kiloz scrie:https://www.google.com/amp/s/m.zf.ro/amp/companii/demagogia-drag-de-romania-carrefour-vinde-rosii-din-senegal-ceapa-20454450
jonny_it scrie:In Norvegia am mancat cele mai bune pere romanesti. La noi nu am gasit astfel de pere si pot sa spun ca am umblat prin multe magazine/depozite.
cristi_vidican scrie:jonny_it scrie:In Norvegia am mancat cele mai bune pere romanesti. La noi nu am gasit astfel de pere si pot sa spun ca am umblat prin multe magazine/depozite.
Perele bune nu se mănâncă din magazine și cu atât mai puțin din depozite
Balian scrie:https://romania.europalibera.org/a/europa-libera-a-testat-la-laborator-mierea-din-comert/32405221.html
asta inseamna inceputul dezastrului in apicultura...cristi_vidican scrie:Balian scrie:https://romania.europalibera.org/a/europa-libera-a-testat-la-laborator-mierea-din-comert/32405221.html
Articol bine documentat, dar am niște observații ...
Cu părere de rău, dar dna Bobiș de la Cj, face niște greșeli care arată lipsa de experiență. 1. Stratificarea mierii, lichidă sus, cristalizată jos. Am avut miere rapiță care s-a stratificat așa la căldura mare din casă. Da, se prea poate ca acea stratificare să arate un fals, dar nu e obligatoriu. 2. Chestia cu bula e dată de vâscozitatea/densitatea mierii. eu pot avea o miere cu 20% umiditate (s-a mai întâmplat la prieteni la salcâm) și să meargă bula ca pe bulevard. Sau să fie un mare fals din sirop, care să fie foarte vâscos. Treaba cu bula nu e adevărată
Faptul că se discută despre calitatea mierii tot mai mult, e un lucru bun. Vrem și o legislație mai aspră cu falsurile și o etichetare corectă a mierii
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori