Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA ORGANIZATII APICULTORI

Discutii despre organizatii , asocieri locale , judetene , regionale , legislatie etc . Apicultori trebuie sa tina seama de faptul ca unitatea inseamna reusita si performanta.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde Neafiliatul » 13 Ian 2018, 06:27

Este de apreciat postarea lui kiloz pe acest topic , deoarece foarte mulți nu au cont pe facebook și nici nu vor să aibă .Chiar dacă nu aduc propuneri ,au tot dreptul să cunoască proiectele .
Nu se face nicio referire la folosirea neonicotinoidelor , care este problema cea mai gravă .
Nu se arată și aici obligativitatea anunțării primăriilor , în scris , de aplicarea tratamentelor . Aici este vorba și de apicultorii din staționar .
Apicultorii din pastoral să nu instaleze stupii la marginea localităților , în raza de zbor a stupilor din staționar , ci numai la extremitatea îndepărtată a lanurilor .
Nu se prevăd obligativități privind stropirile în livezi , atăt în masive , cât și în gospodăriile private . La fel în păduri .
Nu se face nicio referire la Ord.comun MADR 45/1991 .Trebuie rediscutat cu MADR dacă rămâne în acea formă , punerea de acord cu L.A. și necesitatea includerii în L.A. ca anexă , preluarea în ghidul de bune practici , etc.
Ghidul de bune practici trebuie să cuprindă prevederi care să ducă la eliminarea tuturor aspectelor negative ce duc la mortalitatea albinelor și nu numai. Ghidul nu trebuie să mai fie aceeași maculatură vândută de ICDA .
Neafiliatul
 
Mesaje: 953
Membru din: 15 Dec 2013, 12:01

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

LINK-URI SPONSORIZATE

SPONSOR
 

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde Dragos2006 » 13 Ian 2018, 11:34

kiloz scrie:..........................................................
Mai reclamăm faptul că MADR a afirmat prin persoana care a condus ședința, dl Roșu, că s-a realizat un draft al
documentului în cauză prin consultarea exclusivă a două dintre cele 3 organizații invitate oficial, federația noastră fiind
exclusă din acest proces. De asemenea nu ne-a fost pus la dispoziție acest draft pentru studiu aprofundat înainte de
ședință, solicitându-ni-se aprobarea pe loc a fiecărui paragraf, la o primă lectură, în cadrul ședinței. Un alt fapt pe care
îl reclamăm este modificarea ordinii de zi comunicată oficial de instituția dvs, fiind puși în situația de a discuta
subiecte pentru care nu eram pregătiți.
...................................................
Dl Roșu a decis însă să continue ședința în aceeași manieră, motiv pentru care reprezentantul nostru s-a văzut ăn
imposibilitatea de a-și duce la îndeplinire mandatul încredințat de federație, motiv pentru care s-a retras de la acest
simulacru de consultare a sectorului apicol.
....................................................................
În aceste condiții solicităm programarea de urgență a unei întâlniri între persoanele din MADR care au
realizat acest document cu federația ROMAPIS pentru a ne expune punctele noastre de vedere.


Cu alte cuvinte ... cei din Romhapis nu sunt bagati in seama niciodata,
,,,Cei din Romhapis sunt lasi si mereu parasesc sala de sedinta ,
...cei de la Romhapis vor meditatii in particular.

Intebare ! cui fac jocul cei din Romhapis ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006
 
Mesaje: 2250
Membru din: 05 Apr 2011, 16:37
Localitate: Valea Ramnicului

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde Neafiliatul » 13 Ian 2018, 11:52

In niciun caz celor carora le - a facut Asociatia Apicultorilor Profesionisti Albina Ramniceana la elaborarea Legii Apiculturii .
Meditatii de la cine ? De la SAR ? Aferim !
Neafiliatul
 
Mesaje: 953
Membru din: 15 Dec 2013, 12:01

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde kiloz » 13 Ian 2018, 18:50

[quote="Dragos2006"

Cu alte cuvinte ... cei din Romhapis nu sunt bagati in seama niciodata,
,,,Cei din Romhapis sunt lasi si mereu parasesc sala de sedinta ,
...cei de la Romhapis vor meditatii in particular.

Intebare ! cui fac jocul cei din Romhapis ?[/quote]

Oricum asociatiile din Romapis nu sunt asa de hapsine cum sunt unii din SAR. Nu vind rame si material biologic la preti redus! Nu au contracte preferentiale cu anumiti agenti.
Nu au un comportament ca intro piata de talcioc.
Incearca sa aiba un comportament si un limbaj pe care ar trebui sa aiba fiecare persoana indiferent din ce mediu cultural vine.
Faptele prezinta OMUL!
Intrebarea?
Sindicatul n-ar trebui sa fie reprezentantul dialogului social?
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz
 
Mesaje: 1391
Membru din: 23 Feb 2011, 15:08

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde kiloz » 13 Ian 2018, 19:27

Raspuns pentru "Neafiliatul"

"Nu se face nicio referire la folosirea neonicotinoidelor , care este problema cea mai gravă.
Neonicotinoidele sunt o problema a statului roman care da derogari, nu a relatiei dintre apicultor si fermier. Cand vor inceta derogarile va disparea si aceasta problema. Ghidul nu repeta prevederile legale, este mai mult decat acestea, reprezinta o conventie intre cele 2 parti prin care se traseaza jaloanele unei colaborari reciproc avantajoase. In privinta neonicelor ghidul se concentreaza pe masurile de diminuare a efectelor folosirii de samanta tratata
la titlurile
La semanat se recomanda: si dupa semanat si in timpul vegetatiei se recomanda.

Nu se arată și aici obligativitatea anunțării primăriilor , în scris , de aplicarea tratamentelor .
Aici este vorba și de apicultorii din staționar. Astea sunt prevazute deja in lege, nu avem de ce sa le includem in ghid. Fermierul si apicultorul trebuie sa respecte in primul rand legile tarii, pentru care raspunde in fata autoritatilor si apoi ghidul de bune practici, pentru care raspunde in fata organizatiilor profesionale din care face parte fiecare.

Apicultorii din pastoral să nu instaleze stupii la marginea localităților, în raza de zbor a stupilor din staționar , ci numai la extremitatea îndepărtată a lanurilor.
Nu se prevăd obligativități privind stropirile în livezi, atăt în masive, cât și în gospodăriile private . La fel în păduri .
Va rugam sa detaliați, sa faceti propuneri concrete, eu nu inteleg la ce referiti. Sa creionati un text care poate fi eventual introdus in ghid daca la o analiza ulterioara vom considera ca este cazul.

Nu se face nicio referire la Ord.comun MADR 45/1991 .Trebuie rediscutat cu MADR dacă rămâne în acea formă , necesitatea includerii în L.A. ca anexă , preluarea în ghidul de bune practici , etc. Asta e o alta problema, ghidul nu tine loc de lege. Cu siguranta ca este nevoie de imbunatatire a multor acte normative dar asta trebuie facut cu foarte multa atentie, dupa o indelungata dezbatere, nu dupa initiative parlamentare care reflecta cateodata diferite interese ale unora sau altora din apicultura, nu neaparat ale apicultorilor.

Ghidul de bune practici trebuie să cuprindă prevederi care să ducă la eliminarea tuturor aspectelor negative ce duc la mortalitatea albinelor și nu numai.
Nu, ghidul nu isi propune asta, nu suntem atat de ambitiosi. Dorim numai sa facem un pas pe calea conlucrarii dintre apicultor si fermier in asa fel incat sa se usureze activitatea ambilor.

Ghidul nu trebuie să mai fie aceeași maculatură vândută de ICDA.
Nu avem nici o legatura cu ICDA pe acest subiect, desi o colaborare cu specialistii din apicultura ar fi binevenita. Din pacate ICDA nu mai este ceea ce a fost in urma cu 30 de ani. Si speram sa nu fie maculatura, de aceea si solicitam opiniile tuturor celor care ar putea fi afectati de punerea in practica a acestui ghid de bune practici din care vom alege ce vom considera ca este valorors. Este numai un draft, se poate cu siguranta imbunatati dar numai dupa o serioasa cugetare si consutare a beneficiarilor sai si nu trebuie sa mergem pe repede inainte cu el numai ca sa fim in gratiile MADR care vrea sa il dam gata pana la 1 februarie pentru ca asa a cerut ministrul."
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz
 
Mesaje: 1391
Membru din: 23 Feb 2011, 15:08

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde kiloz » 13 Ian 2018, 20:07

"Intebare ! cui fac jocul cei din ?"

Raspuns. Dar! Asta cum ar fii ,unde se incadreaza?

"De pe site AFIR:
ASOCIATIA CRESCATORILOR DE ALBINE PRISACA RO001507011 MUNICIPIUL RAMNICU SARAT FEGA Ajutor special pentru apicultura - R.1308/13, art.55 23246.31"

vrem meditatii,vrem sa ne invatati si pe noi cum a facut asociatia" Prisaca" Ramnicu-Sarat de a primit(alaturi de ACA) suma de 23.246,31 lei ca "Ajutor special pentru apicultura"" prin Fondul European de Garantare Agricola,bani platiti de AFIR{deci nu prin APIA,pentru PNA,cum ati mintit cu nerusinare pe "pinguini" in alta retea de socializare).
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz
 
Mesaje: 1391
Membru din: 23 Feb 2011, 15:08

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde Neafiliatul » 13 Ian 2018, 20:46

Răspuns pentru " kiloz " .
Am făcut acele observații ( propuneri ) ,plecând de la remarca dvs. dacă va fi ghid sau cod ,deci ar fi fost valabile în orice situație .
Faptul că ghidul ar cuprinde prevederi din legi , nu cred că ar fi ceva greșit , deoarece fermierii să nu considere la un moment dat că cele menționate în ghid
cuprind toate obligațiile lor . Despre maculatură : sunt posesorul unui ghid din 2011 , care se încadrează în cele afirmate . Noul ghid (apicultori-fermieri) trebuie
să statueze , pentru totdeauna , relațiile dintre ei . Cele prevăzute în draftul ROMAPIS sunt pertinente , dar perfectibile , și așa cum ați spus și dvs.,nu într-un timp atât
de scurt . Toate obiecțiile făcute despre draft , au fost făcute în urma afirmațiilor SAR că a fost preluat de la ACA .Ori , cumetria ACA - SAR cred că este foarte periculoasă,
trebuind să existe un arbitru - ROMAPIS .
Apicultorii din pastoral să nu instaleze stupii la marginea localităților, în raza de zbor a stupilor din staționar , ci numai la extremitatea îndepărtată a lanurilor.

Dacă la nivelul UAT ar fi existat organisme care să facă o evaluare a potențialului melifer din zonă , nu ar fi necesar acest lucru . În lipsă , singura protecție a apicultorilor
din staționar ar fi aceasta . Nu ar limita accesul la culturi , cum ar fi în cazul inventarierii bazei melifere , ci doar amplasarea stupilor .
LOCALITATE - STUPI ÎN PASTORAL - CULTURĂ MELIFERĂ Greșit .
LOCALITATE - CULTURĂ MELIFERĂ - STUPI ÎN PASTORAL Corect
Nu pot face o formulare corectă a acestui lucru , fiind nevoie de întregul context în care va fi inserată formularea . Ideea este aceasta : apicultorii veniți în pastoral , nu
vor amplasa stupii imediat după ultima casă a localității , în raza de 3 km., ci după această rază de 3 km .
Vă rog să mă credeți , suntem de aceeași parte a baricadei .
Neafiliatul
 
Mesaje: 953
Membru din: 15 Dec 2013, 12:01

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde Dragos2006 » 13 Ian 2018, 21:40

viorel55 scrie:Citat :

De pe site AFIR:
ASOCIATIA CRESCATORILOR DE ALBINE PRISACA RO001507011 MUNICIPIUL RAMNICU SARAT FEGA Ajutor special pentru apicultura - R.1308/13, art.55 23246.31

Domnu Viorel pana sa va dau meditatii va dau un pont ! Vedeti ce inseamna R.1308/13 , art 55 , si veti afla ce reprezinta acei bani.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006
 
Mesaje: 2250
Membru din: 05 Apr 2011, 16:37
Localitate: Valea Ramnicului

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde viorel55 » 13 Ian 2018, 22:16

Articolul 55 din Regulamentul ( U E )nr. 1308/ 2013 se refera la "Programe nationale si finantare"
Deci asta nu inseamna n u m a i PNA,cum vreti sa -i pacaliti pe "pinguini".
Asociatia d-v si filialele ACA au supt in 2016 la 2 tate :
- ati luat prin PNA de la APIA suma de 100.629,74 lei (pentru membrii apicultori)
- ati luat "Ajutor special pentru apicultura" de la AFIR suma de 23.246,74 lei(pentru cine ?)
Celelalte asociatii au supt doar la o tata: PNA
Asa rezulta din datele existente pe site APIA si AFIR. Ar fi normal sa ne spuneti si noua,"pinguinilor",cum au fost obtinuti si cheltuiti banii de la AFIR.
Niciuna din asociatiile federatiei care va sta in gat ,nu a stiut de ajutorul de la AFIR. Cred ca sindicatul ar trebui sa ia pozitie...
Scandati va rog: Traiasca prietenia cu ACA !!
viorel55
 
Mesaje: 309
Membru din: 09 Apr 2011, 19:46
Localitate: Campina

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde Dragos2006 » 14 Ian 2018, 00:26

Domnu Viorel nu ma asteptam la dumneavoastra , mai ales ca ati facut parte din organele noastre de militie , sa fiti asa de dezinformat si sa va lasati asa usor manipulat. Chiar imi pare rau !
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006
 
Mesaje: 2250
Membru din: 05 Apr 2011, 16:37
Localitate: Valea Ramnicului

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde kiloz » 14 Ian 2018, 09:17

Ati luat banii da sau nu!

suma de 23.246,74 lei
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz
 
Mesaje: 1391
Membru din: 23 Feb 2011, 15:08

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde Dragos2006 » 14 Ian 2018, 10:10

IN primul rand eu nu trebuie sa dau nici un raspuns nimanui . Dar penru ca il cunosc si respect pe domnul Viorel ii spun doar atat : respectiva suma nu este in lei ci in euro. Impartiti cei 100629 lei la cursul euro de atunci si veti obtine cei 23.246 euro.
E o noua aplicatie comuna APIA si AFIR astfel incat cei care au accesat PNA sa nu faca dubla decontare prin AFIR. Cum asociatia are membri care au mers pe ambele masuri s-au facut verificari la sange pentru evitarea duble decontari . Cu alte cuvinte , cand mergi la AFIR obligat esti verificat in baza de date sa se vada ce ai accesat prin PNA.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006
 
Mesaje: 2250
Membru din: 05 Apr 2011, 16:37
Localitate: Valea Ramnicului


Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde kiloz » 14 Ian 2018, 14:25

Neafiliatul.
V-am trimis un mesaj pe privat.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz
 
Mesaje: 1391
Membru din: 23 Feb 2011, 15:08

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde Neafiliatul » 15 Ian 2018, 17:37

Viorel 55 și kiloz aveți MP .
Neafiliatul
 
Mesaje: 953
Membru din: 15 Dec 2013, 12:01


AnteriorUrmătorul

Înapoi la ORGANIZATII APICULTORICine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori