Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Hotararea nr. 1050 privind PNA 2014-2016 Norme de aplica

Mesajde viorel55 » 08 Oct 2015, 21:51

Da, sunt de acord cu cele afirmate de Romikele, pe care il cunosc personal si pot afirma ca il consider un om serios.
Daca unii"au mazgalit niste hartii pe post de facturi" , au facut-o pe raspundere personala, asociatia nu a fost de fata cand ei au cumparat sau nu produsul respectiv,chiar daca APIA i-a obligat FORMAL sa semneze procese-verbale de predare-primire....
viorel55

Mesajde alt stupar » 08 Oct 2015, 21:52

Care ”voi” Paule ???
Uite, daca te incalzeste câta... ei bine, eu personal anul acesta am solicitat ZERO lei pe PNA. Stii de ce ? Uite asa, de-al drequ”, ca n-am avut timp :lol: de hartii. Asta ca sa fie bine lamurit !!!
Insa... a afirma ca toti cei care au beneficiat de PNA-ul asta-s niste smecheri nesimtiti si asta doar asa... pentru a scuza cumva propia neputinta... tradeaza altceva... valabil si la tine si la BH... exact genul ala de chibitz de peluza care intre doua seminteze de dovleac isi da cu cu parerea despre orice, egal ca n-are nici in clin nici in maneca.

Si acum referitor strict la PNA... mai oameni buni, inca nu este limpede ca sunt niste bani pentru apicultura, bani care in final ajung nu asa cum unii ar vrea... doi lei cinzeci la tot apicultoru” ci la cine este in stare sa indeplineasca niste conditii stabilite de catre cel care da banu” ?
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde cristian bh » 08 Oct 2015, 22:12

alt stupar scrie:Care ”voi” Paule ???
Uite, daca te incalzeste câta... ei bine, eu personal anul acesta am solicitat ZERO lei pe PNA. Stii de ce ? Uite asa, de-al drequ”, ca n-am avut timp :lol: de hartii. Asta ca sa fie bine lamurit !!!
Insa... a afirma ca toti cei care au beneficiat de PNA-ul asta-s niste smecheri nesimtiti si asta doar asa... pentru a scuza cumva propia neputinta... tradeaza altceva... valabil si la tine si la BH... exact genul ala de chibitz de peluza care intre doua seminteze de dovleac isi da cu cu parerea despre orice, egal ca n-are nici in clin nici in maneca.

Si acum referitor strict la PNA... mai oameni buni, inca nu este limpede ca sunt niste bani pentru apicultura, bani care in final ajung nu asa cum unii ar vrea... doi lei cinzeci la tot apicultoru” ci la cine este in stare sa indeplineasca niste conditii stabilite de catre cel care da banu” ?

Induiosator,...cum te fortezi sa explici unor chibiti,lucruri pe care ei tot incearca sa le puna pe tapet!
Pe bune alt stupare,...poti purta o conversatie de principiu unde eu, tu si paul sa fim exclusi,...din principiul discutiei??? :o
Dupa ce se termina eu raman in continuare chibitz,tu alt mare stupar si tot asa! :P
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde cristian bh » 08 Oct 2015, 22:19

viorel55 scrie:Da, sunt de acord cu cele afirmate de Romikele, pe care il cunosc personal si pot afirma ca il consider un om serios.
Daca unii"au mazgalit niste hartii pe post de facturi" , au facut-o pe raspundere personala, asociatia nu a fost de fata cand ei au cumparat sau nu produsul respectiv,chiar daca APIA i-a obligat FORMAL sa semneze procese-verbale de predare-primire....

Domnul @viorel55,lasam presupunerile la o parte,..vi se pare normal ca aderarea la o asociatie sa fie conditionata?
Daca am doi stupi si vreau sa fiu intr-o asociatie,,..care-i baiul?
Cand voi avea 50,.. atunci se poate pune problema pna!
cristian bh

Mesajde proapis13 » 08 Oct 2015, 22:36

cristian bh scrie:Daca am doi stupi si vreau sa fiu intr-o asociatie,,..care-i baiul?

Sunt menbru cu carnet in doua asociatii apicole,la una NU sunt inscris nici macar cu o fam de albine... :!:
Am mai scris si mai scriu,NU mi se pare normal ca inscrierea intr-o asociatie apicola
sa fie conditionata de detinerea unui anumit numar de stupi... :oops:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde alt stupar » 08 Oct 2015, 22:44

cristian bh scrie:
alt stupar scrie:

am ramas oarecum siderat de frontul comun facut de cei ce sunt acum marii apicultori,de tromful(daca stii jocul de cruce intelegi termenul) cu care ii plezniti peste bot pe cei care ar incerca sa obtina oarestece informatie clasaificata,

auzi ?
dar nu esti tu ala... tu sau TRANTORU, ca nu stiu de ce va tot confund ca pareti a fi frati intrale negativismului... deci nu esti tu ala care mai deunazi se vaita ca sunt prea multi stupi si prea multi apicultori in tara si va calca pe bombeuri ???
S”atunci ?
Ia si gaseste nene informatia, ca e publica... ori cumva au ”marii apicultori” vreo datorie la tine si-au uitat de ea ? :D
Cat despre intrarea in asociatie conditionata de ”pile”... bai, deci a facut D06 caterinca d”alde Paul intro seara si voi chiar ati luat-o de buna, asa-i ? :lol:
alt stupar

Mesajde cristian bh » 08 Oct 2015, 22:56

proapis13 scrie:
cristian bh scrie:Daca am doi stupi si vreau sa fiu intr-o asociatie,,..care-i baiul?

Sunt menbru cu carnet in doua asociatii apicole,la una NU sunt inscris nici macar cu o fam de albine... :!:
Am mai scris si mai scriu,NU mi se pare normal ca inscrierea intr-o asociatie apicola
sa fie conditionata de detinerea unui anumit numar de stupi... :oops:

Sper ca asociatia respectiva,....nu va considera un chibitz! :)
Ajungem usor,usor la esenta problemei,deci,atunci este normal ca cei ce sunt putin mai avansati si au accesat fonduri europene sa fie ei cei ce blocheaza pe altii sa poata accesa la randul lor?
Din meschinul calcul ca placinta impartita la mai multi nu ajunge suficient la ei?
cristian bh

Mesajde cristian bh » 08 Oct 2015, 23:00

Alt stupare,..referinte despre mine gasesti la colegul l5s! :lol:
Ce confunzi,cu cine confunzi,...nu ma doare capul!
o mai zic odata,..am stupi cati vreau sa am,...si nu protestez nimic! :D
cristian bh

Mesajde Trantorul@ » 09 Oct 2015, 00:29

alt stupar scrie:auzi ?

... tu sau TRANTORU, ca nu stiu de ce va tot confund ca pareti a fi frati intrale negativismului... deci nu esti tu ala care mai deunazi se vaita ca sunt prea multi stupi si prea multi apicultori in tara si va calca pe bombeuri ???

:lol: :lol:

Dupa cum bine stii ce am scris io acolo ii crudul adevar ...daca tu il vezi negativism e treaba ta da nu-i bine ( lasand la o parte pe cei ce alearga pe coclauri si cateodata si aia se mai calca intre ei pe bombeuri, pe mine ma "calca" pe bomberi privind niste lucruri elementare referitor la "....' ...) ...

P.S. Bag s'ama ca ti-o dat cu virgula la complectari :lol: :lol: nici nu ti se mai par asa frumosi roii dupa cat ai bagat in ei a ? :lol:

Ce-ti spuneam io la filmu ala si de turte ... am vazut acu nu de mult ca ai scris tu negru pe alb pacilea pe undeva ca ai ajuns la concluzia ca mai bine bagi mancare de toamna in loc sa pui turte siii .... sa faci tot felu de experimente ...

Spor la P.N.A doritorilor ca mie mi se "inghedoaie" de toate fondurile ... stiu io de ce ....
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde proapis13 » 09 Oct 2015, 09:02

cristian bh scrie:Sper ca asociatia respectiva,....nu va considera un chibitz! :)
Ajungem usor,usor la esenta problemei,deci,atunci este normal ca cei ce sunt putin mai avansati si au accesat fonduri europene sa fie ei cei ce blocheaza pe altii sa poata accesa la randul lor?
Din meschinul calcul ca placinta impartita la mai multi nu ajunge suficient la ei?

E o interpretare gresita,din partea ta si a altora,ce stau pe margine dar... NU sunt ...chibiti... ;)
Jocurile,NU se fac la nivel de asociatie,am mai scris asta...
Cei ce acceseaza PNA-ul de ani de zile au observat ca in fiecare an la inceput de iunie-iulie
se mai adauga o cerinta de indeplinit pe lista ...vezi nu mai departe anul asta cand conditiile s-au inasprit...
Cifrele spun totul,la nivel de asociatie maxim 30% acceseaza acesti bani..
30% dispar odata cu terminarea fondurilor iar 40% NU SUNT INTERESATI
sau stau prea departe de resedinta de judet unde de regula sunt asociatiile...
Exemplu,anul trecut membrii unei asociatii apicole din nordul judetului NU au vrut sa acceseze ajutorul de minimis...
Sunt in schimb asociatii apicole,sunt cazuri in Mehedinti,ermetice,unde NU mai este primit nimeni sau altele unde trebuie sa indeplinesti anumite conditii...de exemplu una dintre ele conditioneaza inscrierea/asociere de un numar minim de 100 fam de albine..
ACA te primeste si ca simplu membru,fara sa detii un anumit nr de fam de albine...NU sunt membru ACA...
DA...sunt cazuri unde presedintele considera asociatia si o trateaza si secomporta in ea ca pe propria feuda...
mai ales cand sunt interese financiare...sau cand asociatia nu agreeaza anumite firme ce comercializeaza inventar apicol
cei mai vechi in bransa stiu la ce ma refer si exemple sunt destule...
NU TE OBLIGA NIMENI sa accesezi PNA--ul dar su cand cineva iti pune piedici este revoltator...
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde alt stupar » 09 Oct 2015, 11:02

pai si io ce zic, Proapise ?
Sunt asociatii corecte, desigur, sunt si altele aiurea... ce, te obliga cineva sa stai intruna unde nu te mai simti reprezentat sau unde ti se da la gioale ???
La fel de bine, cum poti obliga o asocitie sa te primeasca cu forta atata timp cat nu indeplinesti niste conditii pe care ei le au trecute in statut ? Sau oate pur si simplu... nu le plac ochii tai, care-i problema ? De cand o asociatie apicola e neaparat de interes public ???

Hai sa discutam la modul teoretic. Uite... tu, eu si inca unu facem o asociatie. Lasam poarta deschisa si maine vine si se inscrie un ciudat care mai apoi sta la sediu zi-lumina si zbiara ca e discriminat fiindca asociatia nu face totul pentru ca el sa-si deconteze prin PNA niste... lazi care se invart dupa soare (sa spunem) si chitul de combatere Varooa cu ajutorul tehnologiei nanorobotilor ;) Ei, unde ajungem ???
alt stupar

Mesajde proapis13 » 09 Oct 2015, 11:35

Ce nu vrea omul neinformat sa inteleaga, este faptul ca Legea scrie ca apicultorul depune cererea pentru PNA la forma asociativa, insotita de actele doveditoare cerute, iar asociatia le preda mai departe ...functionarii de la APIA sau APDRP sau cum se mai numeste aceasta institutie HOTARASC in baza normativelor cine si daca primeste bani pentru inventarul apicol achizitionat...s-au primit pentru stupii ce respecta tehnologia apicola si pentru tratamentele aprobate de catre ICBVM - BUCURESTI...
Sunt si cazuri cand avem si astfel de colegi in asociatie care dau vina pe asociatie...ca ei au drepturi...este ceva corect..
dar daca vrei sa stii ce drepturi ai,de ce sa nu te documentezi...????
In ziua de azi cand,direct sau indirect platesti copiilor sau nepotilor abonamentul la internet,DE CE nu ii pui sa-ti descarce din cand in cand legislatia apicola sa fii cu informatiile la zi,sa stii ce drepturi si ce obligatii ai.... daca la sedintele asociatiei nu dai cu lunile....??
E usor sa dai vina pe altii pentru neputinta ta..sa nu-i spun delasare dar nu este scuzabil...
proapis13

Mesajde lucky5strike » 09 Oct 2015, 12:37

Opiniile diferite vin de la gradul de experienta al fiecaruia. Asa ca n-as contrazice nici o parere din ultimele pagini.
Toate se completeaza sub o forma sau alta.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Jean Valjean » 09 Oct 2015, 16:07

alt stupar scrie:pai si io ce zic, Proapise ?
.. cum poti obliga o asocitie sa te primeasca cu forta atata timp cat nu indeplinesti niste conditii pe care ei le au trecute in statut ? Sau oate pur si simplu... nu le plac ochii tai, care-i problema ? De cand o asociatie apicola e neaparat de interes public ???

Hai sa discutam la modul teoretic. Uite... tu, eu si inca unu facem o asociatie. Lasam poarta deschisa si maine vine si se inscrie un ciudat care mai apoi sta la sediu zi-lumina si zbiara ca e discriminat fiindca asociatia nu face totul pentru ca el sa-si deconteze prin PNA niste... lazi care se invart dupa soare (sa spunem) si chitul de combatere Varooa cu ajutorul tehnologiei nanorobotilor ;) Ei, unde ajungem ???

Ce spui tu stupare e limpede ca lumina zilei, numai ca nu toti vedem lumina zilei cu aceeasi ochi si prin urmare nu toti vedem la fel de bine (suntem in mod natural inegali => comunismul este din start o utopie).

I-as intreba pe cei care sunt critici la adresa PNA-ului daca au incercat macar sa-l acceseze. Adica si-au facut frumos dosarul, l-au depus si apoi au constatat ca sunt respinsi. Daca au facut asta, i-as ruga sa ne prezinte motivele invocate pentru respingerea dosarelor lor.

In caz contrar pot sa afirm fara nici cea mai mica retinere ca nu sunt decat niste gargaragii (imi sunt simpatici pensionarii din fata blocului care, in lipsa de ocupatie joaca table si critica tot ce misca - dar doar atunci cand trec pe langa ei, altfel sunt de-a dreptul enervanti).

Lipsa regulilor produce haos. Nerespectarea lor provoaca accidente.
Contestarea lor de pe margine e doar o umila gargara.

Apropo de asociere: o asociatie fara nici o conditie de acceptare n-are nicio valoare. E ca si cum as intra la o facultate fara admitere sau doar cu diploma de opt clase.

La ce bun?

N-am accesat PNA si nici nu am incercat. Cum as putea eu sa-mi dau cu parerea daca e bun sau rau?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde paul » 09 Oct 2015, 16:18

Jean Valjean scrie:
Apropo de asociere: o asociatie fara nici o conditie de acceptare n-are nicio valoare. E ca si cum as intra la o facultate fara admitere sau doar cu diploma de opt clase.

Pai ... hai sa propunem examen de admitere ! ;) Pe pariu ca intru printre primii ! ;)
M-ar scuti si de jena de a ma ruga de nus' care ciuri buri proprietar de asociatie ! ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde cristian bh » 09 Oct 2015, 16:38

Unde se contesta PNA????? :shock:
ca,alt stupar catalogheaza pe unii chibuti,...si unii o iau de ,...opinie meseriasa,...e treaba fiecaruia!
ce te face stupare sa crezi ca nu-mi iau taraba langa tine? :o
fac pariu ca-mi devii client fidel! :lol:
revin dupa 21,...chiar n-am asa timp berechet,....si tot despre subiectul asta chitibusam! :D
cristian bh

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA