Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA ORGANIZATII APICULTORI

Discutii despre organizatii , asocieri locale , judetene , regionale , legislatie etc . Apicultori trebuie sa tina seama de faptul ca unitatea inseamna reusita si performanta.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Apicultura si relatziile internatzionale

Mesajde Donbazil » 26 Iun 2012, 23:48

Sal'tare!
Ufff!.....D'abia am gasit ce cautam......Era pe vechiul forum....De-aia indraznesc sa reiau ideile.....Sper sa nu deranjez....

...Iaca numa' ca dupa destula vreme cele afirmate de colegul Albinuta - (Ing. Drd. Casian Brebu, presedintele cercului apicol Timisoara), si-au gasit confirmarea, iara relatziile cu ortacii apicultori din Serbia sunt excelente.....
Sambata am fost noi la ei si , cel putzin in ceea ce ma priveste sunt deosebit de incantat de ce am vazut la Fluskogora, langa Novisad.
Sper ca dintre toti cei ce am fost in acest schimb de experientza, sa se gaseasca cineva sa posteze si niste poze....Ca ale mele....Vai de ele, calitate de telefon cu un dolar..... :lol: :lol: :lol:
Oricum aceste relatzii sunt mai mult decat necesare si trebuiesc continuate.
Sal'tare!
Donbazil - Faget

Autor Mesaj Pagini: 1


albinutza
apicultor
Mesaj Privat

Inregistrat: 12-04-2006
Postari: 472
In primul rand as dori sa multumesc celor ce au insistat foarte mult ca sa deschidem acest topic.Multumesc celor ce m-au ajutat sa il deschid si nu in ultimul rand as dori sa multumesc absolut tuturor stuparilor cu sau fara functie de conducere din tara si strainatate care au fost si sunt alaturi de mine si care ma sprijina si sprijina filiala A.C.A. Timis in proiectul demarat si reusit pana in prezent.La fel imi exprim un sentiment de apreciere pentru toti acei apicultori care gandesc vertical si sanatos,sunt constienti de necesitatea acestui proiect implementat si care ma urmeaza.Bineinteles ca avem obiective si idei noi si marete de viitor.
Deoarece detin o stupina destul de mare precum si din cauza ca am demarat acest proiect intitulat "Proiectul de infratire al apicultorilor romani-sarbi-ungari", functiei de conducere din filiala Timis si datorita problemelor din viata reala nu am fost 100% hotarat sa va scriu aici,din criza de timp.
Totusi la insistentele lui Dani Dila am cedat si mi-am luat angajamentul ca va voi scrie,bineinteles in limitele timpului disponibil si va voi raspunde la intrebari .Sunt multe de spus dar incet va voi povesti totul.Articole cu referire puteti gasi si veti gasi pe viitor in revista Romania apicola.Aici incerc sa va dau cat mai multe date,evident si ce nu am scris in revista.13-02-2011 21:32:52 Raportati | Citati


albinutza
apicultor
Mesaj Privat

Inregistrat: 12-04-2006
Postari: 472
Totul a inceput acuma un an cand in urma alegerilor de la Timisoara am fost ales in functia de Presedinte cerc apicol Timisoara si cenzor al asociatiei,sub tutela presedintelui A.C.A. Timis doctor Ciobanas Cristian si a vicepresedintelui A.C.A. Timis dl. director dan Ciublea.Am fost placut surprins de faptul ca apicultorii m-au vrut acolo unde sunt.Normal ca dupa alegeri gandindu-ma in culise am ajuns usor la concluzia ca nu trebuie sa insel asteptarile acestor oameni.Zilnic,pe langa planurile pe care le aveam pentru a urca in topul asociatiilor,imi veneau idei si idei noi.
intr-o zi mergeam de la lucru spre casa,coada la semafor. Ne miscam incet.Deodata indrept privirea spre un zid si vad scris:"Rupe barierele,fi tu insuti".
Atunci mi-am dat seama ca este concurenta mare intre ascociatii si trebuie facut ceva nou,de preferat ceva ce nu a mai facut nimeni,ceva de impact.
Dar ce?
Imi trece prin minte absolut totul ce s-a facut sau se vera sa se faca la nivel de asociatii in tara.
...trebuia sa gasesc ceva nou.
Ma duc cu mintea la granitza tarii si imi dau seama ca la nivel de tara in domeniul apicol nu au fost rupte granitele de nimeni.
Imediat sun presedintele mare pe domnul doctor Ciobanas Cristian.Vorbim...
Nu avem o persoana de legatura.Avem nevoie de o persoana de legatura...
Dupa ceva timp apare domnul doctor Poncea Bogdan.Ii povestim.Ne asculta si adauga rezolvarea.Ne pune in legatura cu un apicultor de seama din Serbia, domnul Petr Petrov , care de fapt cu ceva timp in urma ne-a cautat pe noi cei din conducere ca sa ne faca aceeasi propunere.Repede am facut legatura ca si noi si sarbii ne-am gandit in acelasi timp la acelasi lucru.Cheia noastra de rezolvare fiind doctorul Poncea Bogdan.Sarbii l-au contactat pe dasul in urma unei colaborari,i-au spus dorinta lor,ulterior am venit noi cu aceeasi dorinta si cartile au fost facute.
Invitam pe domnul Petrov din Serbia la Timisoara.Discutam despre ce vrem sa facem.Ne spune ceea ce vor sa faca sarbii.Suntem de acord.
Nu pot sa uit cuvintele domnului doctor:"Sarbii doresc si ei o colaborare cu voi.Eu va deschid poarta.Este o chestie faina sa o faceti aici in vestul tarii.Puneti-va pe treaba."13-02-2011 21:56:29 Raportati | Citati


albinutza
apicultor
Mesaj Privat

Inregistrat: 12-04-2006
Postari: 472
Prima etapa:
De ce vruiam acest proiect implemenat in Romania:

1-ca este primul proiect de colaborare si infratire a apicultorilor romani cu strainii,la nivel de tara, in vederea profesionalizarii si schimbului de experianta de ambele parti.

2-ca vrem noi conducerea filialei A.C.A.Timis foramata din presesdinte cerc apicol Timis si cenzor ing Brebu Casian , dl director Dan Ciublea si presedintele asociatiei doctor Cristian Ciobanas,sa profesionalizam apicultorii din tara,sa le deschidem cat mai multor apicultori drumurile spre exterior inclusiv la conferinte ,expozitii si targuri.

3-dorim profesionalizarea apicultorilor in vederea mariri productiei apicole si imbunatarii veniturilor acestora.
Aici citez cuvintele domnului director Dan Ciublea:"Acest mod de infratire este a doua facultate pentru apicultorii nostrii".

4-dorim contactul cu lectori,profesori ,practicieni si din exterior precum si contacte cu utilaje si tehnologii straine.
Adevarat ca pana la acest proiect pe ici pe colo palcuri mici de apicultori faceau excursii in strainatate la targuri.Dar nimeni nu a reusit sa faca o astfel de lagatura la nivel de tara cu o amploare asa de mare si un impact asa de mare asupra apicultorilor.

5-A.C.A Timis are inscrisi un numar de peste 600 apicultori.Este organizata in 7 cercuri apicole.Produce miere fiind clasata in tara printre primele locuri.La fel acesti apicultori sunt insetati de nou de tot ceea ce este informatie.

6-pentru unii apicultori mai comercianti cum sar zice,le deschidem drumuri spre exterior pentru a putea comercializa utilaje si produse si din strainatate ,pe piata interna.Lucru care incet incet s-a realizat si poarat e deschisa pentru oricine doreste sa faca acelais lucru.Noi va facem legaturile.13-02-2011 22:13:45 Raportati | Citati


alt stupar
CLUB STUPARITUL
Mesaj Privat

Din: Jud. Arad
Inregistrat: 20-11-2007
Postari: 2273
Ma limitez la un singur cuvant:
FELICITARI !

_______________________________________
albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine...14-02-2011 09:26:19 Raportati | Citati


albinutza
apicultor
Mesaj Privat

Inregistrat: 12-04-2006
Postari: 472
Mersi frumos.Dar sa stiti ca daca rup din putinul meu timp ca sa va spun tot ce am facut si doresc sa fac cu acest proiect precum si cu alte proiecte pe viitor demarate sau nu,o fac fiindca doresc sa va angrenez si pe voi in acest sistem.
De ce?
Fiindca:
1-sa va deschid noi orizonturi pentru informatie si cunoastere.
2-voi cei mai isteti sa va faceti legaturi in strainatate pentru a achizitiona:utilaje,tehnica,logistica,orice tine de stupi si apicultura.Bineinteles sa va gasiti piata de desfacere la miere si alte produse apicole.Eventual sa va deschideti firme si sa aduceti utilaje si produse de dincolo,care sunt mult mai buen si mai ieftine.Sa va specializati,sa deveniti cei mai buni dintre cei mai buni din U.E.
Mai mult de atata ,pentru voi,ca sa obtineti profituri mai marii nu am ce sa fac.Inspre finalul proiectului euroregiunii o sa demaram si alte proiecte ca sa ridicam valoarea mierii romanesti si sa va rotunjiti mai bine veniturile.Dar incet ,gandit,pas cu pas...si va fi bine.14-02-2011 11:57:43 Raportati | Citati


culai
apicultor
Mesaj Privat

Din: Pascani 1958
Inregistrat: 18-09-2010
Postari: 94
Aşa DA. FELICITĂRI ŞI MULT SUCCES PE ACEASTĂ CALE DE PIONERAT. Cum am putea să ajutăm si noi cei din Moldova?

_______________________________________
sa nu vă ajungă butoaiele26-02-2011 17:46:19 E-mail Raportati | Citati


proapis13
apicultor
Mesaj Privat

Din: Turnu-Severin
Inregistrat: 10-03-2009
Postari: 2772
Acelashi lucru se incearca shi la Severin,Asociatia PRO APIS
demarand un parteneriat de colaborare cu apicultorii din Serbia
din localitatea riverana Kladovo
Asociatia fratzilor de peste Dunare se numeshte ,,Prjatelj Pcelari''
Va dorim succes in realizari shi sa ne vedem la urmatorul targ apicol din Serbia
salve

_______________________________________
activitate la urdinish shi miere in cat26-02-2011 22:19:55 Raportati | Citati


ailime
apicultor
Mesaj Privat

Inregistrat: 13-04-2010
Postari: 557
Felicitari, domnilor

Programele demarate la nivel european in ceea ce priveste cooperarea transfrontaliera sunt mina de aur in momentul de fata, si va incurajez pe toti cei care locuiti in orase de granita sa incercati sa depunerea de proiecte in cadrul acestui program.
Mai multe informatii gasiti aici:

http://www.fonduri-structurale.ro/Detal ... rontaliera

Succes si numai bine!

A.26-02-2011 22:56:14 Raportati | Citati


albinutza
apicultor
Mesaj Privat

Inregistrat: 12-04-2006
Postari: 472
A.C.A Timis este deja infrattai cu mai multe asociatii din Serbia:Kikinda,Voivodina,etc.plus din Ungaria.Acum facem actele pentru a pune temelie unei federatii internationale.Ma bucur ca aud voci care spun ca s-a inceput si in alte zone sa se lucreze dupa acelasi etalon ca si la noi in Timis.Felicitari si pentru orice indrumare sau sprijin noi suntem deschisi.
In final dorim o alipire a tuturor federatiilor din tara si strainatate ca sa putem deveni un monopol,daca se poate,in pretul mierii pe piata internationala.27-02-2011 15:15:32 Raportati | Citati


Kekelino
apicultor
Mesaj Privat

Din: Bucuresti
Inregistrat: 09-04-2010
Postari: 5
Ar fi interesat de realizat intai o harta (propun eu cu ajutorul Google Map) a stuparilor din RO. Unii sunt norocosi sa fie aproape de granita, dar altii nu si nu ar fi academic sa ii uitam pe acestia din urma. Poate o colaborare cu administratorul acestui forum ar fi utila.
Ulterior sa vedem care sunt nevoile acestora (carti, informatii, cutii, materiale ...) si sa incercam sa apropiem nevoia cu persoana ca sa zic asa.
Sigur ca un schimb de experienta cu stupari din afara tarii ar fi mai mult decat util, dar propun intai sa initiem schimbul intre cei de aici, ulterior putand dialoga si cu cei din afara. Nu ii exclud, dar e mai delicat de colaborat cu ei din pricina distantelor uneori f mari.

_______________________________________
Daca incepi sa iubesti gaina pe care trebuie sa o tai, atunci vei ramane cu stomacul gol ...02-03-2011 10:56:08 Raportati | Citati


Kekelino
apicultor
Mesaj Privat

Din: Bucuresti
Inregistrat: 09-04-2010
Postari: 5

ailime a scris:

Felicitari, domnilor

Programele demarate la nivel european in ceea ce priveste cooperarea transfrontaliera sunt mina de aur in momentul de fata, si va incurajez pe toti cei care locuiti in orase de granita sa incercati sa depunerea de proiecte in cadrul acestui program.
Mai multe informatii gasiti aici:

http://www.fonduri-structurale.ro/Detal ... rontaliera

Succes si numai bine!

A.


Ideea o gasesc stralucita, dar sa ne gandim la lipsa de experienta a stuparilor (si nu numai) in ceea ce priveste accesarea fondurilor europene. Poate o detaliere pentru cei interesati, nu numai prin programele transfrontaliere nu ar strica. Daca stii mai multe, te rog sa imi scrii !

_______________________________________
Daca incepi sa iubesti gaina pe care trebuie sa o tai, atunci vei ramane cu stomacul gol ...02-03-2011 11:01:28 Raportati | Citati


protteus
apicultor
Mesaj Privat

Din: jibou
Inregistrat: 28-05-2010
Postari: 4
buna. stie cineva daca romania poate exporta miere in anglia?

_______________________________________
http://protteus.sunphoto.ro/02-03-2011 20:26:30 E-mail | Site Raportati | Citati


albinutza
apicultor
Mesaj Privat

Inregistrat: 12-04-2006
Postari: 472
Dragi colegi,
In deschidereaTtargului International Timisoara -Ghiroda va voi aduce la cunostinta mai multe proiecte demarate de catre noi
Acum enumar pe scurt cateva:

-proiectul euroregiunii, cu planuri de extindere si infintare a unei federatii internationale.

-proiect de obtinere a fondurilor nerambursabile pe o euroregiune pentru a le directiona catre voi apicultorii profesionisti.

-proiectul de colaborare cu inspectoratul scolar,prin care atragem copii in randurile apicultorilor.Ii invatam sa manance sanatos,ii invatam la frumos si sa se indrepte spre natura.In prima faza vor vizita targul acesta.Ulterior vom merge in scoli sa predam din tainele apiculturii.Acest proiect demarat de mine si implementat as dori sa il copiati cat mai multi din tara ca sa putem relansa produsul si pt. a beneficia de alte facilitati.

-proiect incheiat cu Facultatea de Agronomie Novi sad si Facultatea de Medicina Veterinara Timisoara si A.C.A.Timis pentru realizarea mai multor tipuri de harti,cum ar fi:
-harti cu zone de pastoral
-harti cu localizarea apicultorilor/vetre si zone.
-harti cu focare de boli
-pentru diferite cercetari
-etc

-si nu in ultimul rand noi A.C.A.Timis acum punem bazele unui proiect maret de a promova mierea si produsele apicole intr-un mod ieftin si cu un cat mai mare impact.In momentul in care va fi finalizat proiectul atunci va voi spune despre ec este vorba,fiindca as dori ca acest proiect sa se extinda la nivel national.

-alte idei de proiecte mai sunt.Momentan ne ocupam de targ si dupa aceea vom avea timp si de alte lucruri.


In incheiere as dori sa anunt ca sambata 5 martie 2011 a fost semnat tratatul de colaborare si prietenie intre A.C.A.Timis si Voivodina.Urmatorul pas este semnarea tratatelor de prietenie intre A.C.A.Timis -Germania si Suedia.Totul merge bine,tot mai bine,in ciuda faptului ca avem multe de facut.
Fişiere ataşate
Sarbi 3 (Medium).jpg
Ultima oară modificat de Donbazil pe 27 Iun 2012, 00:08, modificat 1 dată în total.
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2535
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

Apicultura si relatziile internatzionale

LINK-URI SPONSORIZATE

SPONSOR
 

Re: Apicul;tura si relatziile internatzionale

Mesajde Donbazil » 27 Iun 2012, 00:05

Sal'tare!
Iar cand gazdele, pe langa apicultura si un deosebit muzeu al apiculturii sarbesti, mai au si viticultura in obiectul de activitate, musai se lasa cu o degustare....
Sal'tare!
Donbazil - Faget
Fişiere ataşate
Sarbi (Medium).jpg
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2535
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

Re: Apicultura si relatziile internatzionale

Mesajde Donbazil » 28 Feb 2013, 22:17

Sal'tare!
Da stau si ma toot gandesc, oare nimeni dintre colegii forumisti n-a mai fost pe-afara, na mai facut vreo poza la vreun targ sau chear la o stupina straina, asa sa ne spalam si noi ochiu?......
Iaca in sfarsit azi m-au cautat Maranii - din Caras Severin, care au ceva poze si nu stiau ce sa faca cu ele......Pai punetile aici fratilor sa vada tot natu'.....
Sal'tare!
Donbazil - Faget :) :) :)
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2535
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

Re: Apicultura si relatziile internatzionale

Mesajde Donbazil » 06 Mar 2013, 01:20

Sal'tare!
Ce pacat ca n-a fost nimeni dintre forumisti la Novisad.......Sau or fi fost?..... :shock:
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2535
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget


Înapoi la ORGANIZATII APICULTORICine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori