast, ci și un apidolog - adică căutând noi metode de producție de miere, apicultură și creștere. Învățătorul și experimentatorul Fischerei Fischermühle este situat în Rosenfeld, o rezervație naturală de pe marginea Pădurii Negre. Aici observă, reproduc și studiază insectele fascinante. Cel mai important pentru el este bunăstarea și ciclul natural al vieții coloniilor de albine - cât de multă miere se recoltează în sine este de importanță secundară.
Agricultorii au fost obișnuiți , la fel cum beneficiază de căldura soarelui sau de ploi primăvara să aibă polenizarea asigurată și dacă acest lucru se schimbă....... este numai vina lor . Mulți fermieri vor începe să crească albine și le vor acorda respectul cuvenit atât albinelor cât și apicultorilor ,......... dar majoritatea vor închiria stupi......Acesta este viitorul apropiat ! Indiferent unde ai stupii în sudul țării ( păduri, locuri izolate, ) pe rază de 3 km tot ai (floarea soarelui sau rapiță) terenuri otrăvite care să-ți omoare albinele ! Acum 4 zile un fermier de lângă pădurea unde am stupii a stropit grâul ........rezultatul : albine târându-se să moară cât mai departe de stupi....! Azi plângem doar noi ,... mâine vom plâge cu toții ! Mulți tineri au sperat că apicultura îi va ajuta să rămână lângă familii....acum vând.... și ia drumul sclavului pe plantație......!
Hesse reporter albine și bondari pentru agricultori docu 2018
Căpșuni: soiuri, cultivare și recoltare | Documentar | NDR | 45 min
Publicat 18 iun. 2019 Germania de Nord este teren de capsuni. Aici trăiesc imperii mari de căpșuni, cum ar fi ferma de căpșuni Glantz. Aici fermierii ecologici încearcă o cultivare mai ecologică. În mijlocul noilor provocări: datorită schimbărilor climatice, vremea devine din ce în ce mai incalcabilă. Lucrătorii de recoltare lipsesc din ce în ce mai mult. Ce înseamnă asta pentru acest sezon? Documentația însoțește furnizorii convenționali și agricultorii ecologici din nord. Filmul arată în spatele scenei afacerii de capsuni, de la răsaduri până la fructe de pădure.
În loc de patru săptămâni, acum sunt patru luni de căpșuni
Sezonul de căpșuni - mai devreme a durat doar patru săptămâni. Între timp, producătorii de fructe prelungesc sezonul la patru luni. În nord, recolta începe, de obicei, la mijlocul lunii mai și se termină în septembrie. Căpșunile trebuie să devină din ce în ce mai rezistente, să se maturizeze la un moment dat și să ajungă la o dimensiune bine definită anterior.
În 2018, 141.793 de tone de căpșuni au fost recoltate pe 17.700 de hectare în Germania. Aproape 48.000 de tone au reprezentat în provinciile din nord: Hamburg, Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Pomerania de Vest și Saxonia Inferioară. Fiecare german consumă trei până la patru kilograme de căpșuni în fiecare an.
Cel mai mare crescător de căpșuni din Germania mănâncă anual până la 40 de kilograme de căpșuni
Markus Staden nu poate decât să zâmbească obosit despre acest număr. El mănâncă de zece ori în fiecare an: proprietarul cultivatorului de boabe Kraege este cel mai mare crescător de căpșuni din Germania și unul dintre cei mai mari furnizori de plante de căpșuni din Europa. "În fiecare an, mai mult de 100 de milioane de plante de căpșuni părăsesc ferma aici", spune Staden.
El estimează că aproximativ 70% din căpșunile din Germania provin din rasele sale. Pentru a afla ce soiuri ar putea fi interesant pentru piața în viitor, Staden construiește cu echipa sa are în prezent mai mult de 140 de locații de testare în grădina de testare proprie a companiei - și a încercat toate căpșuni în mod regulat. Astfel, Staden consumă 30-40 de kilograme de căpșuni pe an - și decide în mod decisiv ce soiuri ajung în câmpurile din nordul Germaniei.
Căpșuni proaspete peste luni? Diapozitivele fac posibilă
La Biohof Gut Wulksfelde lângă Hamburg, căpșunile sunt întotdeauna coapte câteva săptămâni mai târziu decât cele convenționale. Fermierul organic și directorul general Martin Winter se abțin în mod deliberat de utilizarea pesticidelor și a tunelurilor de film. „Credem că o capsuna, nu poate fi decât într-adevăr«bio», în cazul în care cultivarea se face la nivel regional și ușor asupra mediului - fără toxine și cu cât mai puțin din plastic“, spune el. Sezonul de căpșuni pe proprietatea Wulksfelde a fost la aproximativ patru săptămâni, dar, de asemenea, semnificativ mai scurt decât cel al furnizorilor convenționali.
De exemplu, la Strawberry Farm Glantz. Enno Glantz, la fel ca toți colegii săi din Germania, se bazează pe filme și acoperiri de vinil pentru a vinde căpșuni proaspete de recoltă timp de luni întregi. De exemplu, căpșunile din tunelurile de film sunt "premature" pe o treime din suprafața lor. Filmele - numite și fleece - pe teren protejează căpșunile, printre altele, împotriva înghețului de la sol. În mod ideal, fructele sunt libere de dăunători și se maturizează mult mai repede.
Bee Whispers: Kenya - Bee, Yaaku și Bird Doku (2018)
Publicat la 27 mai 2019 La poalele Muntelui Kenya din Africa de Est, se întind platourile Platoului de la Laikipia. Regiunea slab populată este un paradis pentru mamiferele mari, dar întinderea lor nesfârșită oferă și habitat pentru o mică specie de insecte - Apis mellifera monticola. Nicholas aparține Yaaku, un grup etnic de aproximativ 2.000 de persoane. Pentru el, aceste albine sunt mult mai mult decât furnizorii de miere. După ce s-au alăturat războinicilor Maasai în anii 1930, comunitatea Yaaku și-a adoptat obiceiurile, căile de viață și limbajul. Maasai iubesc mierea, dar au mare respect pentru albine. Mâna Yaaku cealaltă, poate privi înapoi pe o lungă tradiție de apicultură și de muncă până în prezent cu metodele strămoșilor lor: piese scobită de bușteni fi suspendate ca stupi. Acesta este singurul mod în care sunt siguri de bunicul de miere, o specie de marin care - după cum sugerează și numele - a fost după miere. Chiar și elefanții fac viața dificilă pentru albine: atunci când caută mâncare pentru ramuri și frunze, se întâmplă adesea ca pahydermele să rupă copacii din copaci. Ocazional, yaaku colectează și mierea albinelor sălbatice din regiune. Sunt ajutate de o pasăre neagră, de indicatorul mare de miere. Este una dintre putinele specii de pasari care pot manca si digera ceara. Dar nu se poate descurca singur cu ceara - are nevoie de sprijinul lui Yaaku în schimbul cuiburilor. Recolta de miere determină și calendarul festivalului Yaaku. Pentru toate ocaziile speciale și în special la nunți, Met este servit. Nicolae a doua soție sa căsătorit cu el în principal din cauza stupilor. El a plătit prețul miresei la viitoarele legi în miere. Până în prezent, mierea este considerată un simbol al bogăției, al păcii și al fericirii domestice.
Mierea fără albină. Înlocuirea alimentelor (surogate) nu distruge doar sănătatea consumatorilor .....dar și producătorii de alimente naturale ! Publicat 20 iul. 2019 Vegan este în prezent la locul fierbinte. Dar, odată cu produsul miere, se întreabă cum se face acest lucru fără ajutorul albinelor. Cum este?
Pe.de.alta parte, e agitatie ca totul.sa fie din inox. Adica ustensile cu care manipulam mierea. Adica banc de descapacit, centrifuga, filtre, aici mierea petrece cateva ore, dupa care, ce sa vezi, mai la toti procesatorii / apicultorii mierea ajunge si sta cu lunile in butoaie de 200, unele vechi ruginite / galeti butoiase de plastic. La nivel.de.apicultor ce asteptari sa ai, cand la marii procesatori vezi acele butoaie, cu provenienta incerta, cu vopsea decojita, rugina etc.