Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Apicultura pastorală

LINK-URI SPONSORIZATE

SPONSOR
 

Re: Apicultura pastorală

Mesajde peterneamt » 17 Ian 2018, 13:34

Acesta este un scurt documentar despre viața agricultorilor nomazi din albinele din Vietnam. Am petrecut câteva zile pe site-ul învățând o mare parte din terminologia de bază și practicile cultivatorilor de albine. Fermierii sunt nomazi, deoarece oferta de nectar pe care albinele o necesita devine epuizata in perioadele regulate ale anului. Prin urmare, fermierul trebuie să-și transporte stupii în zone protejate împotriva pesticidelor care îi vor ucide albinele și profitul. Aceasta înseamnă o viață dificilă pentru fermierul care petrece multe zile și de noapte departe de casă și de familie, astfel încât să poată avea tendința de a face afaceri familiale. Există un risc mare în creșterea albinelor și potențialul de profit mare atunci când toate sistemele sunt în vigoare și funcționează bine. Sper că vă bucurați de prima mea încercare la un documentar. Eu cu siguranță am devenit infatuat de întregul stil de viață al albinelor.
Mai și sora ei Angela au trecut peste 200 de kilometri pe o motocicletă de 100 cc pentru a vizita o familie care exploatează ferme mari de albine. Acest videoclip de 3 minute oferă o scurtă trecere în revistă a unor activități. La sfârșitul clipului, toată lumea se bucură de o farfurie de prăjitură de larve de albine. Ceea ce este minunat în ceea ce privește creșterea albinelor este că nu trebuie să eliminați niciodată tarabe de gunoi de albine.

Ultima oară modificat de peterneamt pe 17 Ian 2018, 13:47, modificat 1 dată în total.
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 3727
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Apicultura pastorală

Mesajde peterneamt » 17 Ian 2018, 13:37

YEMEN


Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 3727
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Apicultura pastorală

Mesajde peterneamt » 17 Ian 2018, 13:40

Buzzing în jurul stupilor lor, aceste albine sunt mândria și bucuria lui Stanislav Pilipenko.
Pilipenko practică apicultura transhumantă sau nomadă, cu tulpina de albine de albine din Apis mellifera caucaziană.
Coborând din remorcă, Pilipenko se pregătește să-și fumeze albinele.
El trage înapoi cârpa care acoperă o cutie de cadre de fagure și pulverizează câteva bufe de fum, care calmează albinele.
Recolta a fost bună anul acesta. Îngrijirea reproductivă și vremea bună înseamnă că coloniile sale de albine au produs cinci tone de miere - un record personal.
Dar Pilipenko a vândut mai puțin de jumătate din ea. Majoritatea clienților săi, care provin din locuri precum Almaty din Kazahstan, Tashkent din Uzbekistan și chiar și din Germania, nu au reușit să ajungă.
"O zecime din numărul obișnuit de turiști kazahi, o cincime din numărul rușilor, nu Uzbeki, care a avut un impact asupra tuturor - indiferent dacă acestea cresc albine sau bovine sau cultivă cartofi, pepene verde sau grâu. noi ", se plânge el.
El se referă la revoluția politică și conflictele etnice care au adus recent țara.
În aprilie, fostul regim a fost răsturnat. În iunie, în sudul țării au izbucnit ciocniri puternice inter-etnice.
Issy Kul a scăpat de violență, dar instabilitatea descurajează vizitatorii străini.
De asemenea, rănește industria agricolă locală. Prețurile combustibililor și alte mărfuri au crescut drastic, investițiile străine au scăzut. Guvernul estimează că pierderile generate numai de veniturile din turism au fost de 120 milioane USD (75 milioane de euro).
Albinele lui Pilipenko produc trei sau patru tipuri diferite de miere, în funcție de locul unde colectează nectarul.
În primăvară, se îndreaptă spre flori de pomi fructiferi și fructe de pădure la altitudini mai joase în jurul țărmului lacului Issy Kul.
În timpul verii, acestea sunt luate mai sus pe munte spre pajiștile văii.
Spre sfarsitul sezonului de crestere, albinele sunt mutate inapoi pe linia tarmului, unde colecteaza nectar in mare parte din flori salbatice si iarba de camp. În mod natural fiecare miere produsă are propriul gust și culoare delicioasă.
Pilipenko demonstrează cum colectează mierea.
Albinele îl depozitează în rame de fagure și este acoperit cu un strat subțire de ceară de albine.
El folosește un cuțit fierbinte pentru a îndepărta ceara. Folosind o centrifugă, siropul de aur dulce se îndepărtează apoi din fagure și se dă în recipient.
Spre sfârșitul sezonului, albinele sunt mai docil. Ei nu mai produc sume mari de miere, iar Pilipenko îi va permite să păstreze o mare parte din ea pentru a le ajuta în iarnă.
Pilipenko este foarte mândru de albinele lui și se bucură să-și arate cum lucrează și să trăiască cu entuziasmul și dedicarea unui bărbat care a dedicat afacerea în ultimii 28 de ani.
El arată una dintre albinele sale pedigree - crede că ei păstrează secretul unei recolte de protecție.
O albină nouă începe să se descurce și Pilipenko o ajută să treacă prin crustă.
Inițial din Ucraina, Stanislav sa îndrăgostit de Kârgâzstan ca un inginer tânăr de animale și sa mutat aici la începutul anilor 1980.
De la independență în 1991, spune el, țara a suferit modificări traumatice.
Întreprinderile agricole se află în declin, iar zona este îngrămădită de clădirile de fermă din epoca sovietică.
Turismul este o linie de salvare pentru Issy Kul, dar șomajul și sărăcia înaltă rămân.
Pentru Pilipenko, societatea ar putea învăța multe despre productivitate din partea albinelor sale.
Bătând o nostalgie pentru epoca sovietică, el spune că albinele practică un sistem eficient al comunismului.
"Ar trebui să trăim ca o familie de albine, ca niște furnici, totul ar trebui să fie împărțit foarte clar și în mod corespunzător, fiecare ar trebui să-și îndeplinească propria treabă, ca și comunismul. totul va fi bine ", spune el.


Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 3727
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Apicultura pastorală

Mesajde peterneamt » 17 Ian 2018, 13:41

Transhumanța este o practică fundamentală în producția apicolă în țară
Succesul unei stupi de încărcare și descărcare în ordine și timp depinde foarte mult de o pregătire bună.
Transhumanța se practică din ce în ce mai mult, oferind servicii excelente de polenizare a albinelor în diferite zone și culturi.
Migratorii de albine, producătorii de miere organice recunoscuți pe plan internațional
360 stupi sunt protagoniștii acestei miere organică este considerat un aliment de prestigiu internațional.
360 de albine care proprietarii lor au devenit nomad în întreaga Australia, în căutarea de cele mai bune locuri pentru a extrage nectar cele mai potrivite pentru a obține cele mai bune miere.

Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 3727
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Apicultura pastorală

Mesajde peterneamt » 17 Ian 2018, 13:45

Apicultori arabi

Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 3727
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Apicultura pastorală

Mesajde peterneamt » 17 Ian 2018, 13:50

Aceasta este cea mai dificilă parte a apiculturii - colectarea mierei pe scară largă.

Dar pentru oricine este interesat, aici sunt apicultorii comerciali din Eastern Ontario Canada recoltind recolta lor de miere de toamna la aproximativ 2:30 pm pe 19 septembrie 2014 într-o beeyard la doar câteva mile nordic Lake Ontario între Brighton și Cobourg.

În acest film, o echipă de trei bărbați lucrează din greu la recoltarea soarelui cald, ceea ce va fi etichetat și vândut ca "flori de toamnă", dar ceea ce a fost cunoscut anterior ca "Golden Honey" de la originea sa ca nectar Goldenrod. Un om poartă un suflantă cu frunze și suflă albinele din superiorii de miere (și în aer), înainte ca alți doi muncitori, inclusiv eu, să încarce superi pe un camion de așteptare pentru a lua înapoi la honeyhouse pentru extracție. La sfârșitul videoclipului puteți vedea că în aer există o mulțime de albine și, dacă nu aveam costume de protecție, cu siguranță am fi fost uciși la moarte în câteva minute. Am fost ucis? Vom face să fiți uciși o dată în medie, în fiecare mormânt, de obicei prin cel puțin un strat de bumbac, pe măsură ce albinele penetrează pliurile transpuse ale costumelor noastre sau dacă intrați în cizme între piele și gleznă. sau pe gât, dacă aveți insuficiență de pălărie. De fapt, nu am fost atârnat nici măcar o singură dată în timpul acestui videoclip, adevărul mi-a fost spus ... nu am fost prins toată ziua. M-am înțepat cu o zi înainte când mă ocupam de camera mea! Camera foto în sine a fost atacată de multe sute de ori, după cum puteți vedea și auzi în clip.

Videoclipul începe încet și se îmbunătățește odată cu ștergerea versiunii. Există aproximativ douăzeci și patru de stupi în fiecare curte și acesta este un producător deosebit de bun, cu o mulțime de cutii grele.

Aparatul foto continuă să se rostogolească la sfârșit, pur și simplu pentru că nu vreau să ating unitatea cu mănușile lipicioase, așa că trebuie să aștept în cutie până când îmi scot mănușile, ceea ce trebuie să aștepte până când nu mai sunt albine în camion.

Este o felie de viață; o privire staționară la cele mai dificile treizeci de minute din viața unui apicultor comercial din Canada. Puteți obține mai multe informații despre blogul meu Nomads din lume,


Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 3727
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Apicultura pastorală

Mesajde peterneamt » 17 Ian 2018, 14:01

Această Zi Mondială a Mediului, Vajor a luat o inițiativă de a crea o conștiință cu privire la o preocupare majoră de mediu pe care o întâmpină astăzi planeta noastră - punerea în pericol a albinelor. Pentru a spori cunoștințele pentru aceleași lucruri, am creat un documentar despre apicultori și despre schimbările pe care le-a determinat pentru îmbunătățirea acestor mici creaturi. Vizionați documentarul nostru "Bee the Hero" și deveniți un individ conștient.

Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 3727
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Apicultura pastorală

Mesajde peterneamt » 17 Ian 2018, 14:05

Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 3727
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Apicultura pastorală

Mesajde peterneamt » 17 Ian 2018, 14:16


Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 3727
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Apicultura pastorală

Mesajde peterneamt » 17 Ian 2018, 14:35


Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 3727
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Apicultura pastorală

Mesajde peterneamt » 17 Ian 2018, 14:38Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 3727
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Apicultura pastorală

Mesajde peterneamt » 17 Ian 2018, 14:41


Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 3727
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Apicultura pastorală

Mesajde peterneamt » 17 Ian 2018, 14:45


Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 3727
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Apicultura pastorală

Mesajde peterneamt » 17 Ian 2018, 14:48

transhumance lavande 2017


Canada ...
Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 3727
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Re: Apicultura pastorală

Mesajde peterneamt » 22 Ian 2018, 21:44


Avatar utilizator
peterneamt
 
Mesaje: 3727
Membru din: 28 Noi 2011, 18:19

Următorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANIICine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori