Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: LEGEA APICULTURII - PROIECT

Mesajde Dragos2006 » 21 Noi 2012, 10:33

Luni 26 noiembrie la MADR va avea loc intalnirea dintre reprezentantii ministerului si cei ai formelor asociative apicole.
Pe un forum apicol privat au fost discutii incendiare pe marginea acestui proiect de lege asa ca stim la ce ne asteptam pentru luni.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde romikele » 21 Noi 2012, 17:54

nellu.ar scrie:Doamna Dana Chirca,nu ar fi fost mai democratic sa invitati la minister reprezentantii tuturor asociatiilor apicole existente si apoi sa amendati impreuna legea existenta??? Inca ne bantuie metodele ceausiste,da pana cand ma fratilor?!?!

D.le, de unde ai scos perlele astea?
Dupa cum a afirmat si dragos2006, astfel de invitatie a fost facuta deja, proiectul expus in acest topic reprezinta doar un draft, un material pe baza caruia sa se poata purta discutiile.
La Sighisoara au fost asteptati absolut toti cei interesati de discutii cu invitatii din MADR, APIA, ANARZ, etc., unde puteau pune intrebari si afla raspunsuri.
Din pacate doar cativa au facut acest pas, ceilalti, in necunostinta de cauza, au ramas sa faca zgomot precum cainii la luna.
Deja s-au operat unele modificari in urma sugestiilor facute pana acum, asa ca mai usor cu insultele si acuzele, permanent exista loc de dialog, ramane doar sa demonstram ca putem sa-l purtam pe un ton civilizat.
Nimeni si nimic nu va opreste sa faceti propuneri si sugestii, totul e perfectibil, deja s-a demonstrat acest lucru, chiar daca e loc de mai bine.
romikele

Mesajde Dragos2006 » 21 Noi 2012, 18:02

Si sa spunem si adevarul pana la capat ! TOATE ASCIATIILE , INCLUSIV BATRANA ACAR , STIAU DE ACEASTA INTALNIRE CU REPREZENTANTII MINISTERULUI DE LA SIGHISOARA , CA SUNT PREA COMOZI SA VINA LA ASTFEL DE INTALNIRI E TREABA LOR !
Sunt curios sa vad luni cine se va prezenta la sedinta.
Dragos2006

Mesajde lucky5strike » 21 Noi 2012, 18:25

Acest topic dezbate de 8 zile problema proiectului si atitudinea noastra pe ea este foarte clara.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde nicus » 21 Noi 2012, 18:49

romikele scrie:..Din pacate doar cativa au facut acest pas, ceilalti, in necunostinta de cauza, au ramas sa faca zgomot precum cainii la luna.
Deja s-au operat unele modificari in urma sugestiilor facute pana acum......

Daca ati fost la intalnire si ati rezolvat/discutat problemele... Ce modificari deja s au facut?
De ce mai simtiti nevoia sa scrieti si aici, atat timp cat ati fost acolo? Toti ati fost acolo...
Ceva CONCRET s a discutat? Ce ANUME? Ce ati rezolvat? Suntem ochi si urechi, dar pe puncte 1). 2)...ca in lege,
poate venim si noi cu o idee (MAI BUNA) daca se primesc idei mai bune....
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde Dragos2006 » 21 Noi 2012, 18:54

Pozitia noastra unitara si oficiala se va prezenta luni la Bucuresti .

Discutia concret pe puncte se desfasoara pe un forum apicol privat .
Ultima oară modificat de Dragos2006 pe 21 Noi 2012, 18:56, modificat 1 dată în total.
Dragos2006

Mesajde lucky5strike » 21 Noi 2012, 18:55

Nu e nici o exagerare in ce spune nellu.ar, e doar un punct de vedere...

In rest:

1. Notati ca prima reactie aici a venit de la proapi.
2. Notati ca fiecare da pe la targ cand/cum poate.
3. Notati ca legea se transeaza la masa, in sala albastra, nu in vacarmul targului.

O lege buna se va face cu viziune realista si propuneri concrete.

Lasati aroganta, reprosuri si nervi acasa.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 21 Noi 2012, 18:57

Dragos2006 scrie:Pozitia noastra unitara si oficiala se va prezenta luni la Bucuresti .

Poate pana atunci veniti si cu contributiile voastre...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Dragos2006 » 21 Noi 2012, 18:58

Profesore cum iti inchipui ca intalnirea de la Sighisoara a avut loc in targ ?
Sedinta cu ministerul a avut loc intr-o sala eleganta unde asociatiile si-au exprimat punctul de vedere .
Dragos2006

Mesajde lucky5strike » 21 Noi 2012, 19:07

Deci, la lege mergem la sala albastra, fara alte combinatii, odihnit, pe masa cu un pahar de apa si cu lectia stiuta pe de rost.

PS: concret concret, revenim la subiect, propuneri.

:!:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Dragos2006 » 21 Noi 2012, 19:25

e simplu ca buna ziua ! un apicultor care nu doreste nici un fel de sprijin financiar are doar doua drumuri de facut . Unul la primarie pt. inregistrarea in registrul agricol si un drum la DSV unde va fi luat in evidenta si i se vor elibera numerele de ordine (crotalii ) pentru stupii detinuti . Atat si nimic mai mult . Cine vrea bani europeni sau de aiurea e alta mancare de peste . Legea trebuie sa se refere la COLECTIVITATEA APICOLA ROMANA si nu la cazuri speciale.

sa nu uitam ca apicultura este o ramura minora a zootehniei , oare exista o lege a ciobanitului , o lege a vacaritului , o lege a crescatorilor de suine ?????
Dragos2006

Mesajde Dila Daniel » 21 Noi 2012, 19:30

obligativitatea crotalierii...o fi buna,dar modificata eventual.
Cu posibilitatea de a putea refolosii tablitele in cazul schimbarii lazii sau mortalitatii\vanzarii familiei respective.
Cu o evidentza undeva...dar posibila.
Familia de albine nu este vaca.O cumpar si o mulg zeci de ani...
Un organism biologic cu o activitate parabolica...este altceva!
dupa mine ,la placute...asi renuntza la OBLIGATIVITATE(am mai afirmat asta anterior in topic-scuze de repetare)
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde lucky5strike » 21 Noi 2012, 19:52

Un animal crotaliat e unul... si 10 ani sta cu stanta pe ureche.
Pe cand o familie de albine... pardon, o lada... in lada asta se pot perinda anual 1-2 unitati biologice. Tine cineva evidenta in carnetul stuparului pe baza placutei de 11 cifre?
Ce faci primavara cand ai lejer mai putine familii decat placute? Nu are sens crotalierea, asa cum e ea acum.
De veterinari n-avem alta nevoie, decat sa ridice probe trimestriale de analiza.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde proapi » 21 Noi 2012, 20:16

Mi se pare irational sa lucrezi pe un "draft" cand exista o lege si se poate lucra pe ea... :oops:
Cred ca micile asociatii inghit orice, numai sa faca dovada ca exista si sunt bagate in seama, tacit sau nu, fortati de imprejurarile cu banii europeni au inghitit variantele propuse de lege pe promisiuni pe care nu le inteleg nici ei...

Am mai scris ca productia apicola nu trebuie ingradita si limitata de nicio obligatie. Celebrul ordin de identificare a stupilor si stupinelor, va ajunge sa fie modificat, in fapt sa mascheze un fiasco...nu ajuta cu nimic apicultorii si nici miscarile de familii de albine care multe dintre ele s-au facut doar pe hartii si nu si in realitate... O cheltuiala in plus care nu dovedeste nimic...cine plateste? prostie sau interes?

Pentru clubul de la Buzau, cu forum privat, ce fundamentare prezentati la modificarea legii, daca insistati cu dispozitii finale de tot rasul european sa nu va mirati cant totul se va intoarce impotriva voastra... :shock:
proapi

Mesajde cantemir » 21 Noi 2012, 20:17

Art. 2. Definiţii:
În înţelesul prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele definiţii:
a) apicultura - ştiinţa care se ocupă cu creşterea şi îngrijirea raţională a albinelor, în scopul folosirii produselor lor şi polenizarea florei entomofile; ramură agricolă din sectorul zootehnic ce cuprinde activitatea de creştere, reproducţie, ameliorare şi exploatare a albinelor melifere;
b) ...
c) apicultor - persoană care practică apicultura şi care deţine, creşte sau exploatează familii de albine;
Deci apicultorul e persoana care practica stiinta.
Eu ce-oi mai fi: ca n-am nimic de-a face cu stiinta.
Salutari colegilor mei, academicienii!
Gluma ca gluma, dar parerea mea e ca o lege ca sa fie dreapta, trebuie sa fie simpla, clara, si la obiect. Toti ciucurasii care o impodobesc sunt pusi doar pentru a da batai de cap celor ce vor s-o respecte, si portite de scapare celorlalti.
cantemir

Mesajde Dragos2006 » 21 Noi 2012, 20:30

proapi scrie:
Pentru clubul de la Buzau, cu forum privat, ce fundamentare prezentati la modificarea legii, daca insistati cu dispozitii finale de tot rasul european sa nu va mirati cant totul se va intoarce impotriva voastra... :shock:

Mitica esti in eroare !!! forumul privat este administrat de la Ploiesti ! :D In fapt axa Ploiesti - Constanta.

Ca acar reprezinta acum o minoritate de stupari este o realitate si trebuie sa tinem cont de acest fapt .

NU MAI TRAIM IN COMUNISM , EU NU VREAU SA FIU REPREZENTAT DE ACAR !!!! Vreau sa traiesc liber si sa nu fiu obligat sa ma inscriu intr-o asociatie asa cum au facut comunistii in anii 50 - 60.
Dragos2006

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA