octavianpopescu scrie:Am facut si eu pentru prima data o tinctura dupa retata postata dar dupa strecurare rezultatul final este extrem de amar si nu imi pot da seama din ce cauza.evident nu l-am putut folosi.
Ma gandesc la doua cauze posibile:alcoolul de 96 este luat din obor vrac si ma gandesc ca o fi din ala necomestibil (sau cum se zice) sau o parte din propolis a prins vreo doua tratamente de varachet.
As vreau si eu o parare.multumesc
Tinctura de propolis este un produs extraordinar de concentrat si se foloseste in mod uzual in doze de pana la maxim 1.5 ml pe zi(150 picaturi). Apicultorii folosesc chiar mai mult, uneori.
Amesteca tinctura cu: miere, pune picaturi pe paine si ai sa o poti consuma - chiar daca nu poti suporta gustul asa cum este. Proportia in care am amestecat eu tinctura cu miere a fost intre 10 si 25% - adica 100 ml la 900 grame miere sau 250 ml la 750 grame miere, - amestecat de fiecare data inainte de administrare - intre 1 si 3 linguri zilnic. Nu este recomandat sa lasi borcanul descoperit.
Gustul tincturii nu este amar, dar nici dulce - aduce cu o sumedenie de arome amestecate.
Probabil ca gustul, atat timp cat propolisul nu a fost mai vechi de 2 ani este garantia ca produsul este veritabil si mult mai concentrat decat cel din comert - respectiv mult mai recomandabil.