In oras la asfalt e inflorit de 2-3 zile ( am un salcam de 5-6 ani in fata casei) si a inceput sa miroasa. Anul asta facem plinul la miere de salcam !
mundumio scrie:mellis scrie:iunicu scrie:Ai sanse sa prinzi si salcam 4 daca te deplasezi.
Ziua buna,
Din pacate nu pot sa ma deplasez, sper sa fac putina treaba cat de mica si pe aici.
Cel din poza fura mereu startul cu cateva zile (una / doua), trunchiul are diametrul 20/25 cm aproximativ.
Sanatate ...
In Timisoara infloreste cu aproximativ o saptamana mai devreme.
In zona de vest, deal, apreciez ca o sa inceapa pe dupa 12-13 mai .
Din pacate se anunta vreme rea.
cristi_vidican scrie:Cama așa sunt stuparii acum... în așteptarea culesului la Salcâm
stroe scrie: Totusi nu este intrecere. Nu plecam de la o linie de start ci de la culesul de rapita.
mircea marcel scrie:Multumesc ptr. sfaturi Melis, ...
Eu am verificat ieri padurea de la Pischia (20 km de Timisoara) si nimic inflorit.
mellis scrie:Am sarit de la rapita la salcam (cu discutia):mircea marcel scrie:Multumesc ptr. sfaturi Melis, ...
Eu am verificat ieri padurea de la Pischia (20 km de Timisoara) si nimic inflorit.
Si eu am vreo 11 stupi (unii mai mici altii mai bunicei, altii cu botci) in afara orasului si nu este inflorit salcamul inca, orasul o ia inainte bine>
Din pacate si acolo terenul este foarte mic si nu am loc nici pentru roi, trebuie sa-i mut pe alta locatie..
Sanatate..
mundumio scrie:Am fost in padure sa vad cum sta floarea dar nu la Pischia.
Floarea este foarte mica, nu se vede nici urma de petale albe, in cele mai multe cazuri nici nu e intinsa, dimensiuni mai mici de 5 cm.
Nu sunt expert dar e posibil sa inceapa pe undeva in jur de 18 +/- 2 zile, dar m-am mai inselat.
Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori