Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Distanta stupinei de localitati/vecini

Mesajde adytza » 10 Feb 2015, 13:32

Referitor la distantele fata de drumurile publice,etc. in lege scrie 10m iar in regulment 25m.Nu se mai face nicaieri referire la calea ferata(foarte important de mentionat). Consider ca 10 m e cel mai corect.
Regulamentul nu lamureste din cine este formata comisia,in subordinea cui lucreaza,cum sunt alesi membrii si cum delibereaza. Cumva, cine va avea pile la comisie va fi avantajat? Cine are interes sa se ajunga aici?
adytza

Mesajde valter » 10 Feb 2015, 20:59

Legile sunt facute sa apere pe cei care pot beneficia de prescriptiunile ei...nicidecum sa prejudicieze pe marea majoritate.
Din ceea ce a pus reformistul in discutie este absolut OK.

Singurul lucru care ar fi putut fi interpretat din ceea ce PSD-istii incercau sa impuna la art. 13/ 2/2 era urmatoarea sintagma '' consiliile locale ale primariilor pot decide scoaterea stupinelor in afara localitatilor in caz de incident''... daca aceasta formulare este NULA legea poate sa ma oblige la orice vrea ia...ca-s regulamentar.

Salut, cu mult respect, pe reformistul.

Un moldovean, de la Constanta.
valter

Mesajde Trantorul@ » 10 Feb 2015, 21:34

valter scrie:Legile sunt facute sa apere pe cei care pot beneficia de prescriptiunile ei...nicidecum sa prejudicieze pe marea majoritate.
Din ceea ce a pus reformistul in discutie este absolut OK.

SI daca as gandi in felul acesta as fi tacut si m-as fi rugat in liniste fara sa ma auda nimeni sa ramana asa , daca as fi participat le respectiva " marsavie " m-as fi rugat sa nu afle nimeni .... nicidecum sa mai si semnalizez ..... dupa cum scriam , legile se fac pentru cercuri restranse si cu dedicatie!!! Mama nostra de natie de .....

Semneaza .....

Un flamand si rupt in c*r cu matci trirasiale .... facut de cel ce o scris cele de mai sus!!!

Scuze colegu reformist da nu ma pot abtine ...
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde nicus » 10 Feb 2015, 22:11

NU avem , program de impadurire .
NU avem , control al calitatii mierii la raft .
Nu avem , acces la polenizarea platita .
NU avem , acces la asigurarea albinelor .
NU avem , decat idei despre rasa carpatina dar eliminam ce are acte .

Revin, cu ce .. o sa avem.
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde valter » 10 Feb 2015, 22:51

Trantorul@ scrie:
Un flamand si rupt in c*r cu matci trirasiale .... facut de cel ce o scris cele de mai sus!!!

Scuze colegu reformist da nu ma pot abtine ...

Te simti nejustificat!

Cu trirasialele si c.r... bateam in alta parte...sa fii voinic si sanatos.
Esti un baiat simtit.
valter

Mesajde Trantorul@ » 10 Feb 2015, 23:30

o fost un x dupa care o aparut si mesajul .... nu eram ferm convins unde bati ....de aia ii asa frumoasa limba ceea romaneasca ...

Sa inteleaga toti ca indeplinesc conditiile de ferma de multiplicare si m-as fi putut autoriza si sa ma bucur , dar nu mii se pare ok ii o lege marsava !!!

M-am saturat de marsaviile din lumea asta ....

Asemenea!

SI ar mai trebui o complectare cat mai severa la lege pentru cei ce umbla cu cioara vopsita !!! si poate se gandesc de doua ori atunci daca se merita sau nu ...
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde reformistul » 11 Feb 2015, 00:06

Ca sa nu intru in polemica cu nimeni, sa fiu diplomat, am sa spun doar urmatorul lucru: pentru a muta un chibrit de la locul lui iti trebuie si vointa si dorinta si putinta. Eu doar incerc sa ajut, nu-mi asum x sau y element. Daca o vor face altii mai bine decat mine, atunci multumirea mea sufleteasca va fi si mai mare. Multumesc tuturor celor care si-au exprimat parerea sau si-o vor exprima in continuare deoarece voi aduna toate aceste aspecte si voi incerca sa le schimbam pe cele care nu concorda cu corectitudinea din cadrul propunerilor.

Important e sa imbunatatim cu cat putem si sa nu lasam chiar la mana unor oameni care fac doar politica si nu prea au treaba cu domeniul apicol, dar trebuie sa schimbe o lege sau sa o dea.

P.S. - Va salut si eu domnule Valter, cu acelasi respect.
reformistul

Mesajde nicus » 11 Feb 2015, 00:36

Draga reformistule,

Intreaba i pe domnii mai sus pusi , care este rolul acestei Comisii judetene de baza melifera ?

Atributii de genul, centralizeaza, inventariaza, elibereaza gratuit, analizeaza litigiile, pot fi facute de o secretara si un politist (doar la nevoie) .
Pentru ce anume o COMISIE? Care este de fapt rolul REAL al acesteia? Cine o plateste? In cat timp raspunde solicitarilor apicultorilor?

Dar daca in atributiile acestei comisii s ar scrie:
-Este responsabila de impadurirea cu minim 5% din suprafata existenta in judetul reprezentat, in cursul fiecarui an calendaristic.
(in caz de neindeplinire, luandu se x , y masuri ) .

Se poate face asa ceva?
ATUNCI, aceasta comisie va face si ea ceva si nu va consuma din buget inutil.
nicus

Mesajde Dila Daniel » 11 Feb 2015, 00:37

legea "mea",pentru apicultorii romani ar avea doar trei puncte :geek:

1-sa ii declare la primarie(registrul agricol)
2-sa ii inregistreze DSV.
-sa imi dea numerele de inregistrare si carnetul de stupina.(contra cost)
-sa imi preleveze proba anuala(contra cost) si sa imi emita inscris oficial,cu rezultatul.
-sa imi faca analize la cerere(tot contra cost) si sa-mi emita inscris oficial,cu rezultatul
3-sa cunoasca si sa respecte codul de practica al stuparilor(unul actualizat/imbunatatit)...care sa prevada si sanctiuni
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde peterneamt » 11 Feb 2015, 01:39

Unele lucruri sau fapte nu pot fi reglementate legal fără a crea inechităţi sociale şi ar trebui să rămână legi nescrise sau ale bunului simţ........
Un om cu capul pe umeri sper că poate înţelege că: de cât o lege, care nu ajută albinele şi implicit apicultorii ......mai bine fără nici o lege şi atunci apicultura şi biodiversitatea vor prospera !
Cei ce au condus România înaite de revoluţie au ajutat apicultura fiind convinşi că fără albine nici agricultura nu va supravieţui ........pe actualii nu îi interesează decât câştigul lor.........vizita-iar DNA-ul ! :twisted:
peterneamt

Mesajde adytza » 11 Feb 2015, 02:05

In loc sa simplificam actuala lege si sa o facem mai functionala, ne straduim cum sa o facem cat mai stufoasa. Stiti ce cred eu? Ca in final dupa ce iese de la vot vor disparea articolele de care va bucurati acum(gen scutiri de impozite,ITP etc) si vor ramane cele care mai mult ne impiedica in desfasurarea activitatii, basca birocratie si alte contraventii in plus pentru apicultorii care fac pastoral, asa ca sa avem ce face.
adytza

Mesajde Dila Daniel » 11 Feb 2015, 02:31

Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde proapis13 » 11 Feb 2015, 09:25

Mai este un aspect pe care legiuitorii vad ca il omit
Acum 6 ani cand s-a inceput bulibaseala apiculturii fiecare apicultor trebuia sa arendeze o anumita suprafata de teren pentru amplasarea stupinei unde trebuia sa respecte distanta de 5 m fata de drumurile publice,etc si 2 m fata de hotarul cu vecinii....apoi suprafata alocata unei fam de albine de 5mp, inmultit cu 65 fam de albine,minimum la M141 ne da aproximativ 500 mp suprafata utila a unei stupine
Stimati legiuitori,daca voi veniti cu impunerea distantei minime de 25 m fata de vecini,hotare si drumuri publice,in conditiile in care suprafetele agricole in intravilan sunt faramitate si nu sunt pe latime mai mare de 25ml intre platuri atunci automat ne obligati sa mergem cu stupii in extravilan....pe pamantul cui ???...acolo se aplica alta lege...supraincarcarea bazei melifere...si aplicati amenzi si ne obligati
sa plecam si de acolo...unde ????
Lasati distanta cum a fost de 5m fata de drumuri publice si 2m fata de vecini... :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde dorindafi » 11 Feb 2015, 11:16

nuci in munti nu putem merge ca si acolo sunt propietari si hotare
dorindafi

Mesajde nicus » 11 Feb 2015, 12:10

Strict la propunerile in cauza:

1. Problemele referitoare la pastrarea, selectionarea, recunoasterea si promovarea la nivel mondial a rasei autohtone cu forta, (interzicerea importurilor)
e un mare fass si tine doar de interesele ce le stim sau vom afla cu siguranta pe parcurs.
Nu spun ca nu e corect sau sanatos sa avem rasa noastra cu tot ce trebuie insa, cine se ocupa de asa ceva sa creeze calitate si ATAT, nu sa se ocupe prima data de ingradirea circulatiei marfurilor.
Nici negrii, nici chinezii si nici romanii nu mai sunt tinuti la granite.
Spre exemplu , apicultorii din nordul Italiei coboara in sudul Frantei sau Spaniei pentru o iarna mai blanda. Nu rad astia de noi?

2. Art 18. C) conform modificarii art. 2) acesta trebuie sa dispara . De ce imi ceri placi pentru cei 2 stupi din balcon?
K) Marirea acestei amenzi de la 1000 la 10 000 ron, cu argumentul PROTECTIEI albinei si apicultorului. Noi, nu avem nici un fel de protectie!

Despre REGULAMENT:

1. De ce Art. 18.1 si nu Art. 21?
2. Art. 2/2 Sa se precizeze data de plecare? Dar ei ma pot ajuta sa ies din mocirla, atunci cand am scris ca parasesc locatia?
3. Art. (6/1) Cum adica repartizarea excedentului de fond melifer , cand s a spus la Art. (3/c) ca toata lumea va primi autorizatie ?
(6/2) In cat timp vor oferi raspuns la cererile apicultorilor?
(6/3) Care vize ca era vorba doar de autorizatia de pastoral? Astea ce mai inseamna?

Sa auzim .. de bine!
nicus

Mesajde mellis » 11 Feb 2015, 12:48

Daca cei cu transport marfa sunt nedreptatiti de lege - ies cu tirurile in strada si blocheaza drumurile.
Cei din agricultura ies cu tractoarele (in Franta si nu numai se intampla des)..
Ce ziceti de un protest cu stupul in spate sau camionul apicol ;)?
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA