Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA PRODUSELE ALBINELOR

Discutii despre produsele albinelor , norme , legislatie , metode de producere si conservare . Diversificarea productiei si produselor in stupina...trebuie sa preocupe apicultorii romani .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Alte produse apicole.

Mesajde vevidadra » 04 Apr 2012, 19:25

Salutare ! Doresc să comunic cu apicultorii care folosesc în medicina tradiţională extract de albine uscate pentru vindecarea prostatei şi hipertensiuni arteriale, precum şi extractul de larve de molii pentru vindecarea tuberculozei.
Extractul de larve de molii se vinde în Rusia în farmacii. De fapt de ei sa studiat larvele de molii în care la o anumită vîrstă conţine substanţa activă care descompune învelişul exterior al unor microorganizme. Cei interesaţi sau cei care au cunoştinţe în domeniu vă rog să scrieţi.
Avatar utilizator
vevidadra
 
Mesaje: 355
Membru din: 31 Mar 2012, 17:23
Localitate: r.Moldova, or.Ungheni

Re: Alte produse apicole.

Mesajde paul » 04 Apr 2012, 19:53

Vevidadra te rog frumos daca stii ceva despre extractul din albine uscate pentru tratarea hipertensiunii arteriale si de ce nu ... a prostatei ! Deocamdata nu am probleme decat cu ...hipertensiunea ! ;)
Multumesc !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
Avatar utilizator
paul
 
Mesaje: 5607
Membru din: 17 Sep 2011, 12:12
Localitate: falticeni

Re: Alte produse apicole.

Mesajde vevidadra » 04 Apr 2012, 22:27

În vara anului 2011 brusc într-o zi mi s-a ridicat tensiunea la serviciu. Am chemat salvarea. Sora medicală mi-a măsurat-o de 2 ori pentru că nu-i venea a crede de cifrele apărute la ecran. După o injecţie cu Mg în vînă greu mi-am revenit. Am lăsat serviciul şi încă o săptămînă am mai primit acest tratament, plus o listă cu medicamente de care nu mi se făcea mai bine. Am fost cîndva operat la stomac şi mai şi acumulasem pietre la rinichi. Anume în acel moment mi-am adus aminte de extractul de albini şi după ce l-am urmat mi-am revenit. Acum urmez extractul o dată în an.
Iată cum se prepară :

Primăvara cînd facem revizie în prisacă adunăm albine pierite de foame, fără mucegai şi miros străin. Apoi le uscăm imediat la t de uscare a polenului. După aceasta le mărunţim la rîşniţa de cafea.
Extractul se prepară astfel : 2 linguri rase de albină la 500 de ml de vodcă la 40 grade. Se pune într-o sticlă la întuneric şi se cobîlţie zilnic. După 2 săptămîni se filtrează şi se poate de folosit astfel : 15 picături la 100 ml apă şi se bea cu jumate de oră înaintea mesei de 3 ori pe zi timp de o lună. La cei în vîrstă se administrează atîtea picături cîţi ani au.
Se foloseşte la vindecarea mai multor boli, însă trebuie de ţinut cont de veninul care se păstrează în albină. La fel ca şi în polen se conţine 27 de elemente din tabelul lui Mendeleev. Pe internet se conţine foarte multă informaţie despre folosirea albinei uscate încă din antichitate.
Avatar utilizator
vevidadra
 
Mesaje: 355
Membru din: 31 Mar 2012, 17:23
Localitate: r.Moldova, or.Ungheni

Re: Alte produse apicole.

Mesajde delorin I » 19 Noi 2013, 11:31

Deci nu ar fi necesara albina foarte tanara pentru acest leac miraculos! Eu am citit doar despre folosirea albinelor moarte in obtinerea unor unguiente cu rol antialergic! Am avut ceva albine moarte in urma furtisaguluI declansat! Probabil ar fi fost mult mai bune decat acelea care au murit de batranete peste iarna! Sincer la acest moment nu am incredere si nu sunt dispus sa beau resturi de albine tocate si macerate! Deocamdata! Poate cand o sa mai cresc! Intrebare! Oricum retin aspectul ca metoda de conservare a albinelor moarte- in alcool! Logic in natura nimic nu se pierde totul se transforma:)!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
Avatar utilizator
delorin I
 
Mesaje: 2676
Membru din: 17 Iul 2012, 16:55
Localitate: Bucuresti/Comanesti-Bacau


Înapoi la PRODUSELE ALBINELOR



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori