MyBees scrie:" Păstura se recoltează din faguri prin trei metode:
1) prin tăierea în fâşii a fagurilor cu păstura, de unde aceasta se scoate foarte uşor, sau
2) prin retezarea celulelor.
3) prin refrigerarea fagurilor şi sfărmarea cerii.
"http://www.proapicultura.ro/pastura.htm
Eu procedez astfel: rama cu pastura min 2-3kg dupa max 6-8 ore de cind o scot din stup o
tai fisii 1,5-2cm lungime cit sa incapa in borc-720ml(in borc pun 1/2 miere de salcam)si il
umplu6-8 fisii cit incape apoi completez -la plin cu miere .Se pastreaza la rece s-au in beci..
Astfel se consuma 20-30 gr dim cu o ora inainte de masa cu tot cu fagure,rez ff bune in
apiterapie-dif boli...Pret 7 U.C.M aprox-140lei-1borcan-50-80lei(1u,c,m=pret/1kg miere)...
OBS-nu se lasa mai mult de6-8 ore s-au mai mult deoarece incepe procesul de degradare...
Ce ramine din rama(chenar cu miere)o folosesc ca si r k-claditoare2-3st s-au dr in fiec stup...Cu respect-mosuuu!!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!