Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA ORGANIZATII APICULTORI

Discutii despre organizatii , asocieri locale , judetene , regionale , legislatie etc . Apicultori trebuie sa tina seama de faptul ca unitatea inseamna reusita si performanta.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde Donbazil » 12 Ian 2015, 23:06

Sal'tare!
Poftim:
DEMOCRAȚÍE, democrații, s. f. Formă de orga­nizare a statului în care puterea este exercitată de popor; ea este indisolubil legată de dictatura clasei în mîna căreia se găsește puterea de stat, ceea ce determină natura orînduirii respective. ◊ Democrație sovietică (sau socialistă) = formă superioară de organizare a statului (realizată în U.R.S.S.), în care puterea aparține poporului muncitor care și-o exercită prin Sovietele de depu­tați; ea îndeplinește funcțiile dictaturii proletariatului, conducînd masele muncitoare în lupta pentru construi­rea comunismului. Expresia consecventă pînă la capăt a democratismului socialist este democrația sovietică, cea mai înaltă formă a democrației, democrația întregului popor. GHEORGHIU-DEJ, ART. CUV. 526. Crearea unității politice și morale a societății sovietice constituie una din cele mai mărețe cuceriri ale democrației sovietice. CONTEMPORANUL, S. II, 1954, nr. 388, 1/5. Democrație populară = formă de organizare a statului apărută într-o serie de țări din Europa și din Asia în urma victoriilor isto­rice ale Uniunii Sovietice în cel de-al doilea război mondial și a mișcării de eliberare a poporului; ea în­deplinește funcțiile dictaturii proletariatului în perioada de trecere de la capitalism la socialism. Regimul nostru de democrație populară dobîndește pe zi ce trece o bază tot mai trainică. El îndeplinește cu succes funcțiile dicta­turii proletariatului. GHEORGHIU-DEJ, Art. Cuv. 308. Parti­dul a condus victorios pe oamenii muncii în lupta pentru răsturnarea puterii exploatatorilor, pentru făurirea regimu­lui de democrație populară. SCÎNTEIA, 1953, nr. 2757. Demo­crație burgheză (sau capitalistă) = formă de organizare a statului în care parlamentarismul constituie o acope­rire a dominației clasei capitaliste asupra oamenilor mun­cii. Democrație internă de partid = principiu organizato­ric al partidelor comuniste și muncitorești care asigură dreptul masei membrilor de partid de a participa efectiv la rezolvarea tuturor problemelor în legătură cu politica partidului și cu viața de partid, de a alege organele de conducere și de a controla activitatea lor, de a desfă­șura larg critica și autocritica și contribuie la întărirea legăturii partidului cu masele; el este o parte componentă a centralismului democratic. Democrația internă de partid creează condițiile dezvoltării activității și inițiativei orga­nizațiilor și ale membrilor de partid, ale răspunderii lor față de soarta politicii partidului. SCÎNTEIA, 1954, nr. 3101. Democrație internă (p. ext. în sistemul de organizare al organizațiilor de masă). Critica și autocritica au contribuit la întărirea conducerii gospodăriilor colective, la întărirea democrației interne. GHEORGHIU-DEJ, ART. CUV. 624. Desfășurarea alegerilor trebuie să contribuie în ace­lași timp la întărirea și dezvoltarea la un nivel mai mare a democrației muncitorești în sindicate. SCÎNTEIA, 1949, nr. 1321. :twisted:
Mai vrei???
:lol: :lol: :lol:
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2537
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

LINK-URI SPONSORIZATE

SPONSOR
 

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde kiloz » 13 Ian 2015, 10:38

Mai pune ceva si de la americani,francezi si dupa aia democratia lui Mao.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz
 
Mesaje: 1366
Membru din: 23 Feb 2011, 15:08

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde mircea.costache » 10 Iun 2015, 14:38

Buna Ziua !
Din sentimentul de respect (citez: "reciproc avantajos" N Ceausescu) aduc omagiile mele A.C.A. Dolj. Nici nu-mi gasesc cuvintele insa dupa ce primesc subventia la matci (marca ICDA Bucuresti) am sa cumpar 0.5-0.6 kg cuvinte alese pentru a va povesti de ce n-am si n-o sa plec din ACA Dolj.

Cu respect (daca si pentru cine merita)
Unii sunt prea CREDINCIOSI ca sa priceapa,altii prea PACATOSI sa inteleaga.Noi cum trebuie sa fim?
Ceea ce este SEMANAT nu incolteste intotdeauna,dar ceea ce INCOLTESTE a fost intotdeauna SEMANAT.
Nimic nu este intimplator.Nimic fara DUMNEZEU!
Avatar utilizator
mircea.costache
 
Mesaje: 541
Membru din: 01 Oct 2011, 21:22

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde mircea.costache » 11 Sep 2015, 22:06

Buna seara.


Toate cele bune.
Unii sunt prea CREDINCIOSI ca sa priceapa,altii prea PACATOSI sa inteleaga.Noi cum trebuie sa fim?
Ceea ce este SEMANAT nu incolteste intotdeauna,dar ceea ce INCOLTESTE a fost intotdeauna SEMANAT.
Nimic nu este intimplator.Nimic fara DUMNEZEU!
Avatar utilizator
mircea.costache
 
Mesaje: 541
Membru din: 01 Oct 2011, 21:22

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde Neafiliatul » 24 Dec 2016, 23:21

În timp ce pe mai multe topicuri se purtau discuții aprinse , o parte din răspunsuri erau aici .
https://www.youtube.com/watch?v=qvW7aEHzzio
Neafiliatul
 
Mesaje: 861
Membru din: 15 Dec 2013, 12:01

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde Hunbee » 25 Dec 2016, 14:41

Pai da. Sa mai dat parca linkul undeva.
Deci se spune clar de catre fetea (parca) ca suntem in rahat, ca autoritatile nu dau doi bani pe sectorul nostru, si ca suntem incababili de coeziune.
Nu-i bai. Sa fim optimisti. E sezonul consumului excesiv de alimente si bauturi spirtoase. :)Tre mancat porcu' ala. :)
Hunbee
 
Mesaje: 507
Membru din: 20 Ian 2016, 20:13
Localitate: Timisoara

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde tinumaftei » 27 Dec 2016, 00:28

ACA e un mort neingropat! O frumoasă idee de asociere, direcționată de comuniști pentru controlul celor care practicau apicultura. Pentru anii socialismului când nu puteai găsi o informație decât cel mult din colhozurile fraților din răsărit, ACA oferea informație, mai ales prin personalitățile științifice și prin legăturile externe.
Pentru ultimii 27 de ani, aca a fost simbolul anchilozarii, a capusarii apiculturii si a lipsei de ineficiența. De mai bine de 10 ani singurul demers puternic si constant la nivelul ministerului agriculturii a fost acela de a se adoptă un regulament de pastoral complet inept si neadaptat la societatea în care trăim și care să ne aducă la mâna lor, mari diriguitori ai apiculturii. Singura grija a celor de la ACA este să își ia salariile.
Apicultura din România are nevoie de o mare structura asociativă care să reprezinte articulat interesele apicultorilor, dar ar trebui să fie o structură fără patrimoniu, fără interese comerciale concurente apicultorului (adică asociația nu are obiectiv economic, nu vinde produse pe care le vând apicultorii) si fara interese comerciale parazitare (adică nu oferă nimic pentru vânzare către apicultori). Doar atunci ar putea să reprezinte apicultorii, pentru că nu ar putea să câștige decât apicultorii si nu o structură asociativă.
Eu încă aștept să își dea obstescul sfârșit!
tinumaftei
 
Mesaje: 574
Membru din: 05 Dec 2015, 23:29

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde kiloz » 27 Dec 2016, 03:13

De mort neingropat ai dreptate.Hai sa vedem realitatea. De facto ACA nu mai are nici o avere,patrimoniu 0. Asociatia propriuzisa traieste din cotizatii si din sfarimiturile ramasa dupa inpartirea banilor de Sc. APICOLA SRL.El ca asociatie ar trebui sa funtioneze si sa reprezinte numai si numai interesele apicultorilor.Pentru o functionare independenta sa creat structura comerciala ca sa poate asigura si sustine anumite cheltueil al asociatiei. Dar din pacate interesele comerciale au devenit prioritari din care rezulta situatia jalnica actuala.
" -Apicultura din România are nevoie de o mare structura asociativă care să reprezinte articulat interesele apicultorilor, dar ar trebui să fie o structură fără patrimoniu, fără interese comerciale concurente apicultorului (adică asociația nu are obiectiv economic, nu vinde produse pe care le vând apicultorii) si fara interese comerciale parazitare (adică nu oferă nimic pentru vânzare către apicultori). Doar atunci ar putea să reprezinte apicultorii, pentru că nu ar putea să câștige decât apicultorii si nu o structură asociativă.-"
- Sa vedem lucrurile pe fata.
- O structura mare pe nivel national nu poate fii intretinuta financiar- fara o acoperire sigura- numai din cotizatii.
O structura mare nu poate functiona fara un patrimoniu,sediu de exemplu.O asociatie din ce si de unde sa faca rost de banii necesar pentru o functionare corespunzatoare,cine sa pune banii si de unde? Credeti ca sintem asa darnici ca fiecare sa contribuie la cosul comun ca sa putem sustine o structura nationala in picioare? Cred ca nu. Atunci cum credeti fara comerti se poate? Lucrurile nu merg bine este clar si au luat intro directie nedorita,poate cindva apare unul mai hotarit si cu o conceptie corespunzatoare si o sa pune lucrurile la locurile lor!
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz
 
Mesaje: 1366
Membru din: 23 Feb 2011, 15:08

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde tinumaftei » 27 Dec 2016, 07:31

@kiloz: ați pus pe hârtie cheltuielile de personal și chirie pentru funcționarea unei asociații? Altminteri credința sau necredința nu sunt folositoare la matematică.
tinumaftei
 
Mesaje: 574
Membru din: 05 Dec 2015, 23:29

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde tinumaftei » 27 Dec 2016, 07:49

ghitacusman scrie::D ,......ca si :idea: , i-mi plac amandoua ..........pare a fi 1 cu doua idei , sau 2 prieteni cu 1 diferenta varsta ...............i-mi place aia cu sa fi drept si sa scrii adevarul ........asa ca dativa rand cand va luati de mine.

............
M'neata nu poți scrie o propoziție de la cap la coadă?
tinumaftei
 
Mesaje: 574
Membru din: 05 Dec 2015, 23:29

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde CORNEL V. » 27 Dec 2016, 09:48

tinumaftei scrie:
ghitacusman scrie::D ,......ca si :idea: , i-mi plac amandoua ..........pare a fi 1 cu doua idei , sau 2 prieteni cu 1 diferenta varsta ...............i-mi place aia cu sa fi drept si sa scrii adevarul ........asa ca dativa rand cand va luati de mine.

............
M'neata nu poți scrie o propoziție de la cap la coadă?

Poate nici nu e nevoie,daca se pune mintea la contributie,se intelege ce vrea omul sa spuna :!:
Avatar utilizator
CORNEL V.
 
Mesaje: 1138
Membru din: 23 Feb 2011, 13:10
Localitate: Tg-Carbunesti :Gorj

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde Hunbee » 27 Dec 2016, 09:55

De apreciat pe cei care vin cu informatii utile, cu argumente verificabile, cu idei care au o logica, un sens.
Asa discutia are sens.
Dar daca postam doar cateva cuvinte, si alea fara prea mare se sens, nu facem decat sa poluam. Tot ne laudam ca apicultorul e inteligent. Oare?
Revenind la aca.
20 de oameni hotarati, cu ceva megafoane, pe scarile guvernului, cate 3 ore, de 2ori pe an, ar putea obtine la fel sau mai mult decat ditamai aparatul birocratic al aca.
Repet 20 oameni zgomotosi si eventual un stup gol cu ceva albine moarte in el, ar avea mai mare impact decat 300 de asociatii.
Hunbee
 
Mesaje: 507
Membru din: 20 Ian 2016, 20:13
Localitate: Timisoara

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde tinumaftei » 27 Dec 2016, 11:36

Hunbee scrie:De apreciat pe cei care vin cu informatii utile, cu argumente verificabile, cu idei care au o logica, un sens.
Asa discutia are sens.
Dar daca postam doar cateva cuvinte, si alea fara prea mare se sens, nu facem decat sa poluam. Tot ne laudam ca apicultorul e inteligent. Oare?
Revenind la aca.
20 de oameni hotarati, cu ceva megafoane, pe scarile guvernului, cate 3 ore, de 2ori pe an, ar putea obtine la fel sau mai mult decat ditamai aparatul birocratic al aca.
Repet 20 oameni zgomotosi si eventual un stup gol cu ceva albine moarte in el, ar avea mai mare impact decat 300 de asociatii.

Deschidem lista:
Eu sunt primul i vin oricând!
tinumaftei
 
Mesaje: 574
Membru din: 05 Dec 2015, 23:29

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde teinegru64 » 27 Dec 2016, 11:55

tinumaftei scrie:
Hunbee scrie:De apreciat pe cei care vin cu informatii utile, cu argumente verificabile, cu idei care au o logica, un sens.
Asa discutia are sens.
Dar daca postam doar cateva cuvinte, si alea fara prea mare se sens, nu facem decat sa poluam. Tot ne laudam ca apicultorul e inteligent. Oare?
Revenind la aca.
20 de oameni hotarati, cu ceva megafoane, pe scarile guvernului, cate 3 ore, de 2ori pe an, ar putea obtine la fel sau mai mult decat ditamai aparatul birocratic al aca.
Repet 20 oameni zgomotosi si eventual un stup gol cu ceva albine moarte in el, ar avea mai mare impact decat 300 de asociatii.

Deschidem lista:
Eu sunt primul i vin oricând!

Vin oricand ? Nu am auzit de el.Alb este?
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64
 
Mesaje: 2372
Membru din: 08 Mar 2011, 13:06
Localitate: Vaslui

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde kiloz » 28 Dec 2016, 00:04

tinumaftei scrie:@kiloz: ați pus pe hârtie cheltuielile de personal și chirie pentru funcționarea unei asociații? Altminteri credința sau necredința nu sunt folositoare la matematică.


Da ! Am pus pe hirtie si pot sa spun, ca sa tii in picoare o asociatie numai pe nivel local ar trebui sa ai o cotizatie pe care majoritatea apicultorilor nu sint in stare sa plateasca,dar nici nu vor. Daca mai punem la socoteala,ca si asteptarile membrilor se indreapta si in alte directii si pe drep. Atunci costurile intretinerii unei asociatii creste cu pretentiile membrilor.In totalul calculelor intra nu numai chiria si personalul angajat-salarul-,si daca toti din conducere fac munca voluntara,fara retribuire, macar banii de deplasare pentru participari la discutii directe,organizarea de evenimente,intilniri profesionale,simpozioane si chirii sale pentru respectivele evenimente trebuie asigurata! .La invitati pentru prezentari trebuie sa asiguri cazare, masa si cheltuieli de deplasare.De undes banii,din cotizatii,vise frumoase.
-In foarte multe tari pentru asemenea lucruri sint bani repartizati din bugetul de stat sau prin programul national apicol.
-ACA de ani de zile defileaza cu aeeasi persoana la toate sedintele organizate de ei!Cost redus ,plictiseala,dezinteres.
Tare asi fii curios sa vad lista cu numarul membrilor cotizanti pe nivel al fiecarui judeti. Dupa care sar putea sa tragi niste concluzii destul de concrete!
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz
 
Mesaje: 1366
Membru din: 23 Feb 2011, 15:08

Re: ACA(ICDA,COMBINATUL APICOL)

Mesajde tinumaftei » 28 Dec 2016, 00:13

kiloz scrie:
tinumaftei scrie:@kiloz: ați pus pe hârtie cheltuielile de personal și chirie pentru funcționarea unei asociații? Altminteri credința sau necredința nu sunt folositoare la matematică.Da ! Am pus pe hirtie si pot sa spun, ca sa tii in picoare o asociatie numai pe nivel local ar trebui sa ai o cotizatie pe care majoritatea apicultorilor nu sint in stare sa plateasca,dar nici nu vor. Daca mai punem la socoteala,ca si asteptarile membrilor se indreapta si in alte directii si pe drep. Atunci costurile intretinerii unei asociatii creste cu pretentiile membrilor.In totalul calculelor intra nu numai chiria si personalul angajat-salarul-,si daca toti din conducere fac munca voluntara,fara retribuire, macar banii de deplasare pentru participari la discutii directe,organizarea de evenimente,intilniri profesionale,simpozioane si chirii sale pentru respectivele evenimente trebuie asigurata! .La invitati pentru prezentari trebuie sa asiguri cazare, masa si cheltuieli de deplasare.De undes banii,din cotizatii,vise frumoase.
-In foarte multe tari pentru asemenea lucruri sint bani repartizati din bugetul de stat sau prin programul national apicol.
-ACA de ani de zile defileaza cu aeeasi persoana la toate sedintele organizate de ei!Cost redus ,plictiseala,dezinteres.
Tare asi fii curios sa vad lista cu numarul membrilor cotizanti pe nivel al fiecarui judeti. Dupa care sar putea sa tragi niste concluzii destul de concrete!


ACA nu plătește chirii, ACA încasează chirii.
Din aceste chirii cred că ar putea plăti 1-2 salariați cu costurile aferente.
Atunci când ACA devine agent economic își pierde reprezentativitatea si caută doar supraviețuirea economică proprie si vine în competiție cu cei pe care ar trebui să îi reprezinte!
ACA nu plătește chirie, dimpotrivă, încasează chirie. În localitățile pe care le cunosc, spațiul deținut de ACA este închiriat care terți.
tinumaftei
 
Mesaje: 574
Membru din: 05 Dec 2015, 23:29

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ORGANIZATII APICULTORICine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori