Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Proiect ordonanta impozitare.

Mesajde George B » 23 Ian 2013, 00:41

Coana UE ne-a zambit, ne-a facut cu ochiul, si-a ridicat fusta si ne-a invitat.... iar acum ne acuza de viol si trebuie sa platim pensie alimentara.
Acum, vorbind serios,
Din punct de vedere economic, asta e genocid, pentru apicultorii liberi, care nu intind mana.
Nu am nimic impotriva accesarii de fonduri si nici a subventiilor doar ca acestea sunt gandite astfel incat sa ne faca SCLAVI. In mijlocul "economiei de piata" construim un micro-climat artificial in care profitul net real este ZERO (cheltuielile exploatatiei + taxe catre stat > venituri reale obtinute prin munca) iar sclavii, cobaii, alegatorii, romanii, NOI vom trai din subventii , nu din MUNCA noastra cinstita

Ce relevanta mai are acum un plan de afaceri viabil in 2011?
Ce marja de cheltuieli neprevazute sa iau in calcul cand vreau sa investesc in ceva pe termen lung?
Daca, in 2011, am investit 20.000 EURO in 200 de stupi + minimul de logistica necesar (fara terenuri, constructii sau mijloace de transport) iar, dupa un an jumate statul imi ia TOT si imi da in schimb o lesa sub forma de subventii, ce ar trebui sa fac ?

P.S. Desi e foarte tentant pentru mine sa acuz USL-ul, nu de la ei ni se trage.
P.S.1 Cetatea Neamtului (si altele) au fost distruse de mai multe ori, si nu de catre turci, ci de catre ROMANI care candidau la tron, ca simbol al supunerii in fata Sultanului.

Va rog sa-mi scuzati frustrarea.
George B

Mesajde alin m » 23 Ian 2013, 01:52

George B scrie:... NOI vom trai din subventii , nu din MUNCA noastra cinstita

Da-mi voie sa te corectez. Din venitul minim garantat si ajutoarele de la UE :x
alin m

Mesajde Mircea_63 » 23 Ian 2013, 01:55

Desi cele de mai jos ar sta mai bine la bancuri...cred ca se potriveste si pe acest topic:

Noul program SENIOR ....pentru PENSIONARI

Ești un cetățean pensionar bolnav și guvernul spune că nu există nici o îngrijire medicală la domiciliu disponibila pentru tine.
Deci, ce faci?
Planul nostru pentru pensionarii de 65 ani sau mai în vârstă : vi se da o armă și 4 gloanțe . Vi se permite să trageti in patru politicieni.
Desigur, acest lucru înseamnă că veti fi trimis la închisoare dar aveti avantajul ca veți primi trei mese pe zi, un acoperiș deasupra capului, incalzire centrala, aer conditionat si tot suportul de îngrijire a sănătății de care ai nevoie!
Aveti nevoie de dinti noi? Nici o problemă.
Nevoie de ochelari? Nici o problemă.
Aveti nevoie de un nou șold, genunchi, rinichi, plamani sau inima? Sunt toate acoperite.
Ca un bonus, copiii dvs. pot veni in vizita la dumneavoastră la fel de des cum o fac acum (!?).
Și cine va plăti pentru toate astea?
Este același guvern care tocmai ti-a spus că nu își poate permite sa te ingrijeasca dupa ce ai platit 40 de ani taxele catre stat. Și poți să scapi de 4 politicieni inutili, si in plus, pentru că ești un prizonier, nu trebuie să mai plătesti taxe pe venit.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde costinelblagniceanu » 23 Ian 2013, 08:40

George B scrie:...
P.S. Desi e foarte tentant pentru mine sa acuz USL-ul, nu de la ei ni se trage.
P.S.1 Cetatea Neamtului (si altele) au fost distruse de mai multe ori, si nu de catre turci, ci de catre ROMANI care candidau la tron, ca simbol al supunerii in fata Sultanului.

Va rog sa-mi scuzati frustrarea.
Da-mi voie sa te contrazic George B.spui undeva ca nu USL-ul este vinovat dar eu consider ca este deoarece nu puteau (si nu pot )sa-si indeplineasca in continuare o parte din promisiunile electorale. ;)
Cine intreaba este prost pentru 5min. cine nu intreaba ramine prost toata viata.http://costinelblagniceanu.sun photo.ro
costinelblagniceanu

Mesajde cucubau » 23 Ian 2013, 09:02

Oare de ce suntem ultimi in Europa ? om fi chiar un popor de prosti? Cred ca aceasta ar fi totusi solutia spre a elimina hotia la nivel inalt , solutia care ar face ca Romania sa-si gaseasca locul ce i se cuvine in lume ....
Ești un cetățean pensionar bolnav și guvernul spune că nu există nici o îngrijire medicală la domiciliu disponibila pentru tine.
Deci, ce faci?
Planul nostru pentru pensionarii de 65 ani sau mai în vârstă : vi se da o armă și 4 gloanțe . Vi se permite să trageti in patru politicieni.
Desigur, acest lucru înseamnă că veti fi trimis la închisoare dar aveti avantajul ca veți primi trei mese pe zi, un acoperiș deasupra capului, incalzire centrala, aer conditionat si tot suportul de îngrijire a sănătății de care ai nevoie!
Aveti nevoie de dinti noi? Nici o problemă.
Nevoie de ochelari? Nici o problemă.
Aveti nevoie de un nou șold, genunchi, rinichi, plamani sau inima? Sunt toate acoperite.
Ca un bonus, copiii dvs. pot veni in vizita la dumneavoastră la fel de des cum o fac acum (!?).
Și cine va plăti pentru toate astea?
Este același guvern care tocmai ti-a spus că nu își poate permite sa te ingrijeasca dupa ce ai platit 40 de ani taxele catre stat. Și poți să scapi de 4 politicieni inutili, si in plus, pentru că ești un prizonier, nu trebuie să mai plătesti taxe pe venit.
........
cucubau

Mesajde Nicolaus » 23 Ian 2013, 09:54

Aseara la TV ministrul agriculturii avea un tabel cu ceea ce nu se impoziteaza si nu mai apareau albinele!
Sa se fi sesizat cineva din minister de trasnaia asta cu impozitarea albinelor si sa o fi scos din plan pana seara?
Rog insiderii sa confirme.
Nicolaus

Mesajde genutzu » 23 Ian 2013, 10:02

Nicolaus scrie:Aseara la TV ministrul agriculturii avea un tabel cu ceea ce nu se impoziteaza si nu mai apareau albinele!
Sa se fi sesizat cineva din minister de trasnaia asta cu impozitarea albinelor si sa o fi scos din plan pana seara?
Rog insiderii sa confirme.

Daca avea un tabel cu ce NU se impoziteaza si albinele Nu erau trecute asta inseamna ca albinele SE(DA) impoziteaza

Dac nu facem nimic e groasa treaba!!!!!
genutzu

Mesajde eugen. » 23 Ian 2013, 10:17

O parte din noi am face ( palmasi) , dar n are cine ne mobiliza pentru ca cei ce ne conduc au alte interese.... Asa deduc eu ! Nimic concret din partea lor pana acum . Doar SAN incearca ceva si a venit langa noi pe forum .... Apreciez !
Imi da de gandit lipsa de atitudine a celorlalti conducatori de organizatii apicole . Nu stiu de ce dar , cred ca tot ACA va avea ceva de zis in favoarea apicultorilor...... restul - politica strutului !
eugen.

Mesajde pab » 23 Ian 2013, 10:44

geangu scrie:
adytza scrie:Deci sa concluzionam de cati bani ne vom scotoci prin buzunare pentru a-i da statului:
Studiu de caz pe 100 familii, va rog sa ma corectati daca gresesc: 100 X 102 = 10200 ron este norma de venit anuala,adica baza de calcul si acum avem:
Impozit pe venit: 10200 X 16% = 1632 ron
Contributie CAS(pensii) 10200 X 33,1% = 3376 ron
Contributie CASS(sanatate) 10200 X 5,5% = 561 ron
Total 5569 ron/an adica 56 ron/familie/an sau 6,5 kg miere/familie/an la pret de achizitor
Necazul cel mai mare este si faptul ca daca este un an prost ca 2012 pe langa banii dati din buzunar(deci nu din profit) pt. intretinerea albinelor in perioade lipsite de cules va trebui sa mai vindem ceva din casa si pentru darile catre scumpul nostru stat.

gandesti aproape corect,( nu sunt convins ca la cei particulari se incaseaza cas si cass ) dar oricum ar fi hai sa vedem cum putem eluda legea.

1. cei particulari cu stupine mari ori le vor diviza ori nu vor declara tot efectivul
2. cei cu pfa uri vor trebui sa bage cheltuieli la greu incat profitul sa fi spre zero.
PS. norma de 102 mi se pare mare, dar cand vezi peste tot cum se prezinta ce profituri uriase aduc stupii ce mai poti sa zici. vezi reclama cu 1800 euro/luna, vezi stupul on line, vezi OTV etc.

Problema e ca daca te declari cu multe cheltuieli deductibile, adica cu profit spre zero in cazul in care ai optat pentru calcularea veniturilor in sistem real, te baga automat la impozitare pe norma de venit. Altfel spus, daca impozitul datorat in sistem real este mai mic decat cel bazat pe norma de venit, anafura masii iti va calcula impozitul la norma de venit, ca sa nu te scape.Deci nu scapi oricum ai da-o.
Singura scapare este lupta (chiar prin iesiri in strada) asociatiilor care ne reprezinta.
trecut. prezent. viitor. toate sunt legate
pab

Mesajde ioanpuiu » 23 Ian 2013, 11:38

În şedinţa specială de ieri (marţi) guvernul a adoptat/avizat Pachetul de masuri fiscale
http://www.incomemagazine.ro/articole/p ... ine-acesta
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Mircea_63 » 23 Ian 2013, 11:42

16% este impozit pe profit, ceea ce nu-i tot aia cu impozit pe venit.

Profit= Venit-Cheltuieli Impozit pe venit parca retinusem ca este 3%

CAS si alte alea parca se calculeaza la nivelul salariului minim pe economie, dar numai daca te constitui in PFA sau Intreprindere Individuala. Asta inseamna insa ca asta-i jobul tau si beneficiezi de asigurari de sanatate si vei avea o pensie.

Altfel, la 100 de stupi, cu norma aia de venit:

10200 X 3% = 106 lei/an Ceea ce nu-i chiar capat de lume!

Poate gresesc! Cine stie mai exact, e binevenit cu corectari.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde so-ri-pan » 23 Ian 2013, 12:21

Asa cum am promis in postarea de ieri, azi va informez urmatoarele:
1-Maine 24 Ianuarie la ora 12 la Ministerul Agriculturii Agrostar are o intrevedere cu Min. Dan Ctin. pe tema in discutie. Va fi o delegatie formata din presedintii tuturor sindicatelor afiliate la Federatie(oierii,vacarii,zarzavagiii,cartoforii,pomicultorii), fiecare avand nemultumirile lor.
2-Din delegatie fac si eu parte, ocazie cu care voi prezenta opiniile voastre.
3-Se pare ca acesta este unul din pasii care trebuie facuti in eventualitatea "iesirii in strada"!
4-Este o ocazie buna sa PICHETAM MINISTERUL(spontan bineanteles!!!!). ACOLO SUNT SI TELEVIZIUNILE.
Spun spontan caci altfel e rost de "leasa" cu "Dinamo"!

Ps. Il rog pe Kissi sa lamureasca aspectul cu ABROGAREA Art.17 din LEGEA 89.
so-ri-pan

Mesajde Nicolaus » 23 Ian 2013, 14:10

Este cam tarziu pt o asemenea discutie pt ca s-a legiferat deja.
O intalnire impreuna cu alte grupuri de agricultori nu va avea sorti de succes.
Putem sa ne pregatim de un protest spontan.
Nicolaus

Mesajde pedro » 23 Ian 2013, 14:32

din ce am inteles eu,stuparii sunt cei mai dezavantajati de noile prevederi!
ceilalti agricultori vor plati noul impozit din sumele incasate ca subventii. apicultorii insa nu primesc subventii , deci vor plati din buzunar!
In fiecare an trecem nepasatori prin ziua mortii noastre!
pedro

Mesajde jiji » 23 Ian 2013, 16:11

guvernul actual e e muscat de cefa (de cei care i au sponsorizat) si cu matzu in fund ( deoarece vin alegerile) si pe unde sa scoata tricoul?
prin impozitarea a tot ce misca , numic nu o sa scape , acum 100 de stupi maine dupa alegeri 25 . nu mai conteaza dc esti pfa sau nu toti trebuie sa luam atitudine .
acum atentie pe cine votati si ce promite .
jiji

Mesajde justy » 23 Ian 2013, 17:06

Cei care va pricepeti, va rog sa ma lamuriti intr-o problema.

Eu am pana in 100 de stupi si acum vreau sa-mi fac o INTREPRINDERE INDIVIDUALA ( am facut actele si astept sa termin cursul de igiena ca sa pot da drumul la acte). dupa noua lege pe care domnii vor sa o dea ce voi avea eu de platit ? Intreb pentru ca urmarind mesajele pe aici sunt cam debusolat.
Albina e cuminte cât ai minte
justy

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA