Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Proiect ordonanta impozitare.

Mesajde Cristian IONITA » 24 Ian 2013, 20:50

sa te tii acum la cate subiecte pe tema: "n familii" intr-o singura cutie o sa avem

si ca sa nu fim carcotasi pana la capat sa privim si partea buna a lucrurilor .... o sa cam cada preturile absurde care se cereau pe asa zisele familii de albine ...
Ultima oară modificat de Cristian IONITA pe 24 Ian 2013, 20:51, modificat 1 dată în total.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde frantescu » 24 Ian 2013, 20:50

3% sau 16% ?
Art. 74: Calculul şi plata impozitului aferent veniturilor din activităţi agricole
(1) Impozitul pe venitul din activităţi agricole se calculează de organul fiscal competent prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului anual din activităţi agricole stabilit pe baza normei anuale de venit, impozitul fiind final.
frantescu

Mesajde XXL » 24 Ian 2013, 20:51

o intrebare pt donbazil:stiai ce iti pregatesc javrele astea pe care le-ai votat?
...in alta ordine de idei ar trebui sa ne pregatim de un pastoral in piata constitutiei.pt ca pana nu trimitem javrele inapoi de unde au venit nu o sa le vina mintea la cap :evil:
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Adevarul despre impozitare

Mesajde Mircea_63 » 24 Ian 2013, 20:52

Dragi colegi!

Daca vine cineva si va spune:
-Vrei albine? OK, dai si tu o bere pe an pentru fiecare stup.
ati fi deacord?

Sa o luam incet: in medie, in Romania se obtin 10kg miere/stup. Daca ar fi 9.8 lei kilogramul, rezulta un venit de 98 lei/an/stup.

(4) În cazul contribuabililor care realizează venituri băneşti din agricultură, potrivit prevederilor art. 71 lit. d), prin valorificarea produselor vândute către unităţi specializate pentru colectare, unităţi de procesare industrială sau către alte unităţi pentru utilizare ca atare, impozitul se calculează prin reţinere la sursă prin aplicarea cotei de 2% asupra valorii produselor livrate, începând cu data de 1 ianuarie 2009, impozitul fiind final.

Citiţi mai mult: http://legeaz.net/legea-571-2003-cod-fiscal/art-74

Stiu ca PFA-urile platesc 3% din venit. Legea asta 571-2003/art 74 zice chiar de 2%. Adica 1.96 lei/stup

Eu personal, m-am declarat de multa vreme pentru contra la guvernu asta. Si la impozite sunt pentru contra...dar daca tot produce un stup peste 1000 euro pe an (dupa cum spune prof. Ursu), 2-3 lei pe stup, cat de o bere...merge.

Nu sunt contabil. Daca cineva stie sigur ca e altfel...sa spuna, dar cu trimiteri la lege.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde geangu » 24 Ian 2013, 20:54

Mircea_63 scrie:Daca ai avut pfa pana acuma, platesti ce plateai si pana acuma si in plus 3% calculat la aceasta norma de venit, adica 2.94/stup

pana acuma a fost impozit 0, deoerece apicultura era scutita de impozit.ma indoiesc ca va fi tot 0 de acum inainte
geangu

Mesajde Mircea_63 » 24 Ian 2013, 20:55

ART. 74
Calculul şi plata impozitului aferent veniturilor din activităţi agricole
(1) Impozitul pe venitul net din activităţi agricole se calculează prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului net, determinat pe bază de norme de venit, cât şi în sistem real, impozitul fiind final.
(2) Orice contribuabil care desfăşoară o activitate agricolă prevăzută la art. 71 pentru care venitul se determină pe bază de normă de venit are obligaţia de a depune anual o declaraţie la organul fiscal competent, până la data de 25 mai inclusiv a anului fiscal, pentru anul în curs. În cazul unei activităţi pe care contribuabilul începe să o desfăşoare după data de 25 mai, declaraţia se depune în termen de 15 zile inclusiv de la data la care contribuabilul începe să desfăşoare activitatea.
(3) În cazul unui contribuabil care determină venitul net din activităţi agricole pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă, acesta este obligat să efectueze plăţi anticipate, aferente acestor venituri, la bugetul de stat, la termenele prevăzute la art. 82 alin. (3).
(4) În cazul contribuabililor care realizează venituri băneşti din agricultură, potrivit prevederilor art. 71 lit. d), prin valorificarea produselor vândute către unităţi specializate pentru colectare, unităţi de procesare industrială sau către alte unităţi pentru utilizare ca atare, impozitul se calculează prin reţinere la sursă prin aplicarea cotei de 2% asupra valorii produselor livrate, începând cu data de 1 ianuarie 2009, impozitul fiind final.
Mircea_63

Mesajde geangu » 24 Ian 2013, 20:57

plus ca la fisc nu apare cati stupi ai in pfa
geangu

Mesajde frantescu » 24 Ian 2013, 20:59

adica 2% din valoarea incasata pe miere, nu?
frantescu

Mesajde Mircea_63 » 24 Ian 2013, 21:01

Geangu, chiar daca era agricultura scutita de impozit, nu-ti dadea nimeni pensie si asigurari sociale gratis. Una-i impozitul si alta sunt contributiile la sanatate si pensii. Alea sunt contributii, nu impozite.

Deci era scutita de impozit pe venit. Dar ca PFA trebuia sa iti platesti banii de pensie si de sanatate. CAS si CASS macar la minimum pe economie. Aia a ramas tot asa, Doar se adauga noul impozit pe venit. 3% pentru PFA sau poate doar 2% pentru articolul ala citat mai sus.

Nu, Frantescule! 2% din norma de venit...sau 3...
Mircea_63

Mesajde pab » 24 Ian 2013, 21:05

"unificare cotei de impozit de 16% pentru veniturile din activitati agricole, impozitul stabilit de organul fiscal competent, fiind impozit final;"
Cititi link-urile puse de colegi de pe hotnews si mediafax, care se refera la subiect, o sa vedeti ca se refera la 16% din norma de venit, asadar calculele mele sunt relativ corecte, prin adaugarea de restul de taxe-cass, cas, somaj, cel putin pt pfa se ajunge la 32 lei/stup. cititi bine si apoi postati
trecut. prezent. viitor. toate sunt legate
pab

Mesajde geangu » 24 Ian 2013, 21:10

Mircea_63 scrie:Geangu, chiar daca era agricultura scutita de impozit, nu-ti dadea nimeni pensie si asigurari sociale gratis. Una-i impozitul si alta sunt contributiile la sanatate si pensii. Alea sunt contributii, nu impozite.

Deci era scutita de impozit pe venit. Dar ca PFA trebuia sa iti platesti banii de pensie si de sanatate. CAS si CASS macar la minimum pe economie. Aia a ramas tot asa, Doar se adauga noul impozit pe venit. 3% pentru PFA sau poate doar 2% pentru articolul ala citat mai sus.

nu se platea nici cas si nici cass

http://www.legalis.ro/2012/06/27/ghidul ... le-fizice/
geangu

Mesajde frantescu » 24 Ian 2013, 21:12

frantescu

Mesajde pab » 24 Ian 2013, 21:19

ma dau batut. Mircea 63 si Frantescu citati articole care nu au legatura cu apicultura, care nu s-au aplicat niciodata in apicultura, cum ar fi retinerea impozitului la sursa.
Ultima oară modificat de pab pe 24 Ian 2013, 21:20, modificat 1 dată în total.
trecut. prezent. viitor. toate sunt legate
pab

Mesajde geangu » 24 Ian 2013, 21:20

geangu scrie:
Mircea_63 scrie:Geangu, chiar daca era agricultura scutita de impozit, nu-ti dadea nimeni pensie si asigurari sociale gratis. Una-i impozitul si alta sunt contributiile la sanatate si pensii. Alea sunt contributii, nu impozite.

nu se platea nici cas si nici cass

http://www.legalis.ro/2012/06/27/ghidul ... le-fizice/

iar la celelalte pfa uri doar cass este obligatoriu pe langa impozit
geangu

Re: Adevarul despre impozitare

Mesajde LUCIAN AVRAM » 24 Ian 2013, 21:32

stiu eu cine stie , ala de este online ..... :shock:
LUCIAN AVRAM

Mesajde Mircea_63 » 24 Ian 2013, 21:35

pab scrie:ma dau batut. Mircea 63 si Frantescu citati articole care nu au legatura cu apicultura, care nu s-au aplicat niciodata in apicultura, cum ar fi retinerea impozitului la sursa.

pab, nu e vorba de dat batut sau nu. :D Sper sa nu fie cum spui si cred ca si tu ti-ai dori in acest caz sa nu ai dreptate.

Un PFA care face comert, sau un SRL -de exemplu- are de ales (avea, ca acum nu mai are de ales) intre a plati 16% impozit pe profit sau 3% impozit pe venit.

Profit = venit - cheltuieli

Cum toti suntem baieti destepti.... cheltuielile foarte mari si rezulta 16% din nimic = canci.

Acuma au bagat obligatoriu 3% din venit. Ca ai sau nu profit, e treaba ta. De retinut ca nu-i profitul ca venitul....
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA