Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Distanta stupinei de localitati/vecini

Mesajde danielmihai » 25 Ian 2015, 15:03

Mai repede sunt scosi din sat cei 20% :lol: :lol:
danielmihai

Mesajde proapi » 25 Ian 2015, 15:16

Mai grav este ca oricine te poate scoate cu albinele din sat sau de unde te afli cu ele.

Scoate un certificat medical de intepatura si primaria iti da 48 de ore sa muti stupina!!!
Pentru documentare:
http://www.apiculture-france.com
proapi

Mesajde Mircea_63 » 25 Ian 2015, 15:50

Macar daca ar fi specificate niste perioade. Dec, ian, feb nu pun in pericol pe nimeni. Tot atunci sunt mai usor (chiar daca nu fructuos) de furat, asa ca macar atunci sa le poti avea in gradina, in intravilan si sunt mai usor de pazit.

Parerea mea este ca micul producator va disparea in toate domeniile. Place, nu place, asta este.
Cu ceva ani in urma puteai tine niste animale si trai relativ decent din asta. Acum poti tine porcul pentru casa si eventual inca unul de vanzare daca ai noroc. Data fiind industrializarea, in regiunea noastra se gasea carcasa de porc -adica porcul taiat, parlit, curatat, fara mate, fara cap si adidasi, la 10.30 lei. Cu greu s-a vandut porcul de la tara pentru taiat.
Vaca... n-ai cui da laptele decat daca esti semi-industrializat. Mulgatoare automata, racire etc. Pentru o vaca, doua, nu se merita. Daca iti iei o turma si devii fermier, e altceva. Oricum pretul laptelui e atat de mic incat profitul pe o vaca e nesemnificativ.
Gradinarul cu unul doua trei solarii... da pe spate cand vede pretul marfurilor de import, dar aia sunt industrializati. Pentru el, sa vanda la preturile alea inseamna faliment sau saracie. Majoritatea sunt de fapt mici bisnitari, adica produc, dar mai vand si marfa de import. Deh, lamai, banane... d-ale noastre din gradina.

Atitudinea asta, cum ca aia de l-a intepat pe vecinul nu e albina mea... vecinii sunt ai dracului, este si ea falimentara. Cine isi asuma raspunderea pentru viata unui om? Daca acel om ar fi copilul tau?
Drepturile omului? Vecinul are crescatorie de porci -de exemplu- si eu sunt nevoit sa-mi petrec viata in putoare si guitaturi. Al`lalt are suta de stupi si imi e frica sa ies afara.
Numai egoismul ne impiedica sa vedem asta.

Va ganditi la albina? :? Numarul de stupi nici macar nu va scadea. Micii stupari vor vinde ca nu vor avea unde sa-i tina, iar cei care au bani suficienti vor cumpara. Foarte ieftin. Pur si simplu se vor regrupa stupii.
Cand vei spune stupar... va inseamna fermier de albine. Producator de multe tone.

Nici mie nu-mi convine, dar asta este. Repet, vrei sa vezi cum va fi in Romania? Uita-te la legislatia Europeana.

Acuma caraim cand vedem mizerie peste tot. SIGUR ati vazut si voi oameni la sat, care au tomberoane de gunoi si cu toate astea arunca gunoiul pe te miri unde. Cand vor lua amenzi serioase si fara discriminari, atunci sa vezi curatenie.
Viitorul este un sat vazut ca o localitate, curata, civilizata, linistita, nu un fel ferma primitiva imprastiata in zeci si sute de gospodarii, cu gunoaie, mirosuri sau insecte potential periculoase.

Repet, nu imi convine deloc, doar constat. Am lasat usa frigiderului deschisa. :(
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde cucubau » 25 Ian 2015, 16:01

Mesajde florin_albinutza » Ieri, , 23:15

In primul rand ar trebui sa vedem cine sunt beneficiarii modificarii articolului de lege. In nici un caz apicultorii. Dupa parea mea ar fi:
-clasa politica locala si implicit cea nationala(trebue mers la primarie ca sa aprobe in intravilan, si in urma aprobarii se poate obtine voturi)
-vecinii rai si invidiosi care nu stiu decat sa tina socoteala altora
-vecinii cu fite si bani care au parvenit in zona si sunt ,,deranjati' ca o albina vine la paharul lor cu suc atunci cand sunt in natura chiar daca sunt la 2-3 case distanta
-bugetul local sau national in cazul aplicarii amenzilor
-agricultura Romaniei cred unii ,,experti" nationali si europeni deoarece prin scoaterea apicultorilor in extravilan ar fi fortata asocierea acestora in cooperative pentru ,,eficientizarea" productiei

Nu cautati beneficiari , scopul este altul , PSD se pregateste pentru viitoarele alegeri, va dati seama cum?
Apicultorii se inmultesc pe zi ce trece si constituie o categorie sociala greu de dus cu presul , o categorie care nu se lasa inrolata in masa votantilor dependenti de ajutor social si ca urmare trebuie micsorata . Cum ? simplu daca respectivul nu detine teren extravilan unde sa-si amplaseze stupina , adio albine , 10m de la gard din ori ce directie plus acordul consiliului local inseamna ori ce.
Pentru reducerea votantilor contra la alegerile trecute stiti ce au facut cu sectiile de votare din strainatate .
........
cucubau

Mesajde LUCIAN AVRAM » 25 Ian 2015, 16:06

pai daca-i asa , atunci PSD-ul nu o sa mai vada nici un vot de la stupari :lol:
LUCIAN AVRAM

Mesajde Bambucha » 25 Ian 2015, 16:52

Mircea_63 scrie:Nici mie nu-mi convine, dar asta este. Repet, vrei sa vezi cum va fi in Romania? Uita-te la legislatia Europeana.

Repet, nu imi convine deloc, doar constat. Am lasat usa frigiderului deschisa. :(

Cu aceasta propunere se poate interzice chiar si apicultura de hobby!!!! Nu sunt de acord cu tine, daca te uiti la Germania cel putin 90 % din stupari sunt de hobby, si-si pot mentine stupii in intravilan atat in rural cat si in urban daca doresc. Propunerea celor de la PSD este pur si simplu de rea credinta (exact cum statea amnistia la sertar)! Daca te uiti numai la art 1 si art 2 constati acest lucru! Ce ma costa sa scot un certificat medical cu 10 lei (traim inca in Romania) iar CL sa poata dispune fara nici o proba executarea in 48 de ore, indiferent ca ai pastrat sa zicem cei 10 m de la proprietate, si indiferent daca am fost intepat de o viespe, albina sau alta insecta, lasand evident loc de abuzuri si interpretari? In acest caz ce sens mai are art 1? Ti se par in regula motivatiile privind amendarea legii?

Este pur si simplu ambigua, facuta pe genunchi, la repezeala, ca sa treaca.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde cucubau » 25 Ian 2015, 16:59

Nu este deloc facuta pe genunchi este foarte foarte gandita , ganditi-va cati apicultori din intravilan isi pot aplasa stupii la minim 10m de limita proprietatii ? Ar fi existat si alte variante gen gard, acordul megiesilor etc ..
Inteleg , 10m de la drum , sau... dar se vede clar tenta ; fara apicultori!
........
cucubau

Mesajde Bambucha » 25 Ian 2015, 17:04

Mircea_63 scrie:

Viitorul este un sat vazut ca o localitate, curata, civilizata, linistita, nu un fel ferma primitiva imprastiata in zeci si sute de gospodarii, cu gunoaie, mirosuri sau insecte potential periculoase.

Asa e! Insa pentru acest lucru tu ca stat trebuie sa creezi infrastructura pentru acel mediu! Locuri de munca, sanatate, educatie, cultura, per total conditii civilizate de trai!
Pana nu indeplinesti aceste conditii nu interzici ceva care functioneaza, fara sa inlocuiesti cu nimic mai bun in loc! Doar ingrosi si mai mult randul asistatiilor social facandu-i dependenti de pomenile tale! BATMAN! :evil:

@cucubau
tenta clara la art 2, distanta nici nu mai conteaza daca scot certificat medical....
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 25 Ian 2015, 17:10

Sunt curios daca asociatiile, federatia, sindicatul sunt de acord cu aceasta propunere, si daca nu, ce au de gand sa faca pentru membrii lor!
4000-5000 de voci nu ar fi greu de strans in strada, daca se doreste! :idea:
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde alexclau » 25 Ian 2015, 17:22

Cel pe care l-am vazut la TV de avea stupi pe BLOC (din UE) cum va face?
Prietenia nu se poate cumpara decat cu moneda FORTE: OMENIA.
alexclau

Mesajde Florin Dobre » 25 Ian 2015, 17:23

Dupa un an ca 2014 fara nectar, cu varroua pe cai mari, cu stupi depopulati si sanse mici pentru multi de a iesi cu stupina in primavara...asta mai lipsea.
Eu chiar vreau sa mut stupina pe o vatra noua, mai aerisita si cu vecinii mai la distanta. Sunt constient ca deranjez vecinii chiar daca nu am primit vreun repros pana acum pe actuala locatie. Si acum constat ca si acolo voi fi in intravilan.
O sa ajungem ca haiducii...prin padure. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde peterneamt » 25 Ian 2015, 17:39

Ce mă doare cel mai tare e că propunerea legislativă vine de la excrocii ce conduc ACAR ,"apicultori" fără stupi care hotărăsc destinele apiculturii în numele membrilor cotizanţi adică şi a mea fără să ceară părerea nimănui .
Dacă copilul meu nu va avea ce mânca din cauza unor fermieri ce-mi omoară albinele sau a unor idioţi care mă gonesc de pe proprietatea mea.........oi avea eu bani pentru o cutie de chibrituri şi o sticlă de benzină ! :oops:
peterneamt

Mesajde alexclau » 25 Ian 2015, 17:46

atunci cand mergem in pastoral, mai ales in zona de munte, mai tot timpul suntem in intravilan !!!!
Este odios ce ni se intampla !!!!
Prietenia nu se poate cumpara decat cu moneda FORTE: OMENIA.
alexclau

Mesajde Florin Dobre » 25 Ian 2015, 17:55

Discutam cu un coleg la telefon. Aceeasi marime a stupinei si situatie similara cu a mea.
Sa zicem ca gasesc o locatie pentru vatra stupinei care sa corespunda viitoarelor norme. Trebuie acces, gard, paza, carburant pentru vizitele obligatorii, etc. :?
Regulile jocului s-au schimbat in timpul jocului. :shock:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Mircea_63 » 25 Ian 2015, 18:03

Se intampla uneori sa fie: "Mergi sau crapa." Si vei constata ca... mergi. Cand s-a facut colectivizarea, multi credeau ca nu vor putea trai fara bucata lor de pamant.

Bambucha, daca spui ca la nemti se poate in intravilan, de hobby, stii cumva cum definesc (delimiteaza) termenul "hobby" si care sunt conditiile? Ca am vazut in Germania, intr-o gradina frumoasa, cu flori si gazon, doua gaste. Frumoase de ziceai ca sunt pictate. M-am interesat, ca sunt curios din fire, si am aflat ca e hobby, dar daca tot ii plac gastele si ar vrea mai multe, n-are voie. Adica daca e fermier, crescator de gaste, sa-si faca ferma extravilan, indeplinind conditiile cerute de legislatia lor. Oricum, nu in localitate. Altfel, de hobby, poti tine si porcul in casa.

Fie si hobby, 10-20 hai fie si 30 de stupi. Tot loveste un numar mare de apicultori, care au 50-100 in intravilan. Sigur va exista posibilitate de readaptare, dar cu costuri si fluctuatii de pret. A exista un iures la cumparare, determinat de fonduri? La fel de bine poate exista iures la vanzare sau goana dupa terenuri extravilan.

Moment critic? Saltul de la hobby la profi.

Pierderea voturilor? Castiga voturile vecinilor care se bucura de raul tau si sunt mai multi. :lol:
Traiesc in Romania....
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde danielmihai » 25 Ian 2015, 18:15

Da!Sa ne mute,dar sa ne ofere ce se ofera si in afara! Aaa,nu se prea poate,atunci sa ne lase ca stam bine!
danielmihai

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA