Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Salvarea albinelor

Mesajde Mircea_63 » 14 Mar 2013, 23:44

MyBees scrie:Mircea...............
Din pacate, pana sa-i scriu pe blog, am copiat altceva intre timp si am pierdut mesajul...(nici nu am reusit sa mi-l mai regasesc undeva, poate ma ajuti?)..........

Te ajut cu placere, dar nu inteleg cum!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde oliviub » 14 Mar 2013, 23:48

am semnat petitia si am trimis mesaj la ministerul agriculturii
oliviub

Mesajde Mircea_63 » 15 Mar 2013, 00:47

Mesajul la care te referi se afla cumva pe aceasta pagina?
Fişiere ataşate
rsz_salvati_albinele.jpg
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde kissi » 15 Mar 2013, 09:47

semnat
kissi

Mesajde kiloz » 17 Mar 2013, 00:30

-O scrisoare primita recent de la domnul Constantin Diaconu .
Fara a primi permisiunea din partea lui,dar considerind de inportanta generala si de interes public am postat-o.

-Dupa cum o parte din dumneavoastra stiti ieri la Bruxelles a avut loc votul in cadrul Comitetului Permanent pentru lantul alimentar si sanatate animala asupra unei propuneri privind interzicerea utilizării a trei insecticide neonicotinoide (clotianidin, imidacloprid și thiametoxam) pe culturi atractive pentru albinele melifere, neonicotinoide incriminate in Raportul EFSA publicat in data de 16.01.2013.
La 2 ore dupa vot am avut un prim semnal ca nu s-a putut ajunge la o decizie datorita faptului ca un numar de 13 state au votat pentru , 9 impotriva si 5 sau abtinut. Intrucat nu a fost un comunicat oficial am verificat informatia pe EUROPOLITICS si pe Guardian, si intr-adevar asa stau lucrurile.
Franta ,Spania, Italia, Tarile de Jos, Polonia si alte cateva state au votat in favoarea propuneri Comisiei Europene lansata de catre Comisarul Tonio Borg. Marii opozanti ai suspendarii Marea Britanie ( 71% din britanici doresc suspendarea acestor pesticide ), Germania, Bulgaria, Estonia si Finlanda s-au abtinut.
Europolitics punea in fruntea blocului de 9 state care au votat pentru respingerea propunerii Comisiei ROMANIA urmata de Ungaria, Austria, Republica Ceha, etc.
O parte din noi am scris inainte de aceasta reuniune Ministrului Agriculturii, furnizand o serie de argumente in favoarea sustineri propuneri Comisiei. Insa cred ca Romania este reprezentata in acest Comitet Permanent de catre ANSVSA.,

Mai departe lucrurile stau in felul urmator existand 2 variante:
Comisia Europeana sa solicite unui Comitet de Apel (deasemena constituit din reprezentanti ai statelor ) sa se pronunte asupra propuneri.
Comisia poate sa reformuleze propunerea si sa o supuna din nou votului statelor .
Statele au un numar de voturi proportional cu numarul de locuitori. De exemplu Franta si Germania au cate 29 de voturi.

Partida este inca deschisa si se va vedea in lunile urmatoare: Cine are forta mai mare Bayer si Syngenta sau organizatiiile apicultorilor ,oameni de stiinta si organizatii ca Avaaz sau Green Peace?
In momentul de fata cateva tari au suspendat temporat unele neonicotinoide : Franta, Italia, Germania.

Sunt foarte multe detalii dar ma opresc aici cu convingerea ca aceasta este o tema care ar trebui sa ne preocupe.
Luni o sa solicit autoritatilor abilitate mai multe detalii si sper ca pana la intalnirea de pe 20 sa obtin un material oficial de la Comisie.

Cu stima,

Constantin Diaconu
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde feerary » 27 Mar 2013, 20:19

pana la urma, o sa se foloseasca aceste substante la noi in tara sau nu? nu am inteles acest aspect....
feerary

Mesajde kiloz » 27 Mar 2013, 20:56

Cititi pe pagina ACA. raspuns:

http://www.aca.org.ro/content/media/pag ... idelor.pdf

Adresa nr 116688/27.03.2013 - raspuns MADR cu privire la interzicearea neonicotinoidelor
kiloz

Mesajde feerary » 27 Mar 2013, 22:13

recomand ........... viewtopic.php?f=22&t=3723 .......... nu stiu ce o sa se mai zica dupa ce 90% sau mai mult din stupina o sa fie istorie...:| acum cateva zile m-am uitat la acest documentar si ziceam k totusi Romania a scapat de asa ceva... pana acum
feerary

Mesajde alt stupar » 27 Mar 2013, 22:19

kiloz scrie:Cititi pe pagina ACA. raspuns:

http://www.aca.org.ro/content/media/pag ... idelor.pdf

Adresa nr 116688/27.03.2013 - raspuns MADR cu privire la interzicearea neonicotinoidelor

acelasi Botanoiu... i-o fi vizitat vreun apicultor dormitorul in lipsa lui sau ce aia mane-sa are asta de sare-n sus de fund cand aude de apicultura ???
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde kiloz » 28 Mar 2013, 08:54

Problema principala este mentalitatea cultivatorilor mari.Ei pentru profit fac orice.Vedeti si discutiile in problema cultivarea plantelor OMG. De acum inainte putem astepta in tara, de folosirea acestor tratamente pe scara larga.In anumita tari fiind suspendate folosirea lor,surplusul se descarca si o sa fie vinduta in tarile care tolereaza sa nu zic favorizeaza mentinerea lor in aplicarea tratamentelor. Din anumite interese producator,cultivator nu mai conteaza efectul pe termen scurt si lung. Ar fii interesant sa vedem in citiva ani efectul produs in zootehnie de aceste substante.A se vedea efectul DDT-ului dovedit dupa ani bune de folosinta.
-http://ro.wikipedia.org/wiki/DDT
Raspunsul motiveaza si cu -in tara nu au fost semnalate cazuri-dar pun intrebarea
-la o mortalitate masiva sau latenta ,
-citi dintre stupari au adunat sau stie ca trebuie sa adune monstre
-citi dintre stupari a incercat sa se documenteze ce sa intimplat, sa adune dovezi si proba macar facind poza de cele intimplate.
De cel putin 3 ani se discuta de o mortalitate vizibila la culesurile de rapita si floarea soarelui,propum ca incepind din sezonul de anul in curs sa adunam date si sa intocmim documentatie argumentate si cu poze facute despre stupinele afectate.
kiloz

Mesajde adriann » 29 Mar 2013, 03:48

si au am semnat inca de acum 2 sapt/// dar nu am zis si aici
adriann

Mesajde gigibecalul » 10 Dec 2013, 00:21

O nouă petiție împotriva corporațiilor care ne ucid încet dar sigur!

Avaaz:

Dragi prieteni,

Monsanto se pregătește să sărbătorească cea mai mare lovitură de până acum și mai avem doar 24 de ore pentru a riposta.

Parteneriatul Trans-Pacific (TPP) este un acord ultra-secret, care va da corporațiilor mai multă putere ca niciodată. 12 țări importante sunt pe cale să semneze acest pact, care permite companiilor să apeleze la noi tribunale internaționale pentru a da în judecată guvernele atunci când iau măsuri menite să protejeze cetățenii, în dauna profiturilor lor! Această regulă se aplică în toate domeniile, de la etichetarea alimentelor modificate genetic până la protejarea libertății internetului. După dezvăluirile făcute de Wikileaks, opoziția crește pe zi ce trece, dar înțelegerea ar putea fi pecetluită în următoarele 48 de ore.

E un scenariu de groază, dar din fericire avem o șansă să îl oprim. Trei țări sunt încă indecise și ar putea bloca negocierile. Avem nevoie de un apel global masiv pentru a convinge Chile, Noua Zeelandă și Australia să nu cedeze. Haideți săoprim această înțelegere prin care corporațiile vor să își asigure dominația, înainte ca Monsanto să deschidă șampania. Semnează acum și trimite vestea mai departe:

http://www.avaaz.org/ro/no_champagne_fo ... db&v=32367

Toate versiunile Parteneriatului Trans-Pacific făcute publice până acum sună ca o lungă scrisoare către Moș Crăciun din partea marilor corporații. Noile reglementări ar impune un nou model global: corporațiile își pot impune voința în fața guvernelor, printr-un sistem netransparent de tribunaluri internaționale. Instanțe de acest fel au permis deja producătorului de țigări Philip Morris să dea în judecată Australia pentru decizia de a interzice folosirea de logo-uri pe pachetele de țigări șiar putea da companiei Monsanto dreptul de a contesta etichetarea obligatorie a alimentelor modificate genetic.

Acordul este negociat în cel mai mare secret: nici măcar aleșii noștri nu știu ce conține acest pact. Doar negociatorii și un număr de 600 de lobbyiști din partea companiilor au acces la informații. Multă vreme, doar un număr restrâns de organizații independente care veghează la respectarea drepturilor cetățenilor au urmărit îndeaproape negocierile, dar acum câteva documente oficiale au ieșit la iveală, provocând stupoare în rândul multor politicieni și cetățeni din Chile, Noua Zeelandă și Australia. Aceștia luptă împotriva presiunilor corporațiilor, dar trebuie să țină piept și SUA, pentru care acest acord are cea mai mare prioritate în plan comercial și care sunt gata să se facă luntre și punte pentru a pecetlui pactul înainte ca protestele publice să ia amploare.

Săptămâna aceasta e hotărâtoare. Semnează acum apelul urgent pentru oprirea Parteneriatului Trans-Pacific. Când vom strânge 2 milioane de semnături, un grup de cetățeni și politicieni din cele trei țări-cheie vor transmite liderilor lor mesajul nostru:

http://www.avaaz.org/ro/no_champagne_fo ... db&v=32367

De multe ori ne simțim mici în fața marilor corporații a căror forță finaciară ne ghidează guvernele. Dar oamenii, și nu banii, sunt adevărata sursă de putere. Începând de la tentativele de cenzurare a internetului ca SOPA și PIPA și pâna la ACTA și CISPA, am dovedit, de fiecare dată, că dacă suntem uniți suntem suficient de puternici pentru a ne apăra drepturile în fața abuzurilor corporatiste. Haideți să ne unim din nou forțele pentru a opri acest atac fără precedent la adresa democrațiilor noastre.

Cu speranță,

Alice, Jamie, David, Oli, Allison, Emily, Alex, Bert, Julien, Ricken și întreaga echipă Avaaz

SURSE (în engleză):

WikiLeaks publishes secret draft chapter of Trans-Pacific Partnership (The Guardian)
http://www.theguardian.com/media/2013/n ... ter-secret

Full text of the leaked draft text (Wikileaks)
http://wikileaks.org/tpp/

The Trans-Pacific Partnership treaty is the complete opposite of 'free trade' (The Guardian)
http://www.theguardian.com/commentisfre ... rp-congr...

Fast track risky path for Pacific trade pact (Seattle Times)
http://seattletimes.com/html/businesste ... 01xml.html

For Free Trade's Sake, Get IP Out of the TPP (Huffington Post)
http://www.huffingtonpost.com/bill-wats ... 25963.html

Philip Morris Leads Plain Packs Battle in Global Trade Arena (Bloomberg)
http://www.bloomberg.com/news/2013-08-2 ... ade-aren...
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Anterior

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA