Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Distanta stupinei de localitati/vecini

Mesajde Bambucha » 04 Feb 2015, 00:05

Cred ca ai creste in ochii multora daca ai gasi o fereastra de 30 de min sa o faci. Argumente "sa pice" propunerea sunt destule!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Florin Dobre » 04 Feb 2015, 00:09

Daca n-o s-o faci acum cand ai ocazia, mai tarziu iti va parea rau...Uite ma puteam sa contribui si eu cu o vorba direct la sursa.
Go for it! :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde paul » 04 Feb 2015, 09:03

@ Caline, ce sa mai cresc, am crescut ... suficient (1,9 m si 0,1 to) ? :lol: Toti ma vad ... bine crescut ! :lol:
Incerc sambata sa-mi fac timp in pauza de masa. Sediul institutiei mele este foarte aproape de cabinetul parlamentarului respectiv ( cam 50m)!
@ Florine, se zice ca in viata sa-ti para rau ... de ce n-ai facut ! Chiar nu vreau sa-mi para rau de treaba asta !
Pentru cei care ma "suspectau"ca as fi pesedist ... daca eram, acum discutam cu domnul respectiv ca-ntre colegi. Asa discut din postura cetateanului cu jalba-n protap ! ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde reformistul » 08 Feb 2015, 16:19

Pana una alta cam asta a iesit, cine mai are comentarii sa le adauge pana a intra la vot modificarea ;)
Fişiere ataşate
2.jpg
3.jpg
reformistul

Mesajde reformistul » 08 Feb 2015, 16:19

Continuarea
Fişiere ataşate
4.jpg
5.jpg
reformistul

Mesajde reformistul » 08 Feb 2015, 16:21

Si ultima
Fişiere ataşate
6.jpg
reformistul

Mesajde proapi » 08 Feb 2015, 18:01

Articolul 4 din regulament nu concorda cu articolul 13 din lege, ambele trebuie sa specifice acelasi lucru, 10 m fata de drumuri publice si 5m fata de vecini, in caz ca nu se poate atunci ramane gardul de 2 m (inaltime.... si la 2 m fata de ultimul stup).
O treaba buna e distanta fata de stupinele de crestere, 10 km fata de cele de multiplicare si 20 km fata de cele de elita, acum cred ca trebuie gandit si la existenta unui laborator national de certificare a rasei!
proapi

Mesajde alt stupar » 08 Feb 2015, 18:17

Reformistule, felicitari pentru implicare!
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Gheară Tăinuită » 08 Feb 2015, 19:25

bravos!
în sfârşit ceva concret...
Gheară Tăinuită

Mesajde proapis13 » 08 Feb 2015, 22:09

Art.4 daca ramane in formularea actuala NU poate fi respectat decat de maxim 10% din apicultori
NU vad art.13...sau nu se mai modifica :?: :?
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde kiloz » 08 Feb 2015, 22:27

Art.13. -interpretabil,de ce nu este specificat,vatra permanenta,sau periodica.Trebuie specificat unde nu ai voie sa amplasezi stupana.
-alin 3.-(3) Numărul familiilor de albine amplasate pe un teren, conform obligaţiilor
prevăzute la alin. (1) şi (2), este limitat de suprafaţa terenului respectiv si de baza melifera a zonei respectiva.

Art.1.sreglementarea pastoralului.-Cum se poate respecta distantele daca se acorda 50 m2 pentru pavilioane? Ce marime are un pavilion si cite familii are plasate in el!
Cum ramine ca document unic sa fie Carnetul de Stupina!
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde Trantorul@ » 08 Feb 2015, 23:41

Ma bucur ca se face ceva, dar .... punctul 4. articolul 6 pct. 3 si 4 e facut pentru un cerc restrans ....
...
pct. 3. - de ce sa ma autorizez ca si stupina de multiplicare sa vand roi ( tot material biologic este) .... cand io cresc albine de astea proaste de paici ???

pct. 4. - daca ma autorizez sa zicem stupina de multiplicare automat legea ma ajuta sa-i mut pe vecini pe motiv ca au alte rase sau hibrizi daca am pile ..... chiar daca nu-i asa ..... nu era bine sa se specifice cine doreste sa faca asa ceva sa se mute in zona izolata fara vecini pe raza asta ....

pct. 5. - ce sa mai autorizezi cand clocaie tara asta de toate rasele si hibrizi , ce faci le interzici la cei autorizati sa creasca ce vrea muschiu lor , ca nu vad se se scrie nimic , aaa sau se fac niste programe la punctul 1 si li se baga pumnu in gura acolo ??? si uite asa vor ramane doar cativa care "trebuie" ca si in toate domeniile care vor vinde material biologic ....

Articolul asta e facut doar pentru "smecherii apiculturii" mai vin si cu o complectare ca pot exista doar x stupine de multiplicare si de elita si .....
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde proapis13 » 08 Feb 2015, 23:49

Trantorul@ scrie: pct. 4. - daca ma autorizez sa zicem stupina de multiplicare automat legea ma ajuta sa-i mut pe vecini pe motiv ca au alte rase sau hibrizi daca am pile ..... chiar daca nu-i asa ..... nu era bine sa se specifice cine doreste sa faca asa ceva sa se mute in zona izolata fara vecini pe raza asta ....

Asta este o parere gresita si interpretabila de ambele parti...nu poti muta vecinii...poti fi mutat...in afara localitatii... :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Florin Dobre » 08 Feb 2015, 23:53

Referitor la pct. 4 eu inteleg altfel.
La prima citire asa pare...obtin autorizare si astfel ii oblig pe ceilalti sa se mute. Raman singur pe baza melifera. Numai acest aspect si deja imi pare in neregula.
La a doua citire inteleg ca trebuie demonstrat ca apicultorii(ceilalti) din zona respectiva detin alte rase sau hibrizi. Nu se vorbeste de o rasa anume. Se are in vedere termenul generic si destul de larg de rasa locala.

Cine stabileste exact ca albina mea e mai locala decat a ta?!In baza carui standard?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde reformistul » 08 Feb 2015, 23:56

ghitacusman scrie:este egal cu 0 , ZERO ,modificarea art 2 (unde ,chipurile,se face referire la constitutie ) ,daca cel neinscris in asociatie nu poate beneficia de documente care-i sant necesare si care sant eliberate numai celor din asociatie .Ma bucur ca lucruri din vechea lege pot fi repuse la locul lor .

Art. 2 trebuie sa respecte Constitutia Romaniei. Sunt apicultori care stau in stationar cu 10-15 familii sau mai putin sau mai mult si nu-i putem obliga sa se asocieze. Corect?
reformistul

Mesajde reformistul » 09 Feb 2015, 00:04

In ce priveste restul parerilor le adun si le pun in vedere legiuitorului. Sunt si cateva mici probleme care trebuie reglate. La forma actuala au contribuit mai multe capete si voi incerca sa pun in vedere aspectele pe care le vedeti ca nefiind in regula pentru a fi corelate si asezate intro forma cat mai aproape de corectitudine. Cine poate mai mult este invitat sa ajute. ;)
reformistul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA