Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA ORGANIZATII APICULTORI

Discutii despre organizatii , asocieri locale , judetene , regionale , legislatie etc . Apicultori trebuie sa tina seama de faptul ca unitatea inseamna reusita si performanta.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

interzicerea tratamentelor agro din avion

Mesajde cristi arad » 08 Apr 2013, 19:21

postez acest topic aici in vederea unirii ideilor in acest sens si a pledarii unitare impotriva stropirilor din avion. Incerc sa va explic - agronom fiind- ce reprezinta tratamentele din avion pentru agronomi si pericolele pentru stuparit; tratamentele din avion au o aplicabilitate la scara redusa dar sunt importante pentru cei care detin suprafete agricole mari, avand o productivitate ridicata si mai ales sunt utile in cazul in care terenul este moale si nu se poate intra cu tractorul- pana aici toate bune; acum vedem insa dezavantajele pentru apicultura: in primul rand exista posibilitatea ca sa-ti fie prinse albinele in zbor si indiferent de tipul pesticidelor albinele stropite nu se mai intorc in stup; tot in timpul tratamentelor din avion (in cazul erbicidelor) se erbicideaza si canalele, marginile de drumuri etc a caror buruieni sunt sursa de nectar importanta pentru albine; dat fiind faptul ca distrug flora spontana nu numai din culturi acolo unde se aplica si perecliteaza siguranta familiilor de albine intrucat faza cu anuntatul de la primarie este aproape nula eu pledez pentru crearea unui cadru legal pt a se interzice tratamentele din avion de orice fel, mai ales ca exista utilaje performante care pot face aceste tratamente precis si astfel pot inlocui avionul utilitar.
cristi arad
 
Mesaje: 349
Membru din: 20 Noi 2011, 18:44
Localitate: curtici

interzicerea tratamentelor agro din avion

LINK-URI SPONSORIZATE

SPONSOR
 

Înapoi la ORGANIZATII APICULTORICine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori