valter scrie:cornelioandanciu scrie:Ar fi bine ca in cazul productiei de matci sa fie sparte monopolurile.Adica cine are matci produse din cescatorii de elita, sa le vanda cu 100 de euro ,ca sint de elita, noi cei mai de mana a doua sa le vindem la zece euro! Adica sa putem trai si noi! Materialul biologic deci sa poata fi procurat si din crescatorii normale, nu numai din cele de elita,sa poata sa se autorizeze si crescatori mai mici de matci , sau sa-si faca firme, etc . Nu de alta, dar si eu vreau sa-mi fac o mica crescatorie.Deocamdata doar pentru mine.
Sezi cuminte!!! Legea ''da exclusivitate'' doar lui ACA si Federatiei de la Ploiesti...ca de' au peste 1000 de familii.
Te apuca rasul cand vezi legi cu valori matematice...zeci, sute, mii...limitari arbitrare pentru prosti ori conditionalitati imposibil de indeplinit de oameni(persoane) normali...ca lu' Fratele Adam din Bukfast i-au impus britanicii ''parametrii de lucru la hibridare''.Lucrul bun e ca batem poarta ICDA in fiecare an cu folos pentru o facturica( materialul genetic face banii ce-i platim-adica putin, chiar foarte putin), treaba se pune altfel: poate altcineva sa inventeze peste noapte un material genetic ''confor'' parametrilor apis mellifera carpatina din ''latura dreapta''...au!!! zic ca nu...ca-i cunosc pe majoritateta gagauzilor cu gura mare...consecventii lu' peste prajit, disensionari de meserie.
Sa ma lase doua zile sa-i caut ''la oua'' si sa le vad evidentele selectiei pe ultimii zece ani...de-s bine spre satisfacator ma pun sluga la ei pe un euro pe luna.
PS. Ni se vrea binele si noi(prostimea) nu intelegem...si pace.
Nu este prima oara cand i-mi vine sa vand toot...da tooooooot si sa ma duc dracu' din tara asta de fitilisti.
ps2. Faceam si io cateva sute de matci(mai bune, mai putin) ...acu stau cu acu la c.r ca trebui sa ma duc la Ploiesti sa-mi iau factura pentru cinci matci...ca Fetea e revoltat si Ploiestiul e plouat.
ps3. Adicatelea, Dobrota de la Sigii , cel ce lucra la albina stramoseasca(ca si altii de altfel) al trecem pe linie moarta...al strangulam cu ''legea''...bravos legiuitor si respect pentru consecventa, fidelitate, aplecare...ori cum ar zice unii''ia mai da-i nene drk de prosti''.
ps4. Se uita un lucru esential si poate primordial pentru apicultura romaneasca. Albina carpatina are potential(in arealul ei) egal sau chiar mai bun decat orice alta albina adusa de oriunde...ori in lege nu i se gaseste un paragraf distinc de a fi protejata de poluatori, ca cica in UE comertul cu material genetic este liber( de la Sonea-vorbire, Rm. sarat 2010 decembrie 01

).