O mare parte l-am pastrat sub forma de "bilute", la momentul respectiv fiind cald si permitand modelarea sa.
Bagat apoi pentru pastrare la frigider, m-am trezit ca nu se mai sfarama, pentru a se dizolva mai usor. Asa ca am apelat la robot.
- Spart bulgarii de propolis cu ajutorulul robotului;
- Cantarit;
- Combinat cu alcool, in borcan de sticla. 40 grame de propolis la 100 ml. de alcool 96 grade;
- Amestecat si depozitat in loc intunecos;
- Timp de 7 zile agitat continutul(cel putin o data pe zi)
- Dupa 7 zile se trece prin filtru(un strat de vata, intre 2 straturi din tifon);
- Ambalat in sticlute de culoare maron inchis(din cele cu picurator/pipeta, disponibile in farmacii)
Asta este "reteta" dupa care am hotarat sa il fac, in care m-am inspirat din cele scrise pe celalalt forum. Bineinteles ca as dori sa participati cu alte sugestii sau retete/proceduri proprii.
Cantarit:

Amestec cu alcool:
