Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesajde Mircea_63 » 23 Feb 2013, 19:37

api scrie:Buna seara,

Domnu Mircea va rog frumos o mica clarificare :

- in exemplul de mai sus in calculul pentru impozitarea a 90 de familii s-a luat in calcul
norma de 70 lei/familie de unde a rezultat un impozit de 1008 lei;

intrebare:

- de la 1-50 este scutire de impozit
-50-100 familii impozit 16% la norma de 70 lei/familie

atunci impozitul total datorat pentru cele 90 de familii nu se calculeaza astfel?

50* 0% (sunt scutite) + 40*70*16%=448 lei
apoi adaugam cas si cass de 60.5%/luna

de unde rezulta un impozit anual total de

448 lei (impozit pe norma de venit) + 12 luni * 60.5 lei/luna (CAS+CASS) = 1174 lei

va multumesc

Api, cu parere de rau, dar nu stiu daca la 51 de stupi se calculeaza impozit pentru

51-50=1

sau pentru 51. Stiu ca logic ar fi de scazut cei 50 ...dar aici depinde de normele lor si nu de logica noastra. Deci...nu stiu!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde cristyan » 23 Feb 2013, 22:44

Nu prea sunt informat bine ,dar asta cu 50+1 daca depasesti doar unu :twisted: :twisted: sa se puna impozit si pe cei 50,este o mare magarie.
cristyan

Mesajde Aurel1959 » 23 Feb 2013, 23:48

O alta magarie este si plata CAS,a pensionarilor spre exmplu, care dupa legea lor platesc de doua ori.
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Mesajde geangu » 24 Feb 2013, 19:27

de unde reiese ca trebuie platit cas ?
geangu

Mesajde MIHAI BALS » 24 Feb 2013, 19:38

avand(deocamdata) alte activitati principale,as dori,la aceasta sectiune, sa-si exprime parerea cei mai experimentati colegi in vanzari de matci,roiuri,familii,in asa fel, incat sa ne dam seama,din experienta lor,cum suntem afectati de noile impozite.
eventual cu exemple,cat impozit au platit,sau nu, in 2012 si cat vor plati in 2013.
MIHAI BALS

Mesajde lucky5strike » 25 Feb 2013, 01:42

Ca faci roi, matca sau bidon de miere, tot munca se cheama.

Belele au fost la cei care au determinat in D200 venitul nu din activitati agricole, ci comerciale. Un contabil adormit, si esti bun de plata. CASS nu a fost cazul, iar pt CAS aduci adev. de salariat sau pensionar... sau muncitor zilier; :lol:

Acuma, nu-mi e prea clar unde a hotarat guvernul sa taie coada cainelui.
S-a spus mai sus de cineva ce parea destul de pregatit, ca PFA- urile vor ramane pe sistem real. Ca nu ar putea merge pe norme. Inca nu sunt dumerit de treaba asta.
Pe sistem real, va fi rau din start, cum cass-ul e determinat din venitul brut.

Deja ma gandesc sa ma mut pe microintrepridere, cand va deveni totul clar.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde adytza » 25 Feb 2013, 22:11

Eu stiu ca CASS(sanatate) se aplica la venitul net. Te rog sa postezi prevederea legala care zice ca se aplica la brut
adytza

Mesajde lucky5strike » 26 Feb 2013, 09:59

Da, ai dreptate! Se ia din VENITUL NET, uitasem ca acuma sunt valabile modificarile acelea din vara!

M-am ametit naibii cu atatea modificari, in tara asta unde s-a ras o intreaga industrie.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde apysamy » 26 Feb 2013, 10:58

Cred ca intr-o zi de vara cand nu vom avea cu ce sa platim impozitul, ne vom aduna toti apicultorii in fata Parlamentului,fiecare avnd cate un stup cu albine si-l vom da drept impozit la politicienii astia numerosi si cu buzunare mari!!!....PS. se vor satura de impozite....Sa lasam ca albinele sa-si plateasca impozitul cu acul lor....Doar si din venin trebuie sa platim impozit...nu? nu doar impozit dulce din miere :))
apysamy

Mesajde apysamy » 26 Feb 2013, 11:12

Luati aminte!!! Pana nu vom invata de la albini cum sa luptam impotriva MAFIEI nu vom reusi!!!
Fişiere ataşate
w560xh316_albina.jpg
Albina care plateste impozit!!!
apysamy

Mesajde reformistul » 26 Feb 2013, 13:01

In urma scrisorii pe care am trimis-o catre cei 588 de parlamentari, iata ca parlamentarii puterii (USL)incep sa aiba opinii in acest sens. Senatorul PSD de Iasi, Florin Constantinecu recunoaste ca impozitarea apiculturii este o prostie. Mai sunt si alti parlamentari ai puterii care recunosc asta si care catalogheaza drept fiind o ideotenie impozitarea apiculturii.

http://www.bzi.ro/apicultorii-ieseni-da ... ite-347818
reformistul

Mesajde kissi » 26 Feb 2013, 13:48

Aseara intr-o emisiune la radio antena satelor, dl. Fetea spunea printre altele ca apicultura este subventionata de vreo 4 ani. A primit cineva subventie sau el crede ca PNA este asimilat subventiilor? Ce conditii trebuie indeplinite pentru a primi subventii(nu ai nicio chletuiala) pe cand la PNA trebuie sa folosesti banii tai in speranta ca o sa prinzi ceva faramituri. Daca nu ai bani adio PNA. De ce in sedintele ACA toti aplauda si spun sa traiti am inteles?
kissi

Mesajde kiloz » 26 Feb 2013, 17:48

apysamy scrie:Cred ca intr-o zi de vara cand nu vom avea cu ce sa platim impozitul, ne vom aduna toti apicultorii in fata Parlamentului,fiecare avnd cate un stup cu albine si-l vom da drept impozit la politicienii astia numerosi si cu buzunare mari!!!....PS. se vor satura de impozite....Sa lasam ca albinele sa-si plateasca impozitul cu acul lor....Doar si din venin trebuie sa platim impozit...nu? nu doar impozit dulce din miere :))

Sa platim cum sa platit pe vremuri zecimea, in miere si roiuri si ceva ceara.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde rasai » 26 Feb 2013, 20:39

reformistul scrie:In urma scrisorii pe care am trimis-o catre cei 588 de parlamentari, iata ca parlamentarii puterii (USL)incep sa aiba opinii in acest sens. Senatorul PSD de Iasi, Florin Constantinecu recunoaste ca impozitarea apiculturii este o prostie. Mai sunt si alti parlamentari ai puterii care recunosc asta si care catalogheaza drept fiind o ideotenie impozitarea apiculturii.

Da scrisoare este aceea care a circulat pe internet dar la care am facut cateva modificari . Aceasta scrisore ampreuna cu o lista de semnaturi a apicultorilor din sat , a ajuns prin intermediul primarului nostru la dl . senataor Constantinescu si care a facut interpelarea le multumesc la amndoi
rasai

Mesajde reformistul » 26 Feb 2013, 23:29

rasai scrie:
reformistul scrie:In urma scrisorii pe care am trimis-o catre cei 588 de parlamentari, iata ca parlamentarii puterii (USL)incep sa aiba opinii in acest sens. Senatorul PSD de Iasi, Florin Constantinecu recunoaste ca impozitarea apiculturii este o prostie. Mai sunt si alti parlamentari ai puterii care recunosc asta si care catalogheaza drept fiind o idiotenie impozitarea apiculturii.

Da scrisoare este aceea care a circulat pe internet dar la care am facut cateva modificari . Aceasta scrisore ampreuna cu o lista de semnaturi a apicultorilor din sat , a ajuns prin intermediul primarului nostru la dl . senataor Constantinescu si care a facut interpelarea le multumesc la amndoi

Foarte bine. Ma bucura cand vad ca oamenii iau atitudine si ridica capul. :)
reformistul

Mesajde reformistul » 27 Feb 2013, 10:58

Interpelare in Senatul Romaniei:

Interpelarile senatorului pentru apicultura publicate integral de Agerpres si alte publicatii din Iasi.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/ ... nt&print=1

ÎNTREBARE

Adresată: Domnului Ministru Daniel CONSTANTIN

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

De către domnul senator: Florin CONSTANTINESCU

Circumscripţia electorală: Nr. 24
Colegiul uninominal: Nr. 3 - Iaşi
Grupul Parlamentar: PSD

Obiectul întrebării: Situaţia apicultorilor din România

Stimate domnule Ministru,

În cadrul audienţelor acordate la Biroul Senatorial teritorial am avut discuţii cu mai mulţi crescători de albine din zona Paşcani, judeţul Iaşi, aceştia arătându-şi, printre altele, şi nemulţumirea cu privire la impozitele care au apărut în domeniul agricol - Ordonanţa de Guvern nr. 8 din 23 ianuarie 2013, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003, privind Codul Fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale.
Domnule Ministru, aşa după cum bine ştiţi, sectorul apicol nu primeşte subvenţii de la stat, cum se întâmplă cu sectorul zootehnic, unde se acordă sume de bani pe cap de animal anual. Albina este o insectă care trăieşte în sezonul activ 40-45 de zile, lucru care nu poate fi comparat cu animalele subvenţionate (oi, vaci, etc.) şi care au o durată de viaţă mai lungă, iar producţia de carne, lapte, lână, nu se rezumă la doar 3 luni anual. Activitatea productivă a albinei, depinde în totalitate de condiţiile meteorologice şi variază de la regiune la regiune în România. Familia de albine roieşte, adică regina şi majoritatea albinelor mature pleacă din stup, rămânând stupul gol, fără a se putea controla acest lucru.
Se efectuează stropiri ale culturilor, iar albinele mor din cauza substanţelor folosite.
Familiile de albine pot muri în perioada sezonului rece, numai în judeţul Iaşi, în iarna 2011-2012 s-a înregistrat o mortalitate de cca 30% din efectivul de familii deţinut de apicultori, din diferite motive - moartea reginei, hrană insuficientă etc. O producţie mulţumitoare care poate acoperi cheltuielile făcute de către apicultor şi care poate aduce un minim de profit apare la 3-4 ani, pe când, la animale, producţia este constantă în fiecare an.

Domnule Ministru,

Pentru a veni în sprijinul crescătorilor de albine, cu date cât mai concludente, vă rog să-mi comunicaţi punctul de vedere al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu privire la această situaţie.

Vă mulţumesc.

Solicit răspuns scris şi oral

ÎNTREBARE

Adresată: Domnului Ministru Daniel CHIŢOIU

Ministerul Finanţelor Publice

De către domnul senator: Florin CONSTANTINESCU

Circumscripţia electorală: Nr. 24
Colegiul uninominal: Nr. 3 - Iaşi
Grupul Parlamentar: PSD

Obiectul întrebării: Impozitele aplicate sectorului apicol

Stimate Domnule Ministru,

Asociaţia Crescătorilor de Albine din România, ca singură asociaţie cu acoperire naţională, înfiinţată în anul 1958, a asigurat dezvoltarea acestui sector, reprezentând interesele tuturor apicultorilor din România.
Cu sprijinul statului român a fost asigurat un cadru tehnic, organizatoric şi legislativ pentru desfăşurarea în bune condiţii a acestei profesii.
Apariţia Ordonanţei de Guvern nr. 8 din 23 ianuarie 2013, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003, privind Codul Fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, a creat nemulţumiri în rândul apicultorilor, deoarece, potrivit celor declarate de aceştia, o astfel de îndeletnicire nu aduce venituri constante, producţia de miere este influenţată de condiţiile meteorologice din fiecare anotimp, iar măsura nu va face decât să crească preţul mierii şi apariţia de produse contrafăcute. Apicultorii erau scutiţi de impozite tocmai în ideea de a fi încurajaţi să-şi extindă afacerea şi să investească în producţia ecologică de miere. Impozitarea va duce la renunţarea la această meserie a unui număr mare de apicultori, datorită cheltuielilor care se fac cu menţinerea stării de sănătate a familiilor de albine. Se cunosc pierderile mari de familii de albine la nivel mondial şi, în consecinţă, va avea efecte negative pe toate liniile, creşterea şeptelului nemaifiind o prioritate pentru apicultori.

Domnule Ministru,

Pentru a veni în sprijinul crescătorilor de albine cu informaţii cât mai exacte, vă rog să-mi comunicaţi modul de calcul pentru normele de venit prevăzute în Ordonanţa de Guvern nr. 8/2013.

Vă mulţumesc.

Solicit răspuns scris şi oral

Cu deosebit respect,
Senator PSD,
Florin CONSTANTINESCU
25 februarie 2013

http://flacaraiasului.info/senatorul-fl ... -pe-albine

http://newspascani.com/index.php?option ... Itemid=586
reformistul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA