Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesajde balasbebe » 10 Feb 2013, 13:41

Pana in 25 mai avem timp sa facem miscari la familiile de albine.
balasbebe

Mesajde kiloz » 10 Feb 2013, 13:57

filip scrie:Eu tot nu am inteles.Eu spre exemplu am 70 fam,merg si ii feclar la fisc.Pot ca persoana fizica sa-mi vand mierea :?:

nu, dupa interpretarea lor trebuie sa faci certificat de producator si card.Daca vinz ,vinz la borcan,de acasa sau dai la engrosist pe hirtie.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde pescaru » 10 Feb 2013, 14:00

La 4 hectare zice ca impozitul [ plus cele cateva oi, porci gaini ]este de 294 ron iar daca ai 100 stupi platesi impozit 1400ron ,vi se pare tot una ,iar stie tot apicultorul ca pana la 50 de stupi ii ti tu pe ei si dupa 50 stupi te tin ei pe tine Cand sa ia si vaca mea vitel se rupse ...inmultitorul vacilor :lol: .Nu aud nici un comentariu al celor care au sute de stupi ca impozitul pe stup sare de 20 ron . La 300 stupi sant peste 6000 ron impozit plus tratamente transport ..etc ,etc sau s.a. m. d ., e belea .Sa votat schimbarea :mrgreen: iato :lol:
pescaru

Mesajde kiloz » 10 Feb 2013, 14:04

Se inpoziteaza si purcei din scroafa si roiul din familia de albine.Fetea de ce d.. nu a pomenit de inpozitare pe norme de venit. Daca ai o tema sa nu zic jenanta nu mai pune in discutie ci ocoleste de la distanta. O bataie de joc cu paralele de subventii si inpozit.
kiloz

Mesajde gabidok » 10 Feb 2013, 14:07

Este grav dragi colegi, foarte grav....
gabidok

Mesajde gabidok » 10 Feb 2013, 14:10

de albine nici un cuvant, pe de alta parte toti recunosc ca fara allbine nici noi nu vom exista.
gabidok

Mesajde Jean Valjean » 10 Feb 2013, 14:13

Din cate am inteles eu, platesti pentru ce ai in plus fata de limita neimpozitabila.
Prin urmare, apicultorul cu 300 de stupi plateste pentru 250 de stupi impozit, imparititi astfel: la 200 se considera norma de venit 93 de lei (sau 92, nu mai retin) iar la restul de 50 se considera norma de venit 70 de lei.
Si impozitul este de fapt 21.5%, adica 16% impozit si 5.5% contributie la asigurarile de sanatate.

Daca am inteles gresit va rpg sa ma corectati.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde gabidok » 10 Feb 2013, 14:17

asa am inteles si eu sper ca se vor face diferentieri intre familii de productie, roiuri etc, la celelalte specii s-a facut
gabidok

Mesajde kiloz » 10 Feb 2013, 14:19

Jean Valjean scrie:Din cate am inteles eu, platesti pentru ce ai in plus fata de limita neimpozitabila.
Prin urmare, apicultorul cu 300 de stupi plateste pentru 250 de stupi impozit, imparititi astfel: la 200 se considera norma de venit de98 lei iar la restul de 50 se considera norma de venit 70 de lei.
Si impozitul este de fapt 21.5%, adica 16% impozit si 5.5% contributie la asigurarile de sanatate.

Daca am inteles gresit va rpg sa ma corectati.

Corectat.
kiloz

Mesajde kiloz » 10 Feb 2013, 14:27

21.07x200=4214
15x70=752
Total=49665
Dar atita face primarul nostru profit pe luna fara PNA.
kiloz

Mesajde Adi Hodis » 10 Feb 2013, 14:40

Nu au pomenit de cazurile cand seceta lasa amprente grave asupra coloniilor de albine. Si nici daca, unii care vor fi afectati de asa probleme, cum stim bine ca au mai fost cazuri, NU au avut productie. Ba dimpotriva, au cumparat hrana pentru a complecta rezervele necesare iernarii.
Probleme de acest gen, exista in aceasta iarna. Cauza majora este lipsa polenului din toamna, respectiv lipsa pasturii din faguri si corpul gras al albinelor insuficient format.
Asa ca pina la impozitare, unii apicultori au deja aceasta problema serioasa si daca nu ia masuri de hranire proteica, la primavara vor avea niste regrete considerabile.

De aspectele astea, nu tine cont nimeni, nicaieri ? ... trebuie sa se tina cont. Vor mai fi astfel de cazuri si atunci, impozitul va fi o povara in plus si grea de suportat. :ugeek:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde iulians » 10 Feb 2013, 15:06

Daca albinele ar disparea, omenirea va mai exista doar patru ani.Asa a zis Einstein.Atunci , daca vom disparea, cine ii va mai alege pe imputitii astia?
Raspuns: Noi peste trei ani!
iulians

Mesajde eugen. » 10 Feb 2013, 15:50

cornelioandanciu scrie:
gabidok scrie:de albine nici un cuvant, pe de alta parte toti recunosc ca fara allbine nici noi nu vom exista.

Daca albinele ar disparea, omenirea va mai exista doar patru ani.Asa a zis Einstein.Atunci , daca vom disparea, cine ii va mai alege pe imputitii astia? :shock:
Fac aici propunerea sa ne constituim intr-un sindicat national apicol, care sa reprezinte interesele apicultorilordin toata tara.La inceput va fi un comitet interimar, apoi vom face alegeri , care vor fi facute apoi periodic.Si astfel ne vom reprezenta interesele, le vom spune boilor care impoziteaza apicultura unele probleme specifice, pe care nu le cunosc,Adi Hodis a atins niste probleme esentiale, anul acesta a fost seceta, nu am scos decat zece kilograme de miere, iar ca hrana de completare am bagat in albine 100 kg de zahar, cu taxele platite ca pentru alimente,nu l-a subventionat nimeni.Atunci boii au calculat ce norma de venit se face in astfel de situatii?

Chiar nu stii ca exista SAN ( sindicatul apicol national ) ? :lol: Fara cuvinte colegule.... Sa ti mai spun ce organizeaza maine sindicatul ? Nu i cazul ..... cred ca mi racesc gura de pomana !
eugen.

Mesajde kissi » 10 Feb 2013, 16:17

ralu scrie:In sfarsit am aflat cu cine s-au consultat domnii de la m.a.d.r. cand au calculat norma de venit.S-au consultat intre ei(dupa cum sustine si idioata invitata in emisiune ca doar si^^ printre angajatii m.a.d.r. exista apicultori^^).Multumim angajatilor m.a.d.r.!!!!

Probabil s-au luat dupa productiile profului online
kissi

Mesajde kissi » 10 Feb 2013, 16:29

Cred ca cei de la ACA sunt cel putin complici la aceasta aberatie privind impozitul forfetar,

http://www.graiul.ro/index.php?option=c ... e&Itemid=6
kissi

Mesajde kissi » 10 Feb 2013, 17:45

O pozitie a unui ,,onorabil" presedinte de (CAP) asociatie,

http://www.maramedia.ro/impozit-de-16-pentru-apicultura
Se vede ca toate au fost pregatite, noi trebuie sa spunem doar ,,am inteles ne supunem"
kissi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA