Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: LEGEA APICULTURII - PROIECT

Mesajde kissi » 31 Dec 2012, 11:55

Dragos2006 scrie:
kissi scrie: Albina nu este o vaca de muls.

De ce nu se poate mulge albina ? ai 10 puncte de la mine daca raspunzi la aceasta intrebare !

De ce o scoti din context? ,, Albina nu este o vaca de muls, nu productia de miere este scopul principal al acesteia, asta ar trebui sa prevada legea. Disparitia albinelor afecteaza in primul rand imensitatea plantelor pe care le polenizeaza si abia dupa aia productia de miere a celor 10% care se bat cu pumnii in piept".
Ce s-ar intampla daca ar poleniza vaca? Poti sa-mi raspunzi? Ai 10 puncte. (asta chiar e un banc)
kissi

Mesajde marcsupertare » 31 Dec 2012, 13:19

Ma ce dracu ca pasta cu vaca nu o stiu da zine bre si noua.
marcsupertare

Mesajde Dragos2006 » 31 Dec 2012, 13:20

Nu ai raspuns la intrebare ! nota 4 , treci in banca !

Apropo , vezi ca sunt niste filme in care polenizarea se face cu chinezi.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde kissi » 31 Dec 2012, 13:27

Dragos2006 scrie:Nu ai raspuns la intrebare ! nota 4 , treci in banca !

Apropo , vezi ca sunt niste filme in care polenizarea se face cu chinezi.

1) La fel, nici tu nu ai raspuns la intrebare.
2) Deci asta este scopul noi legi. Sa umblam la polenizare ca si chinezii. Nu-ti dorii ca s-ar putea sa se indeplineasca.
kissi

Mesajde marcsupertare » 31 Dec 2012, 13:33

Faptul ca esti de cacord cu acest priect de lege si vii aici si scrii aberatii nu te ajuta nici pe tine pentu ca acest text se va schimba de asta sa fii sigur si vei fi in locul celora care le dai comenturile astea ....... ,nu se poate asa :) :)
marcsupertare

Mesajde Dragos2006 » 31 Dec 2012, 14:31

Daca citeai atent topicul ai fi observat ca si eu am unele obiectii la lege . Unele deja s-au rezolvat .
Ma voi astia care va dati cu parerea va ocupati si de apicultura ? aveti stupi ? sau doar va bagati in seama pe aici ?

Normal ar fi fost ca cei care posteaza pe acest topic sa aiba identitate confirmata , nu sa se dea deontologi la adapostul anonimatului.
Dragos2006

Mesajde kissi » 31 Dec 2012, 14:56

1) Probabil esti singurul care are stupi pe acest forum.
2) Si eu am unele obiectii care nu s-au rezolvat. Pricipala - Obligatia de a lua numere de la o asociatie cu tot ce decurge de la aceasta.
kissi

Mesajde marcsupertare » 31 Dec 2012, 15:02

Asa da ;) ce obiectii sau rezolvat ? Ce s.a modificat ? Daca ati scris undeva pe cele rezolvate spunetimi ca sa nu le mai scrieti, pentru ca asta ma intereseaza defapt textul de lege, da am stupi 9 din care unul este ware din pacate am un android acum si nu pot sa pun poze dar sper sa rezolv :?: :!:
marcsupertare

Mesajde Ioan Guist » 31 Dec 2012, 15:18

Sunt de acord cu Dragos.De acord ca pe acest subiect macar sa fie postate pareri din partea celor cu identitate ...la vedere.
Personal nu sunt angrenat in aceasta problema.Nu sunt , pentru ca nu ma pricep.Sunt realmente depasit de situatie.
Citesc insa din curiozitate ce se posteaza.Postarile venite de la colegi cu 3,14 mesaje si alea puse doar pe acest subiect, pentru mine sunt doar betze bagate intre spitele problemei.Ignor acest gen de mesaje.Sub protectia anonimatului putem duce in derizoriu orice idee sau dimpotriva putem fi sustinatori cu interese.

Un lucru devine tot mai clar.O sa iasa prost aceata lege.Iasa prost deoarece functie de aceasta lege acced la bani anumite maini.Si...nu alea batatorite de 3,14 sau 314 stupi.Iasa prost fiinca legea este conceputa pentru apicultori si nu pentru apicultura.
Comic este ca la actuala stare a societatii , mai exista oameni ce cred in schimbarea unui curs legislativ hotarat in abscons, prin expunerea unor pareri pe ...net :lol:

Mda.Noi impachetam ciocolata acilea pe forum , iar la nivel decizional se impart felii din roata de cascaval sau... de ceara.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Dragos2006 » 31 Dec 2012, 15:24

Cei mai dramatic este ca la capitolul dezbatere publica se vor lua paginile de aici .

Voi credeti ca asociatiilor le convine treaba cu crotalierea obligatorie ? va inselati amarnic ? in fapt este o delegare de responsabilitate din partea statului catre niste organizatii non-profit sau cooperative DAR toate private. Corect ar fi fost ca odata cu aceasta delegare toate formele asociative participante sa fie declarate de utilitate publica .
Smecheria pe care nu ati sesizat-o ! legea spune ca iti procuri numerele de la asociatie , nu ca si trebuie sa fii membru in asociatei ;) . In fapt asociatiile sunt obligate prin lege sa faca o activitate MOCA.
Multi se pierd in detalii inutile dar nu vad si partile gri ale acestei legi.
Dragos2006

Mesajde Dila Daniel » 31 Dec 2012, 15:31

adica o asociatie oarecare,poate elibera numere si placute unui apicultor non membru?
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde proapis13 » 31 Dec 2012, 15:37

Dragos2006 scrie:Smecheria pe care nu ati sesizat-o ! legea spune ca iti procuri numerele de la asociatie , nu ca si trebuie sa fii membru in asociatei ;) . In fapt asociatiile sunt obligate prin lege sa faca o activitate MOCA.
Multi se pierd in detalii inutile dar nu vad si partile gri ale acestei legi.

Pina aici e bine insa cind mergi sa te autorizezi la DSVSA i-ti trebuie adeverinta ca esti membru intr-o asociatie :shock:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Dragos2006 » 31 Dec 2012, 15:38

Asociatia se acrediteaza la ANARZ , i se pune in brate 999999 de numere si apoi la treaba .

Unde cere DSVSA adeverinta ca esti membru intr-o asociatie ?????????????
Dragos2006

Mesajde filip » 31 Dec 2012, 15:39

Dragos,care e asociatia care da crotalii la cei care nu sunt membri si cat costa :?: Nu are rost sa batem campii.Art ar trebui sa prevada ca apicultorii neafiliati obtin placute de la medicul veterinarzonal,in urma unei cereri formulata in prealabil.Ori vanatoarea de membrii doar pentru a avea in asociatie un numar de stupi e aiurea.Inainte de a propune o noua lege se impune un control la sange in teren.Controlul sa nu fie facut de catre cei care au dat avize si au facut poze.Astfel se clarifica multe lucruri daca se doreste
filip

Mesajde proapis13 » 31 Dec 2012, 15:45

Dragos2006 scrie: Unde cere DSVSA adeverinta ca esti membru intr-o asociatie ?????????????

La Mehedinti :D

Si nu mai amestecati perele cu merele
Ordinul 119 e lege de sine statatoare si NU MAI POATE FI MODIFICATA
Din cate mi-aduc aminte a fost supusa dezbaterii publice 3 luni in 2011 pina in mai cind a fost promulgata de Tabara :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Dila Daniel » 31 Dec 2012, 15:47

Dila Daniel scrie:adica o asociatie oarecare,poate elibera numere si placute unui apicultor non membru?

Dragos...da sau nu?
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA