mausica scrie:CV nu inteleg de ce ai grabit stoacerea ??
Nu ai destule caturi sa intercalezi pana se matureaza ?
Întrebarea asta nu mă așteptam să mi-o pui.
Adică, dacă te gândeai, nu o puneai ...
Dacă, să zicem, aș fi avut caturi pentru salcâm.
Dacă ai observat, poți avea peste cuib o magazie goală, uscată, iar peste ea alta cu mierea în ea. Ghici unde bagă mierea mai repede?
Și uite-așa, nu e bine de niciun fel să se întâlnească rapița cu salcâmul în stup.
Dacă o mai lăsam, și mai măream spațiul, care deja era la 5 corpuri de 1/2, sigur se cristaliza rapița.
Și așa a început să cristalizeze pt că albina nu stătea bine pe ea.
Soluția e alta. Și va trebui să găsesc cumva să o aplic la anu, dacă vor fi probleme ca anul acesta ...
O cameră unde să bag ramele extrase și băgat căldură și dezumidificator.
Lăsat așa până ajunge la 18%.
Din găleți, a ieșit apă în varianta mea de acum, dar prea puțină. Mierea e la 19%
Ceea ce nu e prea bine.
Caut pivniță să bag mierea.
Și mă rog în fiecare să nu fie o vară caniculară.
Rugăciunea e pentru mierea dată deja clienților.
P.S. Nevasta are un dar de a vinde miere. Deja vine cu comenzi mari. Îi zic: le-ai spus ce fel de miere e rapița? Nu de alta, dar unii n-au văzut miere de rapiță.
Mă întreabă o fostă colegă de școală: e normal ca mierea de rapiță să fie ca și utura de porc? Da, e normal. Mai e ceva până se obișnuiește lumea.