Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesajde nisara » 02 Feb 2013, 22:35

Miine la emisiunea Viata Satului se va discuta despre impozitarea agriculturii.
Nu sunt apicultor, dar iubesc albinele (polenizeaza livada mea de pomi fructiferi, lanurile de rapita) nu este corect dragi apicultori sa fiti impozitati!

Parerile sunt impartite, la Anaf Iasi mi-au raspuns ca Pfa-urile raman la sistem real, la Anaf Piatra Neamt ca e valabila norma de venit.
nisara

Mesajde reformistul » 02 Feb 2013, 23:06

so-ri-pan scrie:"http://www.bzi.ro/deputatul-bogdanici-g ... ara-342636
Eu unde sa ma pozitionez?
O sa sprijin pe acei care lupta pentru interesele mele"

Bravo Sebi, ai facut o treaba buna. Deci si Iasul este in priza! Poate incerci o actiune la fel si prin Jud. limitrofe.

Pe COMUNICARI SAN gasiti textele de protest plecate pana acum cat si cele care vor fi puse luni la Ploiesti.

Cautati cat mai multi sa faceti la fel in judetele voastre. Cheia succesului nostru este in votul parlamentarilor. INFORMATI-I!!!

Am primit vorba ca si la Giurgiu baietii se misca. Asteptam detelii de la jiji ce se intampla acolo.

Important e sa facem fiecare cat si cum avem posibilitati. In judetele limitrofe voi incerca sa vorbesc cu o serie de parlamentari si cu mass-media. Sper sa urnesc cat de cat caruta. :)
reformistul

Mesajde valter » 02 Feb 2013, 23:18

Am vasut astazi pe fata lor satisfactia impozitarii...MADR, ANARZ, APIA...se excitau si radiau de fericire.
Misto...nu?
Orisice luare de pozitie ...avea justificare:
-in UE se practica impozitarea de la Napoleon incoace;
-pana cand milogi la banii UE';
-noi nu putem schimba ceia ce 26 de state practica...
Misto...nu?

Futu.e muica de meseriasi...sprijiniti de ''ai nostri''( care cicatele ''nu era momentul'', ''apicultorul roman inca nu s-a capitalizat'') de la asociatiuni, cercetare, factori de raspundere cu controlul si aplicarea masurilor...suntem tradati de cei care ar trebui sa ne sprijine...ma izolez la manastire.

S-au facut atat de multe greseli legislative(pe fondul caracterului de c*cat al romanului) prin PNA, FAFR, inregistrarea stupilor, incat orisice control, masura restrictiva ori limitare a hotiei NU AI POATE LIMITA EFECTUL NEGATIV DEJA PRODUS.
Totul se rezuma la carpeli corective de limitare a fraudelor, mizeriilor si dracu stie ce-o mai iesi la iveala.

ps. E misto ca apicultor?
valter

Mesajde eugen. » 02 Feb 2013, 23:31

Ma doare ca cei ce neconduc ... ne vand ! ( conducatorii asociatiilor profesionale ) Am mai postat pe undeva.... in discutia despre PNA a ajuns cei din MADR sa le atraga atentia ca atunci cand iau cuvantul trebuie sa reprezinte apicultorul ,,,,,
eugen.

Mesajde valter » 03 Feb 2013, 00:00

eugen. scrie:Ma doare ca cei ce neconduc ... ne vand ! ( conducatorii asociatiilor profesionale ) Am mai postat pe undeva.... in discutia despre PNA a ajuns cei din MADR sa le atraga atentia ca atunci cand iau cuvantul trebuie sa reprezinte apicultorul ,,,,,

Ash!!! caldura mare, neicusorule!

Toata lumea astazi zambea...la tribuna...la noapte se uda cearsafurile ...
valter

Mesajde teinegru64 » 03 Feb 2013, 00:10

Deci mergem pe mana lui Mircea 63 ...ultima solutie...partidul apicultorilor. :lol:
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Donbazil » 03 Feb 2013, 00:12

XXL scrie:

donbazil te gandeai vreodata
ca javrele pe care le-ai votat
o sa impoziteze apicultura ?
si daca tot esti singurul care te bucuri de treaba asta pe aici
poti sa ne explici si nouo avantajele impozitarii
...poate suntem mai grei de cap si nu pricepem
:shock:

Sal'tare!
"Cand doi sau trei itzi spun ca esti beat, chear dac-ai beut numa apa, dute si te culca"......
Ce-am vrut io si ce-atzi intzeles voi?.....Pai io ma bucur mai desteptule?.... :shock:
Da' cum stiu ca sunt niste vulturi hoitari pusi dupa curu' meu o las asa.....Abia austeapta sa ma ciupeasca....
N-ai cu cine, n-ai si pace!.... :evil:
Sa va fie dupa inima voastra!......
Sanatate la totzi!.....
Donbazil - Faget :idea:
Donbazil

Mesajde Adi Hodis » 03 Feb 2013, 00:46

valter scrie:Am vasut astazi pe fata lor satisfactia impozitarii...MADR, ANARZ, APIA...se excitau si radiau de fericire.
Misto...nu?
Orisice luare de pozitie ...avea justificare:
-in UE se practica impozitarea de la Napoleon incoace;
-pana cand milogi la banii UE';
-noi nu putem schimba ceia ce 26 de state practica...
Misto...nu?

Futu.e muica de meseriasi...sprijiniti de ''ai nostri''( care cicatele ''nu era momentul'', ''apicultorul roman inca nu s-a capitalizat'') de la asociatiuni, cercetare, factori de raspundere cu controlul si aplicarea masurilor...suntem tradati de cei care ar trebui sa ne sprijine...ma izolez la manastire.

S-au facut atat de multe greseli legislative(pe fondul caracterului de c*cat al romanului) prin PNA, FAFR, inregistrarea stupilor, incat orisice control, masura restrictiva ori limitare a hotiei NU AI POATE LIMITA EFECTUL NEGATIV DEJA PRODUS.
Totul se rezuma la carpeli corective de limitare a fraudelor, mizeriilor si dracu stie ce-o mai iesi la iveala.

ps. E misto ca apicultor?

Tradarea e de la revolutie incoace, zi de zi, luna de luna si an de an.
Puterea de cumparare a omului de rind a tot scazut si o sa scada incontinuu cu acest sistem.
Amintiti-va perioada cind nu incepuse nebunia cu inflatia si falimentarile. Nu erau taxe peste taxe, nu erau majorari la carburanti si produse de orice fel, nu aveai ce cauta la BANKA pt. credite cu buletinul samd ... si totusi ne-am descurcat parca mai bine.
Spitalele aveau medicamente, pensionarii aveau o pensie care avea ceva valoare ( exclus aceea de CAP-isti ).
Astia au luat-o razana de tot, nu mai tin cont de nimic ... a ajuns poporul sa-i fie rusine de cei pe care i-au ales sa ne conduca, defapt ne apasa tot mai adinc in groapa saraciei. Au plecat romanii care pe unde ... de musai, nu ca ar fi vrut ... si se gaseste un timpit de senator sa trimita felicitari ,,romanilor de pretutindeni" !... de ziua romanilor de pretutindeni ! :shock:
NE-BU-NIE ! :evil:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde ioanpuiu » 03 Feb 2013, 01:15

Dacă am făcut un comentariu, m-am referit doar la ideea de fond.
Nu m-am "agăţat" nici de...
Donbazil scrie:[Nu cred ca-i bine sa fim marsavi!..... :evil:
Treaba-i serioasa si nu lasa loc la astfel de ciupeli. Ai ceva cu mine scrie-mi pe privat, nu f**e subiectul.....

şi nici de asta ...
Donbazil scrie:Da' cum stiu ca sunt niste vulturi hoitari pusi dupa curu' meu o las asa.....Abia austeapta sa ma ciupeasca....

Am considerat că-i doar un mod de exprimare ca oricare altul.

Eu nu-l "urmăresc" pe Donbazil.
Sal'tare! :)
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde nicus » 03 Feb 2013, 03:49

E o lupta prea mare pentru a ne duela si intre noi. Donbazil poate mobiliza partea de vest. ;)
Poate....vom reusi sa facem ceva, bun, impreuna.
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde ralu » 03 Feb 2013, 12:25

Acum pe viata satului..despre impozitare
ralu

Mesajde Bubu Trantoru' » 03 Feb 2013, 12:27

Acum pe tvr 1 se vorbeste despre impozitareeee....(la Viata Satului).
Albina e satirică: înţeapă. Eu am umor: pişc.
Bubu Trantoru'

Mesajde alt stupar » 03 Feb 2013, 13:58

... pe astia i-am pus sa ne conduca :oops:
o prestatie mai jenanta decat a balerinului ala de face pe secretarul de stat in Min. Agr. rar mi-a fost dat sa vad.
Ce jalnice motivatii referitoare la nivelul impozitarii...
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Bubu Trantoru' » 03 Feb 2013, 14:06

M-am enerevat de moarte.Astia nu au vb nimic de albine (am trimis trei mail-uri cu intrebari si nimic).
Dar in comparatie cu celelalte ramuri am inteles urmatoarele(daca se aplica si in apicultura):
-cine are 70 de stupi pentru primii 50 nu plateste nimic iar pentru restul de 20 se plateste 16%din 70 ron(norma de venit).In acest procent intra si procentul de 5,5%pentru sanatate.
-la impozitare intra doar unitatile care produc(adica daca ai 4 vaci si 2 vitei platesti doar pentru 2 vaci pentru ca 2 vaci nu sunt impozabile si cei 2 vitei nu produc deci nu se impoziteaza.Acestea fiind spuse ma gandesc ca nici la albine nu ar trebui impozitate
nici roii sau familiile ajutatoare pentru ca nu produc(asta intr-o situatie ideala si in cazul in care le-ar explica cineva cum se fsce apicultura).
Asa ca haideti sa mergem maine la Ploiesti sa le explicam cu se face APICULTURA :twisted: :twisted: :twisted:
Albina e satirică: înţeapă. Eu am umor: pişc.
Bubu Trantoru'

Mesajde filip » 03 Feb 2013, 14:07

Domnilor,am urmarit si eu emisiunea.
Pana in 11 feb o sa fie elaborate Normele Metodologice.
Statul da subventii si nu se intoarce nimic inapoi{apicultorul primeste subventie pe fam albina?} sa fim egali cu celelalte ramuri agricole?
Iar eu am auzit o aluzie subtila,orice venit obtinut trebuie sa platesti 5,5 la sanatate.
Intreb eu acum:
Daca platesc impozit pe fam de albine voi fi taxat si la procesator cand predau mierea?
http://www.gandul.info/financiar/ghidul ... e-10538487
Impozitul pe veniturile microîntreprinderilor

Nici micii întreprinzători nu au fost uitaţi.

Toate firmele a căror cifră de afaceri este mai mică de 65.000 de euro vor plăti de la 1 februarie un impozit obligatoriu pe venit de 3%. Analiştii sunt de părere că orice firmă care are o rată a profitului mai mică de 18,75% va avea de suferit de pe urma acestei decizii.
filip

Mesajde bondarul de vis » 03 Feb 2013, 14:26

Vai de mama lui de secretar!Spunea ca se vot impozita fermierii in functie de ce declara pe la apia.Dar unul care are 2 vaci si creste taurasi pe care ii vinde an de an(poti avea mai multi fara ai declara).Sigur ca el poate lua subventii dar e treaba lui daca vrea sau nu.Deci poate creste linistit 20 de vitei,nu?
bondarul de vis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA