Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA PRODUSELE ALBINELOR

Discutii despre produsele albinelor , norme , legislatie , metode de producere si conservare . Diversificarea productiei si produselor in stupina...trebuie sa preocupe apicultorii romani .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Standardizarea veninului- punctul de vedere al apicultorului

Mesajde delorin I » 02 Noi 2013, 23:25

Buna seara! Vin de la o intrunire a Societatii de Apiterapie unde s-a pus problema, din punct de vedere medical, al standardizarii veninului! Si asta pentru ca - din zone diferite sau chiar de la apicultori diferiti, concentratia veninului este diferita(ca sa nu introducem in ecuatia deja mai vechile discutate diferentieri calitative ale veninului in functie de sezon) culoarea este diferita, si apar o serie de probleme, cand veninul este folosit in apiterapie. Astfel, un gr de venin- in practica rezultatul a 10 000 de intepaturi de albina(?) contine o cantitate variabila de melitina- intre 12 si 60 de unitati! Alaturi de ceilalti constituienti ai veninului, o persoana supusa unui tratament poate reactiona in mod diferit! :mrgreen: Unul dintre colegii nostri a atras atentia ca ar trebui discutat de veninul recoltat in prima faza ce poate fi supus standardizarii, pentru ca ulterior sa se poata efectua titrarea! Din punct de vedere al apiculturului ce parere aveti voi cei care extrageti venin? Este necesara identificarea acelor parametri de standardizare si din nevoia obtinerii unor solutii pentru ca o solutie instabila precum veninul sa poata fi pastrat o perioada mai lunga de timp in conditii optime!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
Avatar utilizator
delorin I
 
Mesaje: 2676
Membru din: 17 Iul 2012, 16:55
Localitate: Bucuresti/Comanesti-Bacau

Re: Standardizarea veninului- punctul de vedere al apicultor

Mesajde LUCIAN AVRAM » 03 Noi 2013, 14:10

dpmdv , e simpla treaba , eu recoltez si vand , cine cumpara n-are decat sa-l standardizeze cat si cum vrea , e cumva ca la miere , noi vindem en-gros , ce fac procesatorii mai departe (omogenizare , etc ) , e treaba lor , e clar ca anumite standarde de livrare le-ar face treaba mai usoara si mai simpla cumparatorilor , dar intrebarea este , platesc diferenta ? nu prea as crede ... :o
LUCIAN AVRAM
 
Mesaje: 1308
Membru din: 23 Feb 2011, 13:10

Re: Standardizarea veninului- punctul de vedere al apicultor

Mesajde delorin I » 03 Noi 2013, 20:00

Deocamdata discutia este despre cine plateste costurile standardizarii! In conditiile in care nimeni in Europa nu are asemenea standarde!(Exista se pare ceva in Portugalia si apoi in afara Europei in Canada! )Ceea ce va intra insa ca produs medicamentos pe piata este cumva deasupra standardelor! Finalitatea pe care o va folosi medicul va trebui sa fie un produs titrat ce se va extrage din produsul standardizat si omogenizat furnizat de apicultori!
Cum recoltati veninul? Astazi mi se povestea indirect ca albinele supuse extractiei de venin devin foarte agresive! Tipul care a facut asta pana acum, deja vinde mecanismele de extractie! Sa fi folosit un curent prea mare? Deasupra acestei discutii as vrea sa vedem care ar putea fi interesele noaste ca apicultori care extragem sau vom extrage venin! Eu unul nu am pot pronunta in necunoscut! Voi care faceti asta- care sunt interesele voastre? Nu de alta, dar nu cred ca asemenea standarde constituite ar trebui sa reflecte doar pozitia industriei farmaceutice!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
Avatar utilizator
delorin I
 
Mesaje: 2676
Membru din: 17 Iul 2012, 16:55
Localitate: Bucuresti/Comanesti-Bacau


Înapoi la PRODUSELE ALBINELOR



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori