Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: cules salcam 2013!

Mesajde cristi_vidican » 21 Mar 2013, 21:38

catalin_vl scrie:vor avea oare timp stupii sa se dezvolte in asa masura incat sa putem valorifica acest cules la capacitate maxima?
sau...
salcamul va inflorii si el mai tarziu, datorita plecari mai greoaie!....

Dacă este populație în stupi, stupii recuperează rapid la un aport susținut de polen și nectar, ceea ce urmează să vină.
Probabil că în viitor fiecare va trebui să formăm familii ajutătoare, după modelul lui Dan Mărgărit cu care să formăm stupii apți de cules, indiferent de cum e vremea.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde gica.mosu » 21 Mar 2013, 21:53

popageorgian scrie:nu se stie timpul este imprevizibil.

Se anunta aprilie si mai tot....ploios...vom vedea ce v-a fii,personal imi iau gindul de la salcim
pt ca am mai tras-o in1985 dupa o iarna parca trasa la indigo cu asta...OF m-am saturat :evil:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Mircea_63 » 21 Mar 2013, 22:03

Agricultorii stiu... in anii in care se face porumb din belsug, cade pretul porumbului. Creste cel al purceilor. ;)

E de asteptat cresterea pretului la mierea de salcam si inmultirea roilor, daca prognoza se adevereste.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde proapis13 » 21 Mar 2013, 22:07

Mircea_63 scrie:Agricultorii stiu... in anii in care se face porumb din belsug, cade pretul porumbului.

Nu vreau sa dezamagesc pe nimeni insa la noi si la vecinii sarbi din dreapta dunarii e o vorba;
....Cand se face porumbul,nu se face...miere :!: ....
Dea Domnul sa nu fie asa
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Mircea_63 » 21 Mar 2013, 22:09

Si la noi e aceeasi vorba, dar cu alte cuvinte:

Ploua in mai, avem malai! :D
Mircea_63

Mesajde Mircea_63 » 21 Mar 2013, 22:11

Corneliu, stai hodinit ca doara nu-i numa salcamu`.
Mircea_63

Mesajde calinsandu » 21 Mar 2013, 22:27

stati linistiti copii,hai sa nu ne gandim departe ca ametim,pana la salcam mai avem de furca,au fost ani si mai rai in care familiile au avut o dezvoltare exploziva si uimitoare,am cules si miere la rapita si salcam,am facut si roiuri,ne ramane speranta.Asa ca sa nu ne lungim,deocamdata mai punem niste vin la fiert,vedem ce o fi,si om trece peste toate!
calinsandu

Mesajde Leontin Afrenie » 21 Mar 2013, 22:31

Amintiti-va numai seceta din toamna (din zona noastra) cand salcamul isi face rezerva care va sta la baza formarii mugurilor florali si avem suficiente motive de teama in ceeace priveste culesul de anul acesta !
Deja sunt 3 ani de cand salcamul (si vremea) in zona Calafatului nu ne-a dat motive sa manjim centrifugile ! Totusi sa nu ne pierdem speranta ca anul acesta va fi altfel !
Leontin Afrenie

Mesajde LUCIAN AVRAM » 21 Mar 2013, 22:41

buna seara , domnu Leontin , v-a trecut supararea pe noi ? :D deja a trecut anisorul lui pupe ?
LUCIAN AVRAM

Mesajde alt stupar » 21 Mar 2013, 22:53

Leontin Afrenie scrie:Amintiti-va numai seceta din toamna (din zona noastra) cand salcamul isi face rezerva care va sta la baza formarii mugurilor florali si avem suficiente motive de teama in ceeace priveste culesul de anul acesta !
Deja sunt 3 ani de cand salcamul (si vremea) in zona Calafatului nu ne-a dat motive sa manjim centrifugile ! Totusi sa nu ne pierdem speranta ca anul acesta va fi altfel !

o...
lume noua pe acilea ;)
de fapt, noua pe dracu, se pare ca orgoliu-i nou, restul... naravul... o nenorocita de clona :oops:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde mirel » 21 Mar 2013, 23:03

proapis13 scrie:
Mircea_63 scrie:Agricultorii stiu... in anii in care se face porumb din belsug, cade pretul porumbului.

Nu vreau sa dezamagesc pe nimeni insa la noi si la vecinii sarbi din dreapta dunarii e o vorba;
....Cand se face porumbul,nu se face...miere :!: ....
Dea Domnul sa nu fie asa

cum dracu vine asta nea' mariene?!! ca anu trecut....nici miere in butoaie nici porumb in patul :lol:
cu respect
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Mesajde proapis13 » 21 Mar 2013, 23:07

Maaa,la voi s-a facut....prazul ca pe mana,la noi a ramas ca pe paiul de limonada :lol:
De pe 24 de arii am facut o remorca...eu zic ca la noi a fost mai bine
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde mirel » 21 Mar 2013, 23:20

proapis13 scrie:Maaa,la voi s-a facut....prazul ca pe mana,la noi a ramas ca pe paiul de limonada :lol:
De pe 24 de arii am facut o remorca...eu zic ca la noi a fost mai bine

remorca era de'a mare sau de'a mica? :lol: :P
stai bine nene, la noi e jale cu seceta........
cat despre praz...n am mai mancat de vreo 3 ani :))
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Mesajde proapis13 » 21 Mar 2013, 23:25

mirel scrie:remorca era de'a mare sau de'a mica? :lol: :P
stai bine nene, la noi e jale cu seceta........
cat despre praz...n am mai mancat de vreo 3 ani :))

Aia de-a mare la care daca ii pui si inaltatoare intra 130 de tarne,nu glumita de aia de 3T
Hai sa lasam porumbul si sa trecem la salcam :lol:
proapis13

Mesajde andrei_calinescu » 22 Mar 2013, 12:57

catalin_vl scrie:vor avea oare timp stupii sa se dezvolte in asa masura incat sa putem valorifica acest cules la capacitate maxima?
sau...
salcamul va inflorii si el mai tarziu, datorita plecari mai greoaie!....

Salut Catalin, il citez pe d-l Guist:
"Treaba noastra e sa avem albina in orice conditii.Ca factorul meteo nu-l putem controla."

Raspunsul dansului e clar. Timp nu e sa se dezvolte familiile in ritm natural(schimbul de generatii).
Sa avem albina in orice conditii inseamna fam ajutatoare , puiet copt furat de unde poti, etc.
Eu asa interpretez acel "in orice conditii", la primavara pe care o avem.
Sau acolo unde e cazul, lucrurile sunt nuantate de rasa pe care o folosesti.
andrei_calinescu

Mesajde catalin_vl » 22 Mar 2013, 20:44

daca ai fam ajutatoare este foarte bine, dar daca nu ai, at stai si te uiti.....
eu voiam sa vad daca au mai fost ani in care luna lui martie a fost asa capricioasa,
si daca au fost, cum a decurs culesul la salcam, in speta daca apicultorul a fost multumit de rezultat!
sanatate!
''albinele au nevoie de flori ca sa traiasca si florile au nevoie de albine ca sa rodeasca''
catalin_vl

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI