Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesajde octav79 » 10 Feb 2013, 17:49

Domnilor, sper ca nu va veti supara daca voi folosi si ideile dumneavoastra exprimate aici pe forum in redactarea unui material suport ce vreau sa-l prezint maine la intalnirea cu reprezentantii MADR sau ministerului (Ca nu stiu exact cine va veni).
Poate maine ne trezim ca vom si sute... sute acolo :D ce bine-ar fi
http://jimm69.sunphoto.ro/

Fa cat mai multe greseli cu putinta, dar tine minte un singur lucru; nu fa de doua ori aceasi greseala. Si te vei dezvolta ---
OSHO - Curajul Placerea de a trai periculos
octav79

Localitate: Bucuresti; Locatii de interes: Bucuresti, Golesti (VN)

Mesajde so-ri-pan » 10 Feb 2013, 18:23

octav79 scrie:Domnilor, sper ca nu va veti supara daca voi folosi si ideile dumneavoastra exprimate aici pe forum in redactarea unui material suport ce vreau sa-l prezint maine la intalnirea cu reprezentantii MADR sau ministerului (Ca nu stiu exact cine va veni).
Poate maine ne trezim ca vom si sute... sute acolo :D ce bine-ar fi

Chiar te rog Tavi. Trimite-mi-l si mie ca trebuie semnat si stampilat, cu numar de inregistrare, altfel nu primim raspuns la el. Vor da "ignor".
Au comfirmat prezenta cele trei Ministere, mediu, agro si finante. Deci trei exemplare.

Am invitat ACA si Romapis, majoritatea celor ce maine vin sunt si membrii acestora.
so-ri-pan

Mesajde octav79 » 10 Feb 2013, 20:23

Eu l-am compus in principal ca material de discutie pentru acolo. Cu intrebari si exemple scurte si la obiect.
Are valoare doar de material de ghidaj. Dar o sa il trimit in e-mailul dvs.

Fa cat mai multe greseli cu putinta, dar tine minte un singur lucru; nu fa de doua ori aceasi greseala. Si te vei dezvolta ---
octav79

Mesajde kamy » 10 Feb 2013, 20:28

Fratioare baga mare da sa-ti iei pe spinare si ceva zale impotriva cutitelor infipte pe la partea din dos,dupa intalnire o sa-ti dai seama cine-s vanzatorii fiindca o sa le stricisocotelile!
kamy

Mesajde filip » 10 Feb 2013, 20:33

Tavi,ridicati si problema apicultorilor PERSOANE FIZICE,cand merg sa ridice CERTIFICATUL de PRODUCATOR sa poata vinde fara a avea CUI
filip

Mesajde ralu » 10 Feb 2013, 21:40

Cred ca nu mai e nici un dubiu ca cei de la tvr sunt pe mana cu m.a.d.r.ul intrucat au pus pe site-ul emisiunii viata satului doar partea a doua.Probabil in prima parte s-au scapat prea multi porumbei pe gura...
ralu

Mesajde ralu » 10 Feb 2013, 21:57

Am gasit si prima parte a emisiunii.Imi cer scuze ca am banuit tvru de impartialitate.
ralu

Mesajde kissi » 10 Feb 2013, 21:58

aici este prima parte
http://www.tvrplus.ro/editie-viata-satului-82582

Problema e ca desi pe la min. 46 se arata importanta albinelor, la sfarsit, doamna ,,stie tot" explica pe cate paliere se poate castiga din apicultura, de parca toti apicultori trebuie sa faca polen, laptisor de mataca (parca ar putea chiar si ea), domna nu stie ca cei care fac polen nu mai fac si miere cata vrea ea, iar despre laptisor de matca...vise.
kissi

Mesajde octav79 » 10 Feb 2013, 22:36

filip scrie:Tavi,ridicati si problema apicultorilor PERSOANE FIZICE,cand merg sa ridice CERTIFICATUL de PRODUCATOR sa poata vinde fara a avea CUI

Ma intereseaza si pe mine nefiind afiliat unei asociatii si nici nu am luat fonduri sa devin PFA, II, AF, etc

octav79

Mesajde adytza » 10 Feb 2013, 23:08

balasbebe scrie:Pana in 25 mai avem timp sa facem miscari la familiile de albine.

GRESIT! Pana la 25 mai este termenul pentru declararea numarului previzionat de stupi pentru intervalul 01.02 - 31.12 Deci miscarile ar trebui sa apara finalizate incepand cu 01.02.
adytza

Mesajde adytza » 10 Feb 2013, 23:22

filip scrie:Tavi,ridicati si problema apicultorilor PERSOANE FIZICE,cand merg sa ridice CERTIFICATUL de PRODUCATOR sa poata vinde fara a avea CUI

De unde a-ti inteles ca va trebuie CUI? E gresit. Asociatia care va da atestat trebuie sa aibe CUI.
adytza

Mesajde valy_cot » 10 Feb 2013, 23:45

Daca norma de venit ei au pus-o de 98 lei care reprezinta aprox 10 kg de miere care mi-ar ramane mie in buzunar. Eu as spune ca au gresit, norma(venitul) corecta a unei familii de albine ar fi 98 lei care imi raman mie(daca imi ramane)+1000 lei cel putin care prin polenizare raman comunitatii, deci ar trebui platita din banii comunitatii(contribuabililor a celor care platim impozit , " Impozitul reprezinta un izvor principal al formarii veniturilor bugetului de stat si al finantarii cheltuielilor publice - de unde ar trebui platita si polenizarea" ) adica din buget. Cum noi nu primim nimic de pe urma polenizarii deci platim indirect impozit mult, mult mai mare de 21 lei .
valy_cot

Mesajde so-ri-pan » 10 Feb 2013, 23:50

valy_cot scrie:Daca norma de venit ei au pus-o de 98 lei care reprezinta aprox 10 kg de miere care mi-ar ramane mie in buzunar. Eu as spune ca au gresit, norma(venitul) corecta a unei familii de albine ar fi 98 lei care imi raman mie(daca imi ramane)+1000 lei cel putin care prin polenizare raman comunitatii, deci ar trebui platita din banii comunitatii(contribuabililor a celor care platim impozit , " Impozitul reprezinta un izvor principal al formarii veniturilor bugetului de stat si al finantarii cheltuielilor publice - de unde ar trebui platita si polenizarea" ) adica din buget. Cum noi nu primim nimic de pe urma polenizarii deci platim indirect impozit mult, mult mai mare de 21 lei .

Cea mai inteligenta postare!!! :D In sfarsit, usor usor ne canalizam pe ideea de baza!! :)
bravo Vali, ai inteles esentialul! :o
so-ri-pan

Mesajde valy_cot » 11 Feb 2013, 00:10

Pe mine nu ma deranjeaza impozitul cat ma deranjeaza ca nu ni se recunoaste serviciul care vrem nu vrem il facem cu ajutorul acestor insecte pentru toata lumea inclusiv pentru guvernanti ,care fara de el se stiu care ar fi consecintale.
valy_cot

Mesajde adytza » 11 Feb 2013, 00:13

Deci revenim la ceea ce sustin de la inceputul topicului adica ca cel mai bun atu al nostru este POLENIZAREA. Trebuie sa ne axam in principal pe beneficiile aduse tuturor cetatenilor tarii prin munca directa a albinelor si a noastra indirect pentru stabilitatea alimentatiei prin polenizare. Aici avem un aliat puternic adica Parlamentul European care declara: Parlamentul European (PE) cere Comisiei Europene şi Statelor Membre UE o acţiune coordonată pentru salvarea albinelor, care să includă creşterea investiţiilor în cercetare şi a fondurilor pentru programele de apicultură după 2013
Sursa: http://www.agroinfo.ro/politic/politica ... tre-albine
Din postarile anterioare privitoare la pozitia oficialilor despre impozitare si cuantumul acesteia se pare ca jocurile sunt facute iar acceptarea la discutii trebuie sa o faca pentru ca asa prevede legea, adica sa fie consultati si cei asupra carora se resfrang hotararile guvernului, dar asta NU inseamna si ca obligatoriu se va schimba ceva.
Asa ca singura arma este POLENIZAREA cu aliati Parlamentul European si Comisia Europeana.
adytza

Mesajde alin m » 11 Feb 2013, 00:42

Varianta scurta:
Accept impozitarea daca imi este platita polenizarea. Nu ?

Dar cand ti se spune ca tu tre sa scoti miere ca sa traiesti din plantele insamintate si ingrijite de altii cu ce argument mai vii ? Ii spui ca degeaba munceste daca nu vii tu cu albina sau ca vrei procent din cei 30% plus la productie ?
Stii care e raspunsul - mai sint multi care il roaga sa stea la marginea tarlalei.
Cerere si oferta. Oferta de albine e mai mare decat tarlalele cu nevoie de polenizare.
Zii ca nu-i asa si eu mai maninc o lingura de polen la ora asta.
alin m

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA